potřeboval bych poradit s PtP spojem na 930m s přímou viditelností (přesněj v obrázku dole). S tímhle jsem nikdy nedělal, takže budu rád za jakékoli postřehy a praktické rady. Jaký HW by jste doporučili ? Co jsem se díval, tak jsem narazil zejména na NanoBridge, nebo Mikrotik..., ale fakt nevím, co se sem hodí nejlíp, ale z těchto dvou se mi moc nezamlouvá ani jedno řešení..., proto budu moc rád za postřehy.
Potom bych se taky rád optal na nějaké věci ohledně realizace, jelikož jak říkám, tohle dělám prvně a nerad bych to zkonil..., nejvíce mně zajímá, jak je nejlepší nastavovat antény..., myslím fyzické natočení, protože z tohoto mám vcelku strach, jsou s tím nějaké problémy ? Potom bych se taky rád zeptal na nějaké praktické tipy, jak nezarušit ISPčka zde operující..., jedou to tu taky na 5GHz... Výkon samozřejmě potom upravím podle použité antény, ale zajímá mě, zda se nějak řeší kanály, nebo stačí nechat autovýběr, nebo tak něco...
Předem dík za jakékoli reakce a doporučení (jen za reakce tipu použij Google neděkuju, protože ten používám vcelku amsivně, akorát je problém že ze specifikací nevyčtu, jak se to bude chovat v reálu a na fórech se většinou začnou hádat dva maníci co bojují za "svoje" a moc velkou informační hodnotu to nemá, nebo se jedná o neaktuální věci...)
Abych nezapomněl, tak nijak extrémně kvalitní spoj nepotřebuju, potřebuju aby to bylo stabilní a dávalo to 20-30 Mbps...
Tady je obrázek jak to vypadá v raálu: