❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

net.work píše:Dekuji za info - lze to aspon orientacne nejak prevezt na centimetry (myslim vykyv v cm od stredu osy). Dekuji

Tady máš jednu realizaci pro inspiraci na základě výpočtů od statika :mrgreen: .

http://infracom-france.com/blog2/?p=10758
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

treba ve francii nefouka vitr... :D :D
0 x
Jan Ptáček

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

:o No to je ale špejle. To se musí třepat jak puding na talířu.. :)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

net.work píše:treba ve francii nefouka vitr... :D :D

Vypadá to tak. My jsme kdysi v dobách temných začátků měli něco podobnýho, akorát delší tyč a na konci pár plných 60cm parabol. Vydrželo to do letní bouřky. Pak to svítilo k Alfě Centauri. :)
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

David2006 píše:
net.work píše:Dekuji za info - lze to aspon orientacne nejak prevezt na centimetry (myslim vykyv v cm od stredu osy). Dekuji

Tady máš jednu realizaci pro inspiraci na základě výpočtů od statika :mrgreen: .

http://infracom-france.com/blog2/?p=10758

Nez se doucime francouzstinu,velice orientacne:

Stozar [trubka]10 m vysoky,zarizeni na vrcholu stozaru,vychylka 15 cm od osy=ztrata signalu 3 dB, vychylka 30 cm od osy= ztrata signalu 12 dB.ORIENTACNE!!
Nemam k dispozici vyzarovaci diagram anten a pri vychyleni stozaru je treba pocitat s elasticitou materialu.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

tak 30cm uz je docela mazec :) ty 3dB pri 15cm neni zas tak moc.. kazdopadne dekuji za vecnou odpoved!
0 x
Jan Ptáček

David2006

V tom případě se ta tyčka na fotce může třepat jak chce pač 15cm natož 30cm v těch necelých 2m to asi nebude :mrgreen: . Jak říkám maj to od statika :mrgreen: .
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

tak tady mate nejake grafy - zatim bez signalu a rychlosti - cekam na instalaci druhe strany spoje..

http://mrtg.suchdol.net/mrtg/airfiber.html

Jap
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Změřte někdo skutečnou spotřebu když je to spojené, výrobci se v tomto ohledu nedá věřit, to všichni víme. Pokud má jednotka 50W tak to už opravdu na ty stovky metrů raději 700Mbit siklu.
Spotřeba je pro mě velice důležitý údaj, pokud dám 4 spoje, je to 200W jen za ty spoje. Čím to chcete živit a zálohovat? 200W má můj hlavní bod kde je GW, celkově 6 různých spojů a L2 switch. Myslím že nejsem zdaleka sám, kdo se u spojů dívá po energetické náročnosti.
0 x

David2006

Leeonek píše:Změřte někdo skutečnou spotřebu když je to spojené, výrobci se v tomto ohledu nedá věřit, to všichni víme. Pokud má jednotka 50W tak to už opravdu na ty stovky metrů raději 700Mbit siklu.
Spotřeba je pro mě velice důležitý údaj, pokud dám 4 spoje, je to 200W jen za ty spoje. Čím to chcete živit a zálohovat? 200W má můj hlavní bod kde je GW, celkově 6 různých spojů a L2 switch. Myslím že nejsem zdaleka sám, kdo se u spojů dívá po energetické náročnosti.

Spotřebu tu psal blax, tak si to dohledej. Při bootu to má 26 max 27W. Když naběhne vyšplhá se na 36W pak ustálí hnedle na 34W. Daná strana je nastavena na slave a jako FDD - není ale ještě v provozu/slinkovaná.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Zerie to dost, co tam moze tolko zrat?
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

AF24 pokladam narozdil od PBM10 za krok dobrym smerem.
Ale to ze neni vyrobcem zajisten zadny pozarucni servis mne zasadne vadi.

Je na nas abychom tlacili na distributory aby s UBNT neco takoveho vyjednali.
Chapu, ze UBNT neresi opravy nanostation ktere se prodava za 70USD (a vyrobni naklady odhaduji na 15USD).
Ale u jednotek ktere se prodavaji za 1500USD tohle urcite smysl resit ma.
Jako minimum by treba mohli dodavat kompletni osazenou desku PCB. Pokud bych mel jistotu, ze tuto novou kompletni desku kdykoliv od dodavatele ziskam za 10tis, uz bych nemel s neexistujicim servisem problem.
A aby se UBNT vyhnulo riziku, ze nekdo bude kupovat levne PCB a stavet z nich spoje, mohli by tyto PCB dodavat jen vymenou za vadnou desku.
Ale tohle je na distributorech aby toto dojednali. Urcite si tim (ze bude zajisten pozarucni servis -formou vymeny elektriniky za castku 10tis) zlepsi prodejnost jednotek.

Takze pojdme tlacit na distributory.

K
0 x

David2006

rado3105 píše:Zerie to dost, co tam moze tolko zrat?

Tak jsem si hrál s tím šoupátkem výkonu a spotřeba se ani nehla - furt 34W když je spoj neslinkován. Každopádně jsem objevil 2 malé bugy ve verzi 1.0 .Když nastavím 0dBm tak po uložení mám 40dBm na šoupátku :) . Když se přepnu do Belize abych změřil spotřebu na těch 43dBm tak mě to hodí jen 40dBm.
0 x

David2006

Kaja píše:AF24 pokladam narozdil od PBM10 za krok dobrym smerem.
Ale to ze neni vyrobcem zajisten zadny pozarucni servis mne zasadne vadi.

Je na nas abychom tlacili na distributory aby s UBNT neco takoveho vyjednali.
Chapu, ze UBNT neresi opravy nanostation ktere se prodava za 70USD (a vyrobni naklady odhaduji na 15USD).
Ale u jednotek ktere se prodavaji za 1500USD tohle urcite smysl resit ma.
Jako minimum by treba mohli dodavat kompletni osazenou desku PCB. Pokud bych mel jistotu, ze tuto novou kompletni desku kdykoliv od dodavatele ziskam za 10tis, uz bych nemel s neexistujicim servisem problem.
A aby se UBNT vyhnulo riziku, ze nekdo bude kupovat levne PCB a stavet z nich spoje, mohli by tyto PCB dodavat jen vymenou za vadnou desku.
Ale tohle je na distributorech aby toto dojednali. Urcite si tim (ze bude zajisten pozarucni servis -formou vymeny elektriniky za castku 10tis) zlepsi prodejnost jednotek.

Takze pojdme tlacit na distributory.

K

To sem tlačil ve středu na předávačce předevšema....myslím že to nebude tolik o distributorech jako o přístupu UBNT - a to pokud se rozhodne nedávat desky ven tak s tím nikdo nehne. Každopádně obchoďák ví že těch pár kusů co kvůli křiklounům neprodá tak udá jinde protože ta cena je jaká je.
0 x