❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mordor
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mordor
hm tech kondu mame dost (ale vzal jsem lepsi, kovove at neco vydrzi), bral jsem 500ks
kdo chce muzu dodat, nebo provest primo vymenu, delame to bezne, takze pro mene zrucne nebo lidi co se tim nechcou trapit nabizim moznost 
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
net.work píše:vy to delate tak slozite?ja vemu trafopajku a stridave nahrivam ty 2 kontakty, pricemz bud za kondenzator taham a nebo tam uz novy tlacim... vymena jednoho trva asi minutu.. nakonec akorat nahreju a pridam trosku cinu, necham spravne roztect a hotovo
a vypada to celkem pekne i
no s timto mbych se bal, ze prehrejes ten prokov
0 x
Viktor Novotný píše:net.work píše:vy to delate tak slozite?ja vemu trafopajku a stridave nahrivam ty 2 kontakty, pricemz bud za kondenzator taham a nebo tam uz novy tlacim... vymena jednoho trva asi minutu.. nakonec akorat nahreju a pridam trosku cinu, necham spravne roztect a hotovo
no s timto mbych se bal, ze prehrejes ten prokov
delal jsem cca. 10 boardu a jeste se mi to nastesti nepovedlo
0 x
net.work píše:vy to delate tak slozite?ja vemu trafopajku a stridave nahrivam ty 2 kontakty, pricemz bud za kondenzator taham a nebo tam uz novy tlacim... vymena jednoho trva asi minutu.. nakonec akorat nahreju a pridam trosku cinu, necham spravne roztect a hotovo
jj. trafopájka je supr nástroj. Dělám to uplně stejně, i kondy na PC základovkách takhle repasuju a naprosto v pohodě. Původně jsem odsával, ale to bylo naprd a kupodivu se tišťák dost často poškodil. Když neodsávám, jen táhnu nebo protlačuju, tak v poho. Skoro to pak není ani k poznání.
0 x
Potvrzuji několik ks RB411 serie/017 dál tu mám RB411AH serie 836.
Škoda, že terminál vypíše SN bez série, Nešlo by to nějak zjistit podle MAC ?
0 x
jirka123 píše:Potvrzuji několik ks RB411 serie/017 dál tu mám RB411AH serie 836.
Zdravím,
to už jsem psal do Mikrotiku v souvislosti s tím průserem 711ek na konci loňského roku. Podle mě by to byla výborná věc, všechny načaté věci bych si vyměnil pěkně v klidu v létě a ne třeba 15. ledna při mínus 25ti a fujavici. Jaká myslíš, že byla odpověď? Dodnes se nevyjádřili ani k příčině poruchy.
mpcz, 23/08/2012
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:mikrotik moc neresi stiznosti a co uplne moc nehori to radsi zataji
a ukaz mi kterej vyrobce nemlci
0 x
-
Tomáš Nesrsta
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:kdyz se tomu chce (nahoda) tak odejde v bource cokoli ... ale nejhorsi je u ar7240 zacykleni eth .. to pak udela smycu jak prase a spasi to az switch nebo router co hlida smyce ... a je fuk zda je to ubnt M5 nebo RB 7xx .. proste je to reakce ar7240 na prepeti ...
Kdyz o tom tak mluvis tak tu mam ted podobnej problem.
411ka jako station bridge pro 3 klienty za ni. Ted zacala delat to jak ty rikas ale s tim ze asi jak je dana do bridge tak za**ra i APcko a tedy i vsechny klienty k nemu pripojeny. Nevim co s ni budu delat. Ted jsem ji dotahl domu a je mi lito ji vyhodit.
0 x
Bývalý ISP...
-
Tomáš Nesrsta
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To moc reseni neni kdyz kazdej klient ma svuj router. jenom jsem proste nechtel na jeden barak davat 3 jednotky. Proto ten bridge.
0 x
Bývalý ISP...
to ale nevysvatluje to proč nemůžeš routovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ja psal ale o smycce na eth .. to moc routing nevyresi .. sice by to odroutoval problem od zbytku iface, ale ten zkazeny eth by stejne nejel korektne
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
-
Tomáš Nesrsta
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:ja psal ale o smycce na eth .. to moc routing nevyresi .. sice by to odroutoval problem od zbytku iface, ale ten zkazeny eth by stejne nejel korektne
A tobe se potvrdilo ze ta smycka je zpusobena vadnym proc. ? Nebo jinak, da se to v pomeru k cene novyho za rozumny penize opravit?
Pravdepodobne to je opravdu prepetim. Driv tam byla WISP ale potom co ji dvakrat odesel eth. jsem tam dal RB a byl klid az do ted.
0 x
Bývalý ISP...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano opravujeme to vymenou procaku
a ano opravi se to tim ... protoze zrejme dojde k nejakemu poskozeni primo v cpu, kdy to dela tu smycku ... takze novy cpu = eth ok ... a zda se to vyplati nevim (musis posoudit sam), delame to za 360 - 390 kc dle poctu zaslanych kusu na opravu
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education