tom-tom píše:NjnAle ono je to docela k zamyšlení. Když se má budovat, tak všichni odmítají přidat ruku k dílu, že nic zadarmo dělat nebudou a když to vybuduje 5 volů a pak má dojít nějakému dělení, všichni ostatní mluví o tunelu. Tomu prostě nerozumím
stepan.benes píše:Já už jsem to jednou psal, aniž bych dostal odpověd. Pro příklad vezmu jeden z větších o.s. - členský poplatek 350 Kč měsíčně, vstupní 2 000 Kč, materiál a instalaci si člen zařizuje/platí sám. Moje komerční ceny 313 Kč, instalák v 99 procentech 0, materiál i práci dodáme zdarma. Jsem v zisku, akvizuju, investuju, vyvíjím nové služby, spozorujeme místní spolky a sport. Nikdo pro mě zdarma a z nadšení nic nedělá, zaměstnance řádně platím. Troufám si tvrdi, že síť poctivě postavená, triple play, 60 procent optika, desítky licenčních a 10GHz+ spojů, 24/7/365 call centrum, atd ...
Když to shrnu, ten o.s. nemůže mít z principu větší provozní náklady, na příjmové stránce je na tom líp a pokud nestaví síť ze zlata, pak nebude mít ani větší capex. Logicky se pak nabízí otázka, pokud negeneruje zisk, v čem je tedy pak ten rozdíl ?
Pokud jsme cokoli opoměl, rád se nechám poučit/opravit/vzdělat.
douby píše:stepan.benes píše:Já už jsem to jednou psal, aniž bych dostal odpověd. Pro příklad vezmu jeden z větších o.s. - členský poplatek 350 Kč měsíčně, vstupní 2 000 Kč, materiál a instalaci si člen zařizuje/platí sám. Moje komerční ceny 313 Kč, instalák v 99 procentech 0, materiál i práci dodáme zdarma. Jsem v zisku, akvizuju, investuju, vyvíjím nové služby, spozorujeme místní spolky a sport. Nikdo pro mě zdarma a z nadšení nic nedělá, zaměstnance řádně platím. Troufám si tvrdi, že síť poctivě postavená, triple play, 60 procent optika, desítky licenčních a 10GHz+ spojů, 24/7/365 call centrum, atd ...
Když to shrnu, ten o.s. nemůže mít z principu větší provozní náklady, na příjmové stránce je na tom líp a pokud nestaví síť ze zlata, pak nebude mít ani větší capex. Logicky se pak nabízí otázka, pokud negeneruje zisk, v čem je tedy pak ten rozdíl ?
Pokud jsme cokoli opoměl, rád se nechám poučit/opravit/vzdělat.
+1
Viktor Novotný píše:asi nechapu pointu veci, obcanske sdruzeni ma zamestnance ty radne plati, plati za ne vsechny odvody, plati dph, plati dane na konci roku ... kde je rozdil oproti jine firme ? Teda pokud neberu ty hajzly co maji klienty na nejakou upocenou prihlasku, ale pokud delam toto solidne amm s klientem radnou smlouvu, plnim vsechny zakonne povinosti ... co je na tom spatne ?
Viktor Novotný píše:tak ale rekni me co dela takoveto OS spatne, pokud vsechny zavazky ke statu ma splnene ? Byl zkontrolovan vsemi moznymi urady a vsude mu bylo potvrzeno, ze takto je to OK
a jinak z pohledu statu jsme firmaco s tim ? asi uz nic
Insider píše:Pravda je, že kde z toho kouka aspon nejaka slama, tam uz je to davno rozebrany sevisnima organizacema, ktere mus velke kulove a sdruzeni jakbysme.. Nevim, ale v posledni dobe jsem se s nejakym poradnym nadsencem ze sdruzeni dlouho nepotkal
Viktor Novotný píše:tak ti nevim, na jake hrane ze to stojim, firmu z nas udelal sam financak kdyz pred lety rekl, ze to co provozujeme je podnikani ...
naopak bych rekl, ze ti co to provozuji a nic statu neplati jsou prave na te hrane nebo za hranou
my si vse nechaly zpracovat od pravniku ... bylo na snade prave jak rikas predelat to na srocko a prepsat vsechny smlouvy atd .. ale nakonec se to nechalo tak, protoze to nicemu nevadi ... a konkurence ? co by jim mohlo vadit ? Odvadime vsechny povinne poplatky, dane ... nevim kde jsme zvyhodneni ? a na nejake to ze bych si nekde hral ze jsem neziskovka aby me nekdo dal neco levneji ? tak leda nasrat do oci ... naopak treba vuci bance jsme diskriminovani protoze interni predpisy treba nasi KB jasne hovori o tom ze OSkam nepujcovat ani korunu ... takze pro ziskani cehokoli musime dokladat veskere priznani a potvrzeni a kde co ... kdezdo jakemu koli zivnostnikovi ci srocku daji vse hned za pekny usmev ( alespon dle me bankerky ) .... takze bych se byt tebou potahnul za pindika a pomlcel ... navazet se umis pekne, ale prosimte ukaz me co ty jsi dokazal ?