Ahoj, řeším teď problém s rychlostí mezi pobočkama a hlavní sítí.
Mám RB3011 jako server a k němu se připojuje několik (do deseti) klientů - RB850
Celé je to čistě, nově nakonfigurované, na 6.36.3 verzi. konektivita všech je 100Mbit ale přes samotnou VPNku se protlačí sotva cca 5Mbit,,,
setkal se s tím někdo? S výkonem RB problém není. Obdobná konfigurace na daleko starších RB450 má daleko větší propustnost,,,
nesetkal se s tím někdo? Nebo doporučujete jinou verzi propojení? - ipsec nechceme, z důvodu špatné konfigurace,,,
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
OVPN a její rychlost
Podobny problem riesim aj ja
Mam ovpn server a w2012
Par mikrotikov ako klientov
Win klienta
Asus klienta
Viac ako 30mbps to neda pride mi to ako vec ovpnky no pri inych formach tunelov to nebolo o nic rychlejsie
Je tu este moznost ze provider to obmedzuje napr swan obmedzuje ovpnku na 1mbit... pri pouziti sstp som spomalenie nespozoroval
Mam ovpn server a w2012
Par mikrotikov ako klientov
Win klienta
Asus klienta
Viac ako 30mbps to neda pride mi to ako vec ovpnky no pri inych formach tunelov to nebolo o nic rychlejsie
Je tu este moznost ze provider to obmedzuje napr swan obmedzuje ovpnku na 1mbit... pri pouziti sstp som spomalenie nespozoroval
0 x
RB3011 jako PPTP server, propustnost klient-klient minimálně 50 Mb/s, víc nedala konektivita klienta, RBčko se flákalo.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
moje zkusenost
L2TP bez sifrovani
RB800 da 160Mbits
850Gx2 da sotva 60Mbits
RB HEX GR3 udela 70 Mbits
RB2011 udela sotva 50 Mbits
jinak porc nepouzijete L2TP s IPsec nastaveni je trivialni
jd ehlavne o MTU a jestli nekde po ceste se to treba nefragmentuje
L2TP bez sifrovani
RB800 da 160Mbits
850Gx2 da sotva 60Mbits
RB HEX GR3 udela 70 Mbits