❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mordor

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Mordor

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

hm tech kondu mame dost (ale vzal jsem lepsi, kovove at neco vydrzi), bral jsem 500ks :) kdo chce muzu dodat, nebo provest primo vymenu, delame to bezne, takze pro mene zrucne nebo lidi co se tim nechcou trapit nabizim moznost :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:vy to delate tak slozite? :D ja vemu trafopajku a stridave nahrivam ty 2 kontakty, pricemz bud za kondenzator taham a nebo tam uz novy tlacim... vymena jednoho trva asi minutu.. nakonec akorat nahreju a pridam trosku cinu, necham spravne roztect a hotovo :D a vypada to celkem pekne i ;)

no s timto mbych se bal, ze prehrejes ten prokov :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Viktor Novotný píše:
net.work píše:vy to delate tak slozite? :D ja vemu trafopajku a stridave nahrivam ty 2 kontakty, pricemz bud za kondenzator taham a nebo tam uz novy tlacim... vymena jednoho trva asi minutu.. nakonec akorat nahreju a pridam trosku cinu, necham spravne roztect a hotovo :D a vypada to celkem pekne i ;)

no s timto mbych se bal, ze prehrejes ten prokov :)

delal jsem cca. 10 boardu a jeste se mi to nastesti nepovedlo ;) prilozim to vzdycky jen na chvili - po cca. 2 boardech, kdy sem i nadaval, to uz jde skoro samo.. :)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

jj. trafopájka je supr nástroj. Dělám to uplně stejně, i kondy na PC základovkách takhle repasuju a naprosto v pohodě. Původně jsem odsával, ale to bylo naprd a kupodivu se tišťák dost často poškodil. Když neodsávám, jen táhnu nebo protlačuju, tak v poho. Skoro to pak není ani k poznání.
0 x

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 13 years ago

Potvrzuji několik ks RB411 serie/017 dál tu mám RB411AH serie 836.
Škoda, že terminál vypíše SN bez série, Nešlo by to nějak zjistit podle MAC ?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

jirka123 píše:Potvrzuji několik ks RB411 serie/017 dál tu mám RB411AH serie 836.
Škoda, že terminál vypíše SN bez série, Nešlo by to nějak zjistit podle MAC ?

Zdravím,
to už jsem psal do Mikrotiku v souvislosti s tím průserem 711ek na konci loňského roku. Podle mě by to byla výborná věc, všechny načaté věci bych si vyměnil pěkně v klidu v létě a ne třeba 15. ledna při mínus 25ti a fujavici. Jaká myslíš, že byla odpověď? Dodnes se nevyjádřili ani k příčině poruchy.
mpcz, 23/08/2012
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

mikrotik moc neresi stiznosti a co uplne moc nehori to radsi zataji :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Viktor Novotný píše:mikrotik moc neresi stiznosti a co uplne moc nehori to radsi zataji :)

a ukaz mi kterej vyrobce nemlci :lol:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Viktor Novotný píše:kdyz se tomu chce (nahoda) tak odejde v bource cokoli ... ale nejhorsi je u ar7240 zacykleni eth .. to pak udela smycu jak prase a spasi to az switch nebo router co hlida smyce ... a je fuk zda je to ubnt M5 nebo RB 7xx .. proste je to reakce ar7240 na prepeti ... :(

Kdyz o tom tak mluvis tak tu mam ted podobnej problem.
411ka jako station bridge pro 3 klienty za ni. Ted zacala delat to jak ty rikas ale s tim ze asi jak je dana do bridge tak za**ra i APcko a tedy i vsechny klienty k nemu pripojeny. Nevim co s ni budu delat. Ted jsem ji dotahl domu a je mi lito ji vyhodit.
0 x
Bývalý ISP...

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

reseni je jednoduche.. vypnout ten bridge a routovat/natovat...
0 x
Jan Ptáček

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

To moc reseni neni kdyz kazdej klient ma svuj router. jenom jsem proste nechtel na jeden barak davat 3 jednotky. Proto ten bridge.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

to ale nevysvatluje to proč nemůžeš routovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja psal ale o smycce na eth .. to moc routing nevyresi .. sice by to odroutoval problem od zbytku iface, ale ten zkazeny eth by stejne nejel korektne
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:ja psal ale o smycce na eth .. to moc routing nevyresi .. sice by to odroutoval problem od zbytku iface, ale ten zkazeny eth by stejne nejel korektne

A tobe se potvrdilo ze ta smycka je zpusobena vadnym proc. ? Nebo jinak, da se to v pomeru k cene novyho za rozumny penize opravit?
Pravdepodobne to je opravdu prepetim. Driv tam byla WISP ale potom co ji dvakrat odesel eth. jsem tam dal RB a byl klid az do ted.
0 x
Bývalý ISP...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ano opravujeme to vymenou procaku :) a ano opravi se to tim ... protoze zrejme dojde k nejakemu poskozeni primo v cpu, kdy to dela tu smycku ... takze novy cpu = eth ok ... a zda se to vyplati nevim (musis posoudit sam), delame to za 360 - 390 kc dle poctu zaslanych kusu na opravu
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education