možná mi vynadáte, že jsem měl spíš hledat, ale problém je takový divný, že se mi najít nepodařilo, nevím totiž kudy na to.
Takže RB 532, CM10 na páteřní 5G a CM9 na všesměr 2,4, anténa asi 8db, nic moc velkého. Lokalita se dvěma konkurenty a asi 4AP vč mého. Z dálky se chytají spousty AP a dost mikrotiků (ja to na kopci), ale signál nejde většinou pod 90... Asi 10 klientů na 2,4, maj ty černý prvky OEM zcomax, od 200m do cca 2km, většina tak 500m. ACK dynamic.
no a k věci, naladím volný kanál, klienti se nachytají (nikdy ne všichni, ale to je asi normální). Vše jede, pingy 3-5ms, občas jeden dva větší (cca 30-50), je tam přece jenom trochu zarušeno. Takhle to jede někdy půl hodiny, někdy dýl i míň, pak začnou pingy lítat na závratné hodnoty okolo 1s, nakonec losty, klienti se odpojují. Přeladím kanál a je to opět OK.
Zajímavé je, že na tom kanálu, co jsem opustil, je pak když dám frekvence "jůzič" většinou nejvíc zarušeno. Pak to zase třeba časem pomine.
Napadá vás něco, kde by mohl být problém. Pokud jsem něco zapomněl, doplním. Díky