❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Občanská sdružení poskytující Internet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

Re: Občanská sdružení poskytující Internet

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Njn :) Ale ono je to docela k zamyšlení. Když se má budovat, tak všichni odmítají přidat ruku k dílu, že nic zadarmo dělat nebudou a když to vybuduje 5 volů a pak má dojít nějakému dělení, všichni ostatní mluví o tunelu. Tomu prostě nerozumím :D
0 x
T-T

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Neco na tom bude pokud to vybuduje 5 volu.
Ja mluvim za sebe, celou svou sit jsem si vybudoval sam ze sveho, tak proto jsem do toho stoural :-)
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

tom-tom píše:Njn :) Ale ono je to docela k zamyšlení. Když se má budovat, tak všichni odmítají přidat ruku k dílu, že nic zadarmo dělat nebudou a když to vybuduje 5 volů a pak má dojít nějakému dělení, všichni ostatní mluví o tunelu. Tomu prostě nerozumím :D

To je ale přesně princip občanského sdružení. Pokud těch 5 volů nechce být voly, můžou založit s.r.o nebo a.s. a pak budou dělat voly jen státu.
Když se to hodí, je tu spousta řečí o dobrovolnosti a entuziasmu, když přijde na lámání chleba, jsou tu řeči o volech 8)
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 12 years ago

stepan.benes píše:Já už jsem to jednou psal, aniž bych dostal odpověd. Pro příklad vezmu jeden z větších o.s. - členský poplatek 350 Kč měsíčně, vstupní 2 000 Kč, materiál a instalaci si člen zařizuje/platí sám. Moje komerční ceny 313 Kč, instalák v 99 procentech 0, materiál i práci dodáme zdarma. Jsem v zisku, akvizuju, investuju, vyvíjím nové služby, spozorujeme místní spolky a sport. Nikdo pro mě zdarma a z nadšení nic nedělá, zaměstnance řádně platím. Troufám si tvrdi, že síť poctivě postavená, triple play, 60 procent optika, desítky licenčních a 10GHz+ spojů, 24/7/365 call centrum, atd ...
Když to shrnu, ten o.s. nemůže mít z principu větší provozní náklady, na příjmové stránce je na tom líp a pokud nestaví síť ze zlata, pak nebude mít ani větší capex. Logicky se pak nabízí otázka, pokud negeneruje zisk, v čem je tedy pak ten rozdíl ?
Pokud jsme cokoli opoměl, rád se nechám poučit/opravit/vzdělat.

+1
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

douby píše:
stepan.benes píše:Já už jsem to jednou psal, aniž bych dostal odpověd. Pro příklad vezmu jeden z větších o.s. - členský poplatek 350 Kč měsíčně, vstupní 2 000 Kč, materiál a instalaci si člen zařizuje/platí sám. Moje komerční ceny 313 Kč, instalák v 99 procentech 0, materiál i práci dodáme zdarma. Jsem v zisku, akvizuju, investuju, vyvíjím nové služby, spozorujeme místní spolky a sport. Nikdo pro mě zdarma a z nadšení nic nedělá, zaměstnance řádně platím. Troufám si tvrdi, že síť poctivě postavená, triple play, 60 procent optika, desítky licenčních a 10GHz+ spojů, 24/7/365 call centrum, atd ...
Když to shrnu, ten o.s. nemůže mít z principu větší provozní náklady, na příjmové stránce je na tom líp a pokud nestaví síť ze zlata, pak nebude mít ani větší capex. Logicky se pak nabízí otázka, pokud negeneruje zisk, v čem je tedy pak ten rozdíl ?
Pokud jsme cokoli opoměl, rád se nechám poučit/opravit/vzdělat.

+1

pak je otázka kdo ze sebe dělá většího vola :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Pravda je, že kde z toho kouka aspon nejaka slama, tam uz je to davno rozebrany sevisnima organizacema, ktere mus velke kulove a sdruzeni jakbysme.. Nevim, ale v posledni dobe jsem se s nejakym poradnym nadsencem ze sdruzeni dlouho nepotkal :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

zadny nadsenci uz davno nejsou, taky sdruzeni uz davno ze vseho plati dph ... a ti co ne, jsou jen cekatele az se na ne prijde :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

Já jsem opět odpověď na svoji otázku nedostal, ale vůbec se tomu nedivím.
Podívejte se na to obráceně. Existuje někde třeba pekárna, kde by si řekli - komerční pekárny jsou banda zlodějů, mají nepřiměřené marže, stejně to skončí u Babiše - budeme péct pro lidi s láskou a dobrovolně a zadarmo ? Nebo třeba auto opravna ? Nebo cokoli jiného ?
Tyhle projekty mají smysl, pokud neexistuje v dané oblasti komerční nabídka (a v poskytování Internetu, už u nás takové oblasti nejsou, nebo alespoň já o nich nevím). Pokud si v osadě o 20 domech, založí místní o.s., postaví boudu a v ní provozují hospodu, kde ve středu točí Pepa a v pátek Fanda, je to fajn. Ale jinak ... Pokud existuje kavárna, kde se snaží pomoct postiženým, super. Ale nabízet komoditní službu jako bohulibou činnost, ...
Ono skorem každému v určitém věku dojde, že dělat soumara ostatním zdarma není to pravé ořechové, a pak jsou tu jen dvě možnosti - vykašlat se na to nebo svoji činnost "monetizovat". Jak, to už další otázka.
Jdete si radši zajezdit na kole, jdetě na pivo nebo za holkama, zahrajte si fotbal, jděte do kina nebo na ryby, prostě radši nějak žijte !
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

asi nechapu pointu veci, obcanske sdruzeni ma zamestnance ty radne plati, plati za ne vsechny odvody, plati dph, plati dane na konci roku ... kde je rozdil oproti jine firme ? Teda pokud neberu ty hajzly co maji klienty na nejakou upocenou prihlasku, ale pokud delam toto solidne amm s klientem radnou smlouvu, plnim vsechny zakonne povinosti ... co je na tom spatne ?
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:asi nechapu pointu veci, obcanske sdruzeni ma zamestnance ty radne plati, plati za ne vsechny odvody, plati dph, plati dane na konci roku ... kde je rozdil oproti jine firme ? Teda pokud neberu ty hajzly co maji klienty na nejakou upocenou prihlasku, ale pokud delam toto solidne amm s klientem radnou smlouvu, plnim vsechny zakonne povinosti ... co je na tom spatne ?

Normalne podnikas a to dlw zakona nesmis tak uz to oochop. Jenze to nekdo jako TY co ma na lastnich strankach ze je FIRMA nepochopi a pritom jsi osko. Zrusit takove pretvarce je malo:).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak ale rekni me co dela takoveto OS spatne, pokud vsechny zavazky ke statu ma splnene ? Byl zkontrolovan vsemi moznymi urady a vsude mu bylo potvrzeno, ze takto je to OK

a jinak z pohledu statu jsme firma :) co s tim ? asi uz nic
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:tak ale rekni me co dela takoveto OS spatne, pokud vsechny zavazky ke statu ma splnene ? Byl zkontrolovan vsemi moznymi urady a vsude mu bylo potvrzeno, ze takto je to OK

a jinak z pohledu statu jsme firma :) co s tim ? asi uz nic

To co činíš je dle zákona špatně. Na stát a neschopnost kontrol se nevymlouvej. Pokud je mi známo 5 lidí Náš net o.s.(sro:)) ) si hraje na svých stránkách na firmu což je na hraně (za hranou) skrytého podnikání kdy většinová činnost sdružení je nepokryté podnikání (de jure skryté podnikání). To že platíš daně a zaměstnáváš lidi je věcí jinou stejně tak to že ti to laxní finančák a neschopné vnitro co Tě má na krku žere. Takže do ničeho raději nerýpej :lol: , schovej pindíka neb bys to musel překopat na sročko a předělat smlouvy,věcná břemena atd. Taky by sis dle chuti nemohl hrát na dvě strany (nájmy jsem sdružení s education a služby jsem firma). Prostě to raději neřeš a nepřepínej neb dle mě jsi lhář co kličkuje na hraně (za hranou) zákona. A aspoň si oprav stránky že nejsi firma....moc easy pro kohokoliv Tě pak potopit. Btw co stejně neobejdeš je že činnost Tvého pidi sdružení/ de facto aksionářů (cca 5lidí?) je prostě minoritní vůči tomu že skrytě de facto podnikáš a máš 13000 uživatelu (což dle zákona sdružení nesmí podnikat) . Opět opakuji to zda jsi za hranou musí určit buď finančák nebo ministerstvo, oba na to dlouhodobě serou takže konkurenci zbude jen soud (kde není žalobce není i soudce).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak ti nevim, na jake hrane ze to stojim, firmu z nas udelal sam financak kdyz pred lety rekl, ze to co provozujeme je podnikani ...
naopak bych rekl, ze ti co to provozuji a nic statu neplati jsou prave na te hrane nebo za hranou
my si vse nechaly zpracovat od pravniku ... bylo na snade prave jak rikas predelat to na srocko a prepsat vsechny smlouvy atd .. ale nakonec se to nechalo tak, protoze to nicemu nevadi ... a konkurence ? co by jim mohlo vadit ? Odvadime vsechny povinne poplatky, dane ... nevim kde jsme zvyhodneni ? a na nejake to ze bych si nekde hral ze jsem neziskovka aby me nekdo dal neco levneji ? tak leda nasrat do oci ... naopak treba vuci bance jsme diskriminovani protoze interni predpisy treba nasi KB jasne hovori o tom ze OSkam nepujcovat ani korunu ... takze pro ziskani cehokoli musime dokladat veskere priznani a potvrzeni a kde co ... kdezdo jakemu koli zivnostnikovi ci srocku daji vse hned za pekny usmev ( alespon dle me bankerky ) .... takze bych se byt tebou potahnul za pindika a pomlcel ... navazet se umis pekne, ale prosimte ukaz me co ty jsi dokazal ?
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Insider píše:Pravda je, že kde z toho kouka aspon nejaka slama, tam uz je to davno rozebrany sevisnima organizacema, ktere mus velke kulove a sdruzeni jakbysme.. Nevim, ale v posledni dobe jsem se s nejakym poradnym nadsencem ze sdruzeni dlouho nepotkal :)

Sice nevidím do toho sdružení a asi už není ten drive, ale pořád je czela.net to lepší ze sdružení o kterých vím.
0 x

David2006

Viktor Novotný píše:tak ti nevim, na jake hrane ze to stojim, firmu z nas udelal sam financak kdyz pred lety rekl, ze to co provozujeme je podnikani ...
naopak bych rekl, ze ti co to provozuji a nic statu neplati jsou prave na te hrane nebo za hranou
my si vse nechaly zpracovat od pravniku ... bylo na snade prave jak rikas predelat to na srocko a prepsat vsechny smlouvy atd .. ale nakonec se to nechalo tak, protoze to nicemu nevadi ... a konkurence ? co by jim mohlo vadit ? Odvadime vsechny povinne poplatky, dane ... nevim kde jsme zvyhodneni ? a na nejake to ze bych si nekde hral ze jsem neziskovka aby me nekdo dal neco levneji ? tak leda nasrat do oci ... naopak treba vuci bance jsme diskriminovani protoze interni predpisy treba nasi KB jasne hovori o tom ze OSkam nepujcovat ani korunu ... takze pro ziskani cehokoli musime dokladat veskere priznani a potvrzeni a kde co ... kdezdo jakemu koli zivnostnikovi ci srocku daji vse hned za pekny usmev ( alespon dle me bankerky ) .... takze bych se byt tebou potahnul za pindika a pomlcel ... navazet se umis pekne, ale prosimte ukaz me co ty jsi dokazal ?

Finančák (bohužel) nezajímá to že nesmíte podnikat, to by mělo spíš zakročit ministersvo nebo soud. Ale nebudu se do Tebe navážet, podnikej si v míru :mrgreen: .
0 x