❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sektorové antény od Pacific Wireless

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Sektorové antény od Pacific Wireless

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Máte někdo zkušenost se sektorovýma anténama od Pacific Wireless například http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18286
?

Chtěl bych je nasadit. Pacific Wireless je značka ne?
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 18 years ago

soucez píše:Máte někdo zkušenost se sektorovýma anténama od Pacific Wireless například http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18286
?

Chtěl bych je nasadit. Pacific Wireless je značka ne?

OT: i Trabant, Edimax i Kenvelo je značka :D
... sorry .. klidně to zmažu ale nedalo mi to :P
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 18 years ago

My je mame na trech AP a jsou super, zatim 100% spokojenost. Presli jsme na ne z vsesmerek a je to o poznani lepsi... 8)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Ming-li píše:My je mame na trech AP a jsou super, zatim 100% spokojenost. Presli jsme na ne z vsesmerek a je to o poznani lepsi... 8)

Můžeš trošku popsat v čem je to lepší? Co síla signálů u klientů? Zůstala alespoň stejná jako z všesměru?

Díky
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 18 years ago

Na jednom AP jsme meli vsesmerku, ale uz na tom bylo moc kliosu, tak jsme pridali kartu do MK a rozdelili jsme to na dva sektory. Klientum se zlepsil signal (neni to tim, ze ma vic dB - pouzivame regulaci vykonu). Dalsi vec je, ze se signal nesiri tam, kde neni potreba (neni prece potreba zarusovat ostatni :wink: ).

Mechanicke provedeni je profi, jedina nevyhoda je, ze to ma americkej zavit (Witvorth), takze pokud nejakej sikula strati matku je to celkem v pr...

Jeste jsme meli nejake no name sektorky a ty staly za prd - spatnej signal... Takze PW se nam osvedcili.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

Ming-li píše:Na jednom AP jsme meli vsesmerku, ale uz na tom bylo moc kliosu, tak jsme pridali kartu do MK a rozdelili jsme to na dva sektory. Klientum se zlepsil signal (neni to tim, ze ma vic dB - pouzivame regulaci vykonu). Dalsi vec je, ze se signal nesiri tam, kde neni potreba (neni prece potreba zarusovat ostatni :wink: ).

Mechanicke provedeni je profi, jedina nevyhoda je, ze to ma americkej zavit (Witvorth), takze pokud nejakej sikula strati matku je to celkem v pr...

Jeste jsme meli nejake no name sektorky a ty staly za prd - spatnej signal... Takze PW se nam osvedcili.

Na aku vzdialenost sa da na tuto sektorovku pripojit klient ?
Rozhodujem sa totiz medzi touto sektorovkou a http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=23196 pripadne http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=24493
Samozrejme s regulaciou vykonu.
Namontovane to bude na vodojeme. Uz je tam vsesmerka 15 db + 1 x sektor 14 db a stale je malo - klientov pribuda.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Ty anteny o kterych pises budu kupovat pravdepodobne taky. Vypadaji pekne a hlavne maji rozumny uhel jak v hor. tak ver. polarizaci, coz je super.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

pepulis píše:Ty anteny o kterych pises budu kupovat pravdepodobne taky. Vypadaji pekne a hlavne maji rozumny uhel jak v hor. tak ver. polarizaci, coz je super.

Myslíš ty Pacific Wireless sektorky? Mě říkal produkák v LEVI že jsou dobré a ze skušeností z nasazení v provozu je může doporučit. ALE už jsem taky zjistil že v LEVI produkáky dělají úplný paka až se mi chce říci volové. Hlavně v WiFi komponentech
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 18 years ago

soucez píše:
pepulis píše:Ty anteny o kterych pises budu kupovat pravdepodobne taky. Vypadaji pekne a hlavne maji rozumny uhel jak v hor. tak ver. polarizaci, coz je super.

Myslíš ty Pacific Wireless sektorky? Mě říkal produkák v LEVI že jsou dobré a ze skušeností z nasazení v provozu je může doporučit. ALE už jsem taky zjistil že v LEVI produkáky dělají úplný paka až se mi chce říci volové. Hlavně v WiFi komponentech

jj 8) ... potvrzuju: produkák i obchodník řekne všechno aby prodal (znám to z vlastní zkušenosti). Pokud se dovoláte na správného "technika" - ten Vám teprv poví real :!: :idea: :wink: (také vlastní zkušenost)
Tohle je nejspíš obecně platné pravidlo u velkododavatelů v ČR (nevím jak jinde) :lol:
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

StoupaLutin píše:
soucez píše:

jj 8) ... potvrzuju: produkák i obchodník řekne všechno aby prodal (znám to z vlastní zkušenosti). Pokud se dovoláte na správného "technika" - ten Vám teprv poví real :!: :idea: :wink: (také vlastní zkušenost)
Tohle je nejspíš obecně platné pravidlo u velkododavatelů v ČR (nevím jak jinde) :lol:

Myslel jsem ty PW anteny. Je ale pravda ze neco jineho je psane na strankach aspy a neco jineho na strankach vyrobce, hlavne z hlediska parametru PSW. Ale pokud tady nekdo jiz vyse psal ze poznaly zlepseni tak je to jenom dobre.
0 x

level

Příspěvekod level » 18 years ago

na ty PW se zeptej Telefonica O2 ty je bezne pouzivaj na svojich HotSpotech
0 x

Saty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Saty » 18 years ago

PW sektory používám na svých bodech, v provozu mám cca 16ks a naprostá spokojenost, mechanické provedení je na úrovni a ze signálem jsem problémy ještě neměl. Mám 120° i 90°.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Saty píše:PW sektory používám na svých bodech, v provozu mám cca 16ks a naprostá spokojenost, mechanické provedení je na úrovni a ze signálem jsem problémy ještě neměl. Mám 120° i 90°.

Kde se daji koupit ty 120°? ja videl zatim jen ty 90°
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:
Saty píše:PW sektory používám na svých bodech, v provozu mám cca 16ks a naprostá spokojenost, mechanické provedení je na úrovni a ze signálem jsem problémy ještě neměl. Mám 120° i 90°.

Dají se koupit na ASPA.CZ a BGSLEVI.CZ ale nekupuj je! Ty 120° stojí za prd. Mám dvě na dvou místech. A klienti napojení na tyto antény vidí jejich signály daleko hůř než z těch 90° Ty 90° se mi zdají o moc lepší. Klidně bych se nebál dát 3x90° na vykrytí rádiusu 360° v pohodě to vykrejí a s dobrým signálem.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

soucez píše:
net.work píše:

Dají se koupit na ASPA.CZ a BGSLEVI.CZ ale nekupuj je! Ty 120° stojí za prd. Mám dvě na dvou místech. A klienti napojení na tyto antény vidí jejich signály daleko hůř než z těch 90° Ty 90° se mi zdají o moc lepší. Klidně bych se nebál dát 3x90° na vykrytí rádiusu 360° v pohodě to vykrejí a s dobrým signálem.

Mam 120 stupnovu a ma lepsi signal ako 15 dbi vsesmerovka, tak by som tu 120 stupnovu az tak nezatracoval.
Klienti su vzdialeni cca 2 km a maju 16 db anteny.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK