Doted jsem měl sí dělanou tak, že jsem měl jeden hlavní router mk a přes ten jsem přijímal inet od mého providera přes 5GHz a na tom samém rb jsem měl 2,4GHz kartu a všesměrku, na kterou bylo připojeno pár užvatelů. Teï bych to chtěl pro zkvalitnění udělat tak, že bych tento rb nechal na net (obsahoval by pouze tu 5GHz kartu na inet) a druhý rb bych nechal na lokální sí (uživatele, páteřní sítě). Ovšem jsem stále začátečník a tak nevím přesně, jak bych to měl zapojit a co přesně je třeba nastavit.
Na tom prvním routeru co používám teï a co by měl být na inet, mám nastavenou ip 192.168.10.1 na bridge a 192.168.10.2 na jeden z eth (a pak 10.10.4.2 na wlan kartu na inet). Teï ty dva routery mezi sebou propojím klasicky přes utp, ovšem nevím, jaké ip nastavit na druhém (popřípadě co všechno je na druhém nastavit). Podle mě bych tam měl nastavit akorát na ten ethernet na kterém bude připojen rb do netu ip adresu (třeba 192.168.10.3) a nakonfigurovat wlan kartu...
Můžete mi, prosím, někdo z vás zkušenějších adminů poradit co a jak mám udělat, aby mi vše chodilo jak má? Děkuji všem za dobré rady