u nas vcera v pohode, vse prezilo, jen par 80tek na 5-6km se rozpadlo, ale to je pravidlem a jejich praci nahradi 11ky

Kluci na dohledu hlasi vadne zdroje u klientu, u jednoho dokonce primy uder

Leeonek píše:chachá, a pak že já su blázen, když sem viděl někde jak mají nasazený 80Ghz na 6km)
midnight_man píše:60 cm antena tusim max 4 km?
Repkins píše:Zjistil jsem u těch odpálených RB zajímavou věc. Odcházejí jen ty, které jsou v kombinaci s parabolou MaxLink v té plastové krabici co se montuje na anténu (MaxBox) a nejsou na uzemněným stožáru (jsou jen na malé konzolce na komínu). Původně se ty krabice dodávaly se stíněným ETH vodotěsným konektorem, takže nebyl problém. Pak se ale začalo ve výrobě šetřit a stínění už se nedávalo. Na ostatních typech antén zatím nebyl problém s odpáleným ETH na RB. A jak psal Hapi, SXT je v tomto směru fakt odolný. Minulej týden bouchlo do jedné školy, kde jsme nedávno dali čerstvé SXT. Zatímco technologie místní kabelové TV, složená z deseti STB, se během okamžiku proměnila v trosky, SXT po nahození jističe vesele jede dál. Akorát v okolí té školy jsme museli ve zmíněných MaxBoxech vyměnit 4 RBčka.
Leeonek píše:Já teda nevím jak Vám, ale mě odchází poslední dobou často v podstatě jakékoli rbčka, ale jak? Bouřka jak prase, blesky lítají, na druhý den volají 2 lidi že jim to nejde. Tohle chápu, ok, přepětí, blesky, rozumím. Co ale nechápu když týden jasno, neprší, občas mráček, a za ten týdem mě zavolá 7 lidí co se jim odporoučí rbčka. Teď se nebavím o odpáleném ethernetu ale o odpáleném rbčku, a to komplet, buď nepípá a svítí všechny ledky, nebo pro jistotu nesvítí vůbec nic.
Jasné, říkal sem si, klioš nechce platit zařízení zničené přepětím, počká 3 dny, a pak volá a bude tvrdit že to včera po bouřce v pohodě jelo. Omyl, ten klioš má z minulého (nebo z toho dne) v lease z dhcp serveru, takže to fakt kleklo jak říkají. Tohle nechápu, kdyby to bylo třeba zase naopak vedrem, ale paradoxně když byli tuším měsíc zpět ty pařáky, nic extra se nestalo.