net.work píše:Dekuji za info - lze to aspon orientacne nejak prevezt na centimetry (myslim vykyv v cm od stredu osy). Dekuji
Tady máš jednu realizaci pro inspiraci na základě výpočtů od statika

http://infracom-france.com/blog2/?p=10758
net.work píše:Dekuji za info - lze to aspon orientacne nejak prevezt na centimetry (myslim vykyv v cm od stredu osy). Dekuji
net.work píše:treba ve francii nefouka vitr...![]()
David2006 píše:net.work píše:Dekuji za info - lze to aspon orientacne nejak prevezt na centimetry (myslim vykyv v cm od stredu osy). Dekuji
Tady máš jednu realizaci pro inspiraci na základě výpočtů od statika.
http://infracom-france.com/blog2/?p=10758
Leeonek píše:Změřte někdo skutečnou spotřebu když je to spojené, výrobci se v tomto ohledu nedá věřit, to všichni víme. Pokud má jednotka 50W tak to už opravdu na ty stovky metrů raději 700Mbit siklu.
Spotřeba je pro mě velice důležitý údaj, pokud dám 4 spoje, je to 200W jen za ty spoje. Čím to chcete živit a zálohovat? 200W má můj hlavní bod kde je GW, celkově 6 různých spojů a L2 switch. Myslím že nejsem zdaleka sám, kdo se u spojů dívá po energetické náročnosti.
rado3105 píše:Zerie to dost, co tam moze tolko zrat?
Kaja píše:AF24 pokladam narozdil od PBM10 za krok dobrym smerem.
Ale to ze neni vyrobcem zajisten zadny pozarucni servis mne zasadne vadi.
Je na nas abychom tlacili na distributory aby s UBNT neco takoveho vyjednali.
Chapu, ze UBNT neresi opravy nanostation ktere se prodava za 70USD (a vyrobni naklady odhaduji na 15USD).
Ale u jednotek ktere se prodavaji za 1500USD tohle urcite smysl resit ma.
Jako minimum by treba mohli dodavat kompletni osazenou desku PCB. Pokud bych mel jistotu, ze tuto novou kompletni desku kdykoliv od dodavatele ziskam za 10tis, uz bych nemel s neexistujicim servisem problem.
A aby se UBNT vyhnulo riziku, ze nekdo bude kupovat levne PCB a stavet z nich spoje, mohli by tyto PCB dodavat jen vymenou za vadnou desku.
Ale tohle je na distributorech aby toto dojednali. Urcite si tim (ze bude zajisten pozarucni servis -formou vymeny elektriniky za castku 10tis) zlepsi prodejnost jednotek.
Takze pojdme tlacit na distributory.
K