❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

odchadzanie rb250gs

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
asdewq

odchadzanie rb250gs

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

stretol sa uz niekto s tym ze by odchadzali rb250gs? co sa stane: napajanie po ethernete, 24V zdroj, z nicoho nic ide zrazu 250gs do skratu... uz tu mam na stole dva kusky rovnako mrtvych switchov
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

žeby o5 kondenzátorové story? Mě zatím neodešel žádnej, ale mám je nasazený teprve chvíli.
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 13 years ago

asdewq píše:stretol sa uz niekto s tym ze by odchadzali rb250gs? co sa stane: napajanie po ethernete, 24V zdroj, z nicoho nic ide zrazu 250gs do skratu... uz tu mam na stole dva kusky rovnako mrtvych switchov

Zdravím,

nastal ten samý problém i u nás, reklamoval jsem dva kusy a oba dva byly vráceny z reklamace s tím, že byly poškozeny přepětím (totální blbost). Toto byla poslední koupě. Má cenu se nějak bránit u dodavatele?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

když jim to dokážeš :-)

Ono je to problém, když routerboardy mají přepětí definováno v řádu voltů ... odpálíš to snad i špatným pohledem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

RB se dá odpálit i 12V přes PoE při blbě nakrimpovaným ETH konektoru, když si nevšimneš, že se při zastrkávání drátků do plastu přehodí napájecí a datovej drátek..
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

u mna boli obe rbcky napajane 24v zdrojom cez ethernet kabel jedine co mali spolocne boli ubnt zdroje co si pamatam ze tu niekto uz riesil ze to nejak haluzilo... v jednom z pripadov napajanie cez eth neslo ale cez jack slo v druhom pripade ani ani, je tam na vstupe skrat... prepatie to urcite nebolo, ziadna burka v tej dobe nebola ani vietor ani nic podobne, v oboch pripadoch zdochli pocas pekneho dna s rozpatim asi 3 mesiace... osobne zacinam mat pozit ze chyba bude niekde v hw tej rb-cky... asi zacnem kupovat radsej 450tky opat a ked bude treba tak pojdu proste porty do bridge...
0 x

ludvik

v RB450 je také switch. Sice neznám nikoho, kdo to umí nastavit :-) ale jako náhrada bridge dobrý.
asdewq píše:... asi zacnem kupovat radsej 450tky opat a ked bude treba tak pojdu proste porty do bridge...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Switch se na stavuje podle master-protu, ktery vlozis na kazdy eth.
Je to sice rychlejsi nez bridge, ale zase nevidis prutoky na jednotlivych interfaces, ale jenom na tom masterportu dohromady.
0 x

ludvik

Jo, to je mnou zmiňovaná náhrada bridge :-) Ale cokoliv víc (vlany atp.) - někdo jste to zvládnul? Nastavit normální hybrid port (tedy jedna VLAN netagovaná, zbytek tagovaný) se mi prostě nepovedlo.

Ladik píše:Switch se na stavuje podle master-protu, ktery vlozis na kazdy eth.
Je to sice rychlejsi nez bridge, ale zase nevidis prutoky na jednotlivych interfaces, ale jenom na tom masterportu dohromady.
0 x