❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OVPN a její rychlost

Návody a problémy s konfigurací.
DrWiza
antispam: Ano

OVPN a její rychlost

Příspěvekod DrWiza » 8 years ago

Ahoj, řeším teď problém s rychlostí mezi pobočkama a hlavní sítí.
Mám RB3011 jako server a k němu se připojuje několik (do deseti) klientů - RB850
Celé je to čistě, nově nakonfigurované, na 6.36.3 verzi. konektivita všech je 100Mbit ale přes samotnou VPNku se protlačí sotva cca 5Mbit,,,
setkal se s tím někdo? S výkonem RB problém není. Obdobná konfigurace na daleko starších RB450 má daleko větší propustnost,,,

nesetkal se s tím někdo? Nebo doporučujete jinou verzi propojení? - ipsec nechceme, z důvodu špatné konfigurace,,,
0 x

martinx86

Příspěvekod martinx86 » 8 years ago

Podobny problem riesim aj ja

Mam ovpn server a w2012
Par mikrotikov ako klientov
Win klienta
Asus klienta

Viac ako 30mbps to neda pride mi to ako vec ovpnky no pri inych formach tunelov to nebolo o nic rychlejsie
Je tu este moznost ze provider to obmedzuje napr swan obmedzuje ovpnku na 1mbit... pri pouziti sstp som spomalenie nespozoroval
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 8 years ago

RB3011 jako PPTP server, propustnost klient-klient minimálně 50 Mb/s, víc nedala konektivita klienta, RBčko se flákalo.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

moje zkusenost

L2TP bez sifrovani

RB800 da 160Mbits
850Gx2 da sotva 60Mbits
RB HEX GR3 udela 70 Mbits
RB2011 udela sotva 50 Mbits

jinak porc nepouzijete L2TP s IPsec nastaveni je trivialni

jd ehlavne o MTU a jestli nekde po ceste se to treba nefragmentuje
0 x