❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Blázen, 5 skoků v 5ce, hoďte na něj bezdrátovou síť ;)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no blázen proč? spousta poskytovatelů má 5 skoků, proč by ne, fungovalo to dobře do verze 5.20
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

okoun píše:no blázen proč? spousta poskytovatelů má 5 skoků, proč by ne, fungovalo to dobře do verze 5.20

To bylo jen tak mimo téma, tohle se mi zdá opravdu hodně. Vlastně i 2 za sebou jsou hodně a raději tam dám něco co mi nezaruší každý lojza, ale třeba každý třetí lojza ;)
0 x

okoun

já už jsem to psal cca před 5 dny, že spoje jsou po vesnicích a vlesích, prostě bez rušení, krásné kanálové volno.
kdybych měl peníze na zbyt hnedle bych měnil za FDD, ale bohužel zatím nejsou
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

okoun píše:já už jsem to psal cca před 5 dny, že spoje jsou po vesnicích a vlesích, prostě bez rušení, krásné kanálové volno.
kdybych měl peníze na zbyt hnedle bych měnil za FDD, ale bohužel zatím nejsou

Ano, i ja to tak mam. Nekdy se clovek dostane do vesnice a aby ji pokryl, musi udelat treba i 4 spoje. Vse je o penezich a taky poctu uzivatelu, kteri pres spoje pojedou. Nedokazu si predstavit davat vsude 10G apod., protoze takovych spoju (vice za sebou) je vic.
0 x

okoun

dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...
http://www.speedtest.net/result/2538208064.png
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

okoun píše:dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...

pekne, mas to dobre porobene ked cez 5 spojov ti to hentak ide, asi pridem na skolenie
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

okoun píše:dnes jsem přemigroval všech 5 spojů na 5.20 a rychlost je zase zět kolem 50Mb a tak už to nechám doku mi někdo vysloveně nenapíše že to opravili. protože proč používat 5.24 když tam stejně ci neopravili a akorát pokur...

nv2 alebo nstreme?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Pokud ti to v 5.20 chodí tak na ni zůstan. 5.20 má problém v tom že rozpojuje NV2 když je v okolí rušení. Na vesnici to nepoznáš.
My ostatní co řešíme spíš rušení jsme nuceni jít na 5.24 a čekat na 5.25 :)
I když já musím to zaklepat již hodně dlouho žádné zatuhnutí NV2 nepozoruji...
0 x

okoun

no tak pro nás je teď větší problém když nám klioši reklamují rychlost a hrozí přechodem ke konkurenci, než rozpojení, které trvá pár sec.. takže jsme museli zvolit menší zlo :)
0 x

Leeonek

No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.

To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu .. :) Jednou zkusíš pořádný spoje a už se ti za žádnou cenu nechce zpět, to radši ušetříš někde jinde, protože zjistíš, že to prostě jinak nejde :) Pamatuju ten neskutečnej nárůst kvality, rychlosti, spokojenosti a hlavně bezstarostnosti, když jsme migrovali poprvý do 10G :) a to zdaleka nebylo v 5G tak nacpáno jak dneska, dneska lidi co mají PtP spoje v 5G nechápu, rušej sami sebe, rušej ostatní, hustěj pásmo a se vším se musej mega srát ..:) Ale musíš najít odvahu a zkusit to, abys pochopil ten rozdíl.

mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..

sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektor :) IMHO
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

dej mi pár míčů a mile rád skoupim sklady orcave. Nicméně jsem už dlouho neřešil zarušení ptp spojů na 5GHz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

hapi: když už by byli ty penízky, sklad Orcave bych určitě velkým obloukem objel, a pokračoval do Prahy 10 případně do Nového Města na Moravě :))

Mám zajímavý postřeh, sektor s původně 5.6, poté 5.21, u obou verzí bez NV2, jen A. Problém s odpojováním 3 klientů u obou verzí, jeden teda hodně často, i několikrát za hodinu. Po zapnutí NV2 je už druhý den klid, ani jedno odpojení u žádného z nich.
0 x

okoun

TTcko píše:
Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.

To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu .. :) Jednou zkusíš pořádný spoje a už se ti za žádnou cenu nechce zpět, to radši ušetříš někde jinde, protože zjistíš, že to prostě jinak nejde :) Pamatuju ten neskutečnej nárůst kvality, rychlosti, spokojenosti a hlavně bezstarostnosti, když jsme migrovali poprvý do 10G :) a to zdaleka nebylo v 5G tak nacpáno jak dneska, dneska lidi co mají PtP spoje v 5G nechápu, rušej sami sebe, rušej ostatní, hustěj pásmo a se vším se musej mega srát ..:) Ale musíš najít odvahu a zkusit to, abys pochopil ten rozdíl.

mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..

sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektor :) IMHO

já nevěřím že tady někdo na foru používá dobrovolně na PtP 5GHz :) každý by šel do profipojítek, ale o tom rozhoduje konkurence, obrat atd. Jen už to za kolik kdo nakupuje konekt, je rozhodující. Jako předělat všechno třeba na Anyplication u nás by stálo cca 60 klád bez DPH za měsíc.. Na to prostě nemáme.
0 x