❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mordor

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Re: Mordor

Příspěvekod LUKESM » 13 years ago

jojo pred vodou neuteces :o(

u nas vcera v pohode, vse prezilo, jen par 80tek na 5-6km se rozpadlo, ale to je pravidlem a jejich praci nahradi 11ky :o)

Kluci na dohledu hlasi vadne zdroje u klientu, u jednoho dokonce primy uder :o(
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

chachá, a pak že já su blázen, když sem viděl někde jak mají nasazený 80Ghz na 6km :))
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 13 years ago

Leeonek píše:chachá, a pak že já su blázen, když sem viděl někde jak mají nasazený 80Ghz na 6km :))

cekal jsem, kdo se chyti :o)
co ti na tom vadi?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

60 cm antena tusim max 4 km?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Letos jsem zjistil, že RBčka jsou na tom hooodně špatně s ochranou ETH proti přepětí. Zatímco stařičký Ovisy, AirCa a UBNT v pohodě přečkaly i 8 roků letních bouřek i bez stíněných kabelů, RBčka kapou jedno za druhým. Od roku 2004 až do letoška mě odešly cca 4 kousky Ovisů, zato letos po dvou bouřkách už 7 RBček. Jsem fanda těchto prkýnek kvůli jejich užitné hodnotě, ale tímto u mě dost ztratily.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

tohle vubec neni o kvalite, ale o absolutni nahode - mi treba tento rok neodesel jeste do vcerejska ani jeden kus, az vcera 3... predtim 2 roky klid.. shodou okolnosti dnes i port na ovisovi u klienta na 2,4.. a to u nas nebyla zadna bourka - pouze v mracich se hodne blyskalo, ale zadne hromy, trochu dest, nic hrozneho...
mimochodem zrovna ovisy jsou na to taky nachylne - ubnt nevim, nepouzivam, ale myslim ze to bude podobne...
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 13 years ago

midnight_man píše:60 cm antena tusim max 4 km?

Tiež záleží koľko budeš do tej antény smažiť.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no otázkou je, jestli ty vopičky typu uzeměný napaječ, stíněnej kabel, pospojování všechno na pen zásuvky... jestli to přestane odcházet. Letos jsme asi už přes 20 RBček, který vyhořely po ethernetu. Pomůže stíněnej kabel uzeměnej na pen? Jak vůbec dochází k přepětí?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

zatim nemuzu posoudit - zacal sem to delat cca. rok zpatky a da se rict ze mam prizemene vsechny sxtcka + par boardu, ale je pravda ze ty co maji stinene kabely a prizemene oplety, tak zadny z nich jeste neodesel, ale je jich cca. 1/10 co tech neprizemenych...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo a ještě jedna věc. SXT nám myslim že neodešlo ani jednou přepětím. Ano, zdroj sem tam odejde ale jednotka tušim že drží. Teď se údajně stalo, že SXT se po bouřce odmítlo nabootovat a musel nastoupit netinstall a upřímně, to u SXTček používáme nadprůměrně často v porovnání s ostatními RBčky.
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 13 years ago

O AirCa8-Pro mi ani nemluvte, kolik odešlo portů... raději ani nepočítám... ještě že tam byli 3. Máme v síti jeden rodinný dům, kde po trochu větší bouřce pravidelně odcházel port potažmo celé zařízení. Vystřídalo se tam asi 6 krabiček (Ovis, Airca, MK) . Loni jsme to vyměnili za UBNT Loco M5 + stíněný kabel + stíněný konektor, všechno připojeno/propojeno jak má být a je klid. Od té doby už to tam drží a já spokojeně spím :-) . Teď dáváme všude kombinace stíněný kabel + stíněný konektor + UBNT zdroj (nebo jeho náhradu) a zatím (klep klep na dřevo) nic neodešlo.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

a davas stineny kabel i od napajece smerem k PC? treba z pudy do 1 patra to je taky nekdy 10-15m.. ja sem zatim daval stineny jen mezi napajec a sxt.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Zjistil jsem u těch odpálených RB zajímavou věc. Odcházejí jen ty, které jsou v kombinaci s parabolou MaxLink v té plastové krabici co se montuje na anténu (MaxBox) a nejsou na uzemněným stožáru (jsou jen na malé konzolce na komínu). Původně se ty krabice dodávaly se stíněným ETH vodotěsným konektorem, takže nebyl problém. Pak se ale začalo ve výrobě šetřit a stínění už se nedávalo. Na ostatních typech antén zatím nebyl problém s odpáleným ETH na RB. A jak psal Hapi, SXT je v tomto směru fakt odolný. Minulej týden bouchlo do jedné školy, kde jsme nedávno dali čerstvé SXT. Zatímco technologie místní kabelové TV, složená z deseti STB, se během okamžiku proměnila v trosky, SXT po nahození jističe vesele jede dál. Akorát v okolí té školy jsme museli ve zmíněných MaxBoxech vyměnit 4 RBčka.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Já teda nevím jak Vám, ale mě odchází poslední dobou často v podstatě jakékoli rbčka, ale jak? Bouřka jak prase, blesky lítají, na druhý den volají 2 lidi že jim to nejde. Tohle chápu, ok, přepětí, blesky, rozumím. Co ale nechápu když týden jasno, neprší, občas mráček, a za ten týdem mě zavolá 7 lidí co se jim odporoučí rbčka. Teď se nebavím o odpáleném ethernetu ale o odpáleném rbčku, a to komplet, buď nepípá a svítí všechny ledky, nebo pro jistotu nesvítí vůbec nic.
Jasné, říkal sem si, klioš nechce platit zařízení zničené přepětím, počká 3 dny, a pak volá a bude tvrdit že to včera po bouřce v pohodě jelo. Omyl, ten klioš má z minulého (nebo z toho dne) v lease z dhcp serveru, takže to fakt kleklo jak říkají. Tohle nechápu, kdyby to bylo třeba zase naopak vedrem, ale paradoxně když byli tuším měsíc zpět ty pařáky, nic extra se nestalo.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:Zjistil jsem u těch odpálených RB zajímavou věc. Odcházejí jen ty, které jsou v kombinaci s parabolou MaxLink v té plastové krabici co se montuje na anténu (MaxBox) a nejsou na uzemněným stožáru (jsou jen na malé konzolce na komínu). Původně se ty krabice dodávaly se stíněným ETH vodotěsným konektorem, takže nebyl problém. Pak se ale začalo ve výrobě šetřit a stínění už se nedávalo. Na ostatních typech antén zatím nebyl problém s odpáleným ETH na RB. A jak psal Hapi, SXT je v tomto směru fakt odolný. Minulej týden bouchlo do jedné školy, kde jsme nedávno dali čerstvé SXT. Zatímco technologie místní kabelové TV, složená z deseti STB, se během okamžiku proměnila v trosky, SXT po nahození jističe vesele jede dál. Akorát v okolí té školy jsme museli ve zmíněných MaxBoxech vyměnit 4 RBčka.

v gentleboxech to taky odchazi...
Leeonek píše:Já teda nevím jak Vám, ale mě odchází poslední dobou často v podstatě jakékoli rbčka, ale jak? Bouřka jak prase, blesky lítají, na druhý den volají 2 lidi že jim to nejde. Tohle chápu, ok, přepětí, blesky, rozumím. Co ale nechápu když týden jasno, neprší, občas mráček, a za ten týdem mě zavolá 7 lidí co se jim odporoučí rbčka. Teď se nebavím o odpáleném ethernetu ale o odpáleném rbčku, a to komplet, buď nepípá a svítí všechny ledky, nebo pro jistotu nesvítí vůbec nic.
Jasné, říkal sem si, klioš nechce platit zařízení zničené přepětím, počká 3 dny, a pak volá a bude tvrdit že to včera po bouřce v pohodě jelo. Omyl, ten klioš má z minulého (nebo z toho dne) v lease z dhcp serveru, takže to fakt kleklo jak říkají. Tohle nechápu, kdyby to bylo třeba zase naopak vedrem, ale paradoxně když byli tuším měsíc zpět ty pařáky, nic extra se nestalo.

nejsou jen KO kondiky? ted se mi taky par spatnych vyrojilo - zajimave je, ze vsechny byly v kovovych prowaxech - tipuju ze tam je o dost vice horko, nez v plastovem GB...
0 x