❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
no blázen proč? spousta poskytovatelů má 5 skoků, proč by ne, fungovalo to dobře do verze 5.20
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:no blázen proč? spousta poskytovatelů má 5 skoků, proč by ne, fungovalo to dobře do verze 5.20
To bylo jen tak mimo téma, tohle se mi zdá opravdu hodně. Vlastně i 2 za sebou jsou hodně a raději tam dám něco co mi nezaruší každý lojza, ale třeba každý třetí lojza ;)
0 x
já už jsem to psal cca před 5 dny, že spoje jsou po vesnicích a vlesích, prostě bez rušení, krásné kanálové volno.
kdybych měl peníze na zbyt hnedle bych měnil za FDD, ale bohužel zatím nejsou
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já už jsem to psal cca před 5 dny, že spoje jsou po vesnicích a vlesích, prostě bez rušení, krásné kanálové volno.
Ano, i ja to tak mam. Nekdy se clovek dostane do vesnice a aby ji pokryl, musi udelat treba i 4 spoje. Vse je o penezich a taky poctu uzivatelu, kteri pres spoje pojedou. Nedokazu si predstavit davat vsude 10G apod., protoze takovych spoju (vice za sebou) je vic.
0 x
dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...
http://www.speedtest.net/result/2538208064.png
0 x
okoun píše:dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...
pekne, mas to dobre porobene ked cez 5 spojov ti to hentak ide, asi pridem na skolenie
0 x
okoun píše:dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...
nv2 alebo nstreme?
0 x
Pokud ti to v 5.20 chodí tak na ni zůstan. 5.20 má problém v tom že rozpojuje NV2 když je v okolí rušení. Na vesnici to nepoznáš.
My ostatní co řešíme spíš rušení jsme nuceni jít na 5.24 a čekat na 5.25
I když já musím to zaklepat již hodně dlouho žádné zatuhnutí NV2 nepozoruji...
My ostatní co řešíme spíš rušení jsme nuceni jít na 5.24 a čekat na 5.25

I když já musím to zaklepat již hodně dlouho žádné zatuhnutí NV2 nepozoruji...
0 x
no tak pro nás je teď větší problém když nám klioši reklamují rychlost a hrozí přechodem ke konkurenci, než rozpojení, které trvá pár sec.. takže jsme museli zvolit menší zlo 

0 x
No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.
0 x
Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.
To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu ..

mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..
sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektor

0 x
dej mi pár míčů a mile rád skoupim sklady orcave. Nicméně jsem už dlouho neřešil zarušení ptp spojů na 5GHz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi: když už by byli ty penízky, sklad Orcave bych určitě velkým obloukem objel, a pokračoval do Prahy 10 případně do Nového Města na Moravě :))
Mám zajímavý postřeh, sektor s původně 5.6, poté 5.21, u obou verzí bez NV2, jen A. Problém s odpojováním 3 klientů u obou verzí, jeden teda hodně často, i několikrát za hodinu. Po zapnutí NV2 je už druhý den klid, ani jedno odpojení u žádného z nich.
Mám zajímavý postřeh, sektor s původně 5.6, poté 5.21, u obou verzí bez NV2, jen A. Problém s odpojováním 3 klientů u obou verzí, jeden teda hodně často, i několikrát za hodinu. Po zapnutí NV2 je už druhý den klid, ani jedno odpojení u žádného z nich.
0 x
TTcko píše:Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.
To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu ..Jednou zkusíš pořádný spoje a už se ti za žádnou cenu nechce zpět, to radši ušetříš někde jinde, protože zjistíš, že to prostě jinak nejde
Pamatuju ten neskutečnej nárůst kvality, rychlosti, spokojenosti a hlavně bezstarostnosti, když jsme migrovali poprvý do 10G
a to zdaleka nebylo v 5G tak nacpáno jak dneska, dneska lidi co mají PtP spoje v 5G nechápu, rušej sami sebe, rušej ostatní, hustěj pásmo a se vším se musej mega srát ..
Ale musíš najít odvahu a zkusit to, abys pochopil ten rozdíl.
mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..
sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektorIMHO
já nevěřím že tady někdo na foru používá dobrovolně na PtP 5GHz

0 x