❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
odchadzanie rb250gs
odchadzanie rb250gs
stretol sa uz niekto s tym ze by odchadzali rb250gs? co sa stane: napajanie po ethernete, 24V zdroj, z nicoho nic ide zrazu 250gs do skratu... uz tu mam na stole dva kusky rovnako mrtvych switchov
0 x
žeby o5 kondenzátorové story? Mě zatím neodešel žádnej, ale mám je nasazený teprve chvíli.
0 x
asdewq píše:stretol sa uz niekto s tym ze by odchadzali rb250gs? co sa stane: napajanie po ethernete, 24V zdroj, z nicoho nic ide zrazu 250gs do skratu... uz tu mam na stole dva kusky rovnako mrtvych switchov
Zdravím,
nastal ten samý problém i u nás, reklamoval jsem dva kusy a oba dva byly vráceny z reklamace s tím, že byly poškozeny přepětím (totální blbost). Toto byla poslední koupě. Má cenu se nějak bránit u dodavatele?
0 x
když jim to dokážeš 
Ono je to problém, když routerboardy mají přepětí definováno v řádu voltů ... odpálíš to snad i špatným pohledem.

Ono je to problém, když routerboardy mají přepětí definováno v řádu voltů ... odpálíš to snad i špatným pohledem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
RB se dá odpálit i 12V přes PoE při blbě nakrimpovaným ETH konektoru, když si nevšimneš, že se při zastrkávání drátků do plastu přehodí napájecí a datovej drátek..
0 x
u mna boli obe rbcky napajane 24v zdrojom cez ethernet kabel jedine co mali spolocne boli ubnt zdroje co si pamatam ze tu niekto uz riesil ze to nejak haluzilo... v jednom z pripadov napajanie cez eth neslo ale cez jack slo v druhom pripade ani ani, je tam na vstupe skrat... prepatie to urcite nebolo, ziadna burka v tej dobe nebola ani vietor ani nic podobne, v oboch pripadoch zdochli pocas pekneho dna s rozpatim asi 3 mesiace... osobne zacinam mat pozit ze chyba bude niekde v hw tej rb-cky... asi zacnem kupovat radsej 450tky opat a ked bude treba tak pojdu proste porty do bridge...
0 x
v RB450 je také switch. Sice neznám nikoho, kdo to umí nastavit
ale jako náhrada bridge dobrý.

asdewq píše:... asi zacnem kupovat radsej 450tky opat a ked bude treba tak pojdu proste porty do bridge...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Switch se na stavuje podle master-protu, ktery vlozis na kazdy eth.
Je to sice rychlejsi nez bridge, ale zase nevidis prutoky na jednotlivych interfaces, ale jenom na tom masterportu dohromady.
Je to sice rychlejsi nez bridge, ale zase nevidis prutoky na jednotlivych interfaces, ale jenom na tom masterportu dohromady.
0 x
Jo, to je mnou zmiňovaná náhrada bridge
Ale cokoliv víc (vlany atp.) - někdo jste to zvládnul? Nastavit normální hybrid port (tedy jedna VLAN netagovaná, zbytek tagovaný) se mi prostě nepovedlo.

Ladik píše:Switch se na stavuje podle master-protu, ktery vlozis na kazdy eth.
0 x