Creckx píše:Mi neřikej, že na point to point spoje mezi linuxem a mikrotikem je mikrotik nepoužitelnej
Jsem myslel, že se stále bavíme o Atheros XR. P2P mezi GNU/Linuxem a Mikrotik RoS samozřejmě realizovatelný je. Sám mám několik počítačů s GNU/Linuxem připojených na AP obsahující RoS.
Creckx píše:... napadá mě tedy otázka.. do mikrotik jde nalejt normální linux? Dá se tam pak vrátit RouterOS?
No nebylo by od věci si ujasnit některé pojmy.
Creckx píše:No potřebuju nahodit point to point spoj mezi mikrotikem a linuxem. Ostatní témata mi moc nepomůžou
No tak pokud jde o ten zaručeně nejjednodušší způsob, tak prostě nahoď na RoS na wifině mode=bridge a počítač s Linuxem na něj připoj(iwconfig wlan0 essid tva_sit)
Creckx píše:Měl jsem problémy s linuxem pokud jsem zadal tu správnou kombinaci parametrů přes iwpriv nebo iwconfig, celej router pak lehnul na kernel panic. To se mi asi podařilo vyřešit vypnutím apic a acpi. Teď už to nedělá... Ale třeba notebook mi lehne do několika hodin pokud wpa_supplicant hledá sítě.
To se mi stávalo třeba u karty AR5007EG, jelikož na ni neexistoval oficiální ovladač a někdo splácal dohromady binární blob od Atherosů a MadWifi. Jelo to, to je pravda. Kamarád má však také Atherosku(oficiálně podporovanou) a zatím je plně spokojen.