❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterOS 3.0 Beta 8

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Maxik
Kontaktovat uživatele:

RouterOS 3.0 Beta 8

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Zdravim jak se vam jevi Beta 8 oproti starsim na RB112 me pripada ze chodi hure nez Beta7 (v rezimu pseudobridge) a to slibuji v changelog ze by to melo byt lepsi :/ ?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 18 years ago

Maxik píše:Zdravim jak se vam jevi Beta 8 oproti starsim na RB112 me pripada ze chodi hure nez Beta7 (v rezimu pseudobridge) a to slibuji v changelog ze by to melo byt lepsi :/ ?

Nezkoušel jsem ale možná zkusím na RB133
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Ahoj na RB 133 tyhle 3.0 Beta chodi dobre protoze ma 32 MB ram ale na RB112 je to s ram tak tak a je to o dost linejsi.
0 x

Svlad_Cejli

Příspěvekod Svlad_Cejli » 18 years ago

RB133 ma 32mb RAM?? Ja myslel, ze 16
RB133c - 12mb ram
jinak vseobecne je ta 3beta katastrofa na rade 1xx
a to clovek od toho chce akorat ten pseudobridge :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Svlad_Cejli píše:RB133 ma 32mb RAM?? Ja myslel, ze 16
RB133c - 12mb ram
jinak vseobecne je ta 3beta katastrofa na rade 1xx
a to clovek od toho chce akorat ten pseudobridge :)

Ja s tim nemam problem, jen to chce necpat tam kompletni 3.0b ale jen balicky, ktery potrebujes.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.
Myslim ze kdyz se tam nahraje komplet 3beta a vypnou se balicky tak snad RAM nezabiraji ne? Ale me teda na 112tce povypinani nijak nepomohlo je to proste ludrackej HW proti 400 P2 je to absolutne nesrovnatelne :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Maxik píše:Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.
Myslim ze kdyz se tam nahraje komplet 3beta a vypnou se balicky tak snad RAM nezabiraji ne? Ale me teda na 112tce povypinani nijak nepomohlo je to proste ludrackej HW proti 400 P2 je to absolutne nesrovnatelne :)

No ja nevim, kdyz jsem to delal tak jak popisujes, tak mela ta beta v 133c desny odezvy, kdyz tam nahravam jen 4 potrebny balicky, tak je to v poho. Mam to takhle na cca 20 mistech a zadny problem.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

to raven : Ahoj napis me ktere balicky tam nahravas ty ja jsem to zkousel a na te 112 s beta8 to je haluz winboxem se na to dostavam minutu :/ a pak to vetsinou skonci restartem, tusim ze 112 je HW shodna se 133C na Trifecte to chodi jakz takz. Diky
0 x

honzam

raven-il píše:
Maxik píše:Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.

No ja nevim, kdyz jsem to delal tak jak popisujes, tak mela ta beta v 133c desny odezvy, kdyz tam nahravam jen 4 potrebny balicky, tak je to v poho. Mam to takhle na cca 20 mistech a zadny problem.

A jaké ta 3beta má vůbec výhody?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

3 kove verze umi pseudobridge - klasicky AP client bez dalsiho routovani nebo wds ;)
0 x

honzam

Maxik píše:3 kove verze umi pseudobridge - klasicky AP client bez dalsiho routovani nebo wds ;)

Aha, to jsem nevěděl. A je to teda použitelné v této verzi bety? Je mi jasný že na mikrotiku 112 to asi moc nešlape. Ale co třeba na 133 nebo 532? Dík
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

mam to na 532 a na 133C, chodi to v poho. Mam verzi beta 5. V tech 133C mam pet balicku (jeste pouzivam NTP :) ). Ale je pravda, ze nekdy po upgrade na beta verzi je RB skoro nedostupny, traffic to ukazuje 6M Tx i Rx a je to nepouzitelny (jakoby nejaky zacykleny). Po nekolika restartech se na to dostanu, odeberu nepotrebne balicky a jede to. Ale toto se stane jen nekdy, nevypozoroval jsem nic, cim by to mohlo byt. Mozna to udela az po vytvoreni bridge, nevim...
Jinak vyuzivam tyto balicky (v RB133C):
NTP
ROUTERBOARD
SECURITY
SYSTEM
WIRELESS
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Krabík píše:mam to na 532 a na 133C, chodi to v poho. Mam verzi beta 5. V tech 133C mam pet balicku (jeste pouzivam NTP :) ). Ale je pravda, ze nekdy po upgrade na beta verzi je RB skoro nedostupny, traffic to ukazuje 6M Tx i Rx a je to nepouzitelny (jakoby nejaky zacykleny). Po nekolika restartech se na to dostanu, odeberu nepotrebne balicky a jede to. Ale toto se stane jen nekdy, nevypozoroval jsem nic, cim by to mohlo byt. Mozna to udela az po vytvoreni bridge, nevim...
Jinak vyuzivam tyto balicky (v RB133C):
NTP
ROUTERBOARD
SECURITY
SYSTEM
WIRELESS

Ja mam verzi beta5 rozchozenou na 133 i 133c, v obou pripadech pouzitelne, byt je to o dost vice narocne na CPU nez 2.9... jinac to co popisujes s tim 100% vyuzitim, udelalo mi to hned po 1. instalaci beta9..... balicky pouzivam SYSTEM, ROUTERBOARD, ADVANCED TOOL, NTP, DHCP, WIRELESS.......
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 18 years ago

Jak u nvoyho tka u staryhi MK je na slabejch RB idealni nechat pouze zaklad a to system a wirless pak je to nej proste cim min balicku tim to jede li ale musej bejt odinstalovy ne jen disable
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

kdyz tam necham jen system a wireless tak to staci? Myslim na RB133
0 x