No s tim jirousem je to problem "nove" verze GentleBOX JC-219. Pruser je nezvladnuty prechod pigtailu do patch anteny. U starsich JC-217 to bylo pajene, CSV jak se povdlo zapajet podle mereni nekde mezi 1,4 az 2 a zmetkovitost 1-2 kusy ze sta. u tech novych je tam plastovy klips do ktereho zapadne u-fl konektor. Je to sice hotove rozdva, ale nema to zajisteno kvalitni a stabilni kontak na plech ani na prostredni pin. Kdyz se kus povede tak CSV bylo i 1,3 ale jinak byda a spousta zmetku jak rika hapi.
Jest-li ma nekdo zajem muzu zaslat foto pres PM.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Outdoor box pro RB711
Mam zajem posli foto.
Me zatim vsechny jedou OK, ale toto by me dost nasralo kdyby bylo delano takto slendriansky - pajen spoj je pajeny spoj.
Sere me tam ten vyklajici se konektor MMCX.
Ahoj Lada
Me zatim vsechny jedou OK, ale toto by me dost nasralo kdyby bylo delano takto slendriansky - pajen spoj je pajeny spoj.
Sere me tam ten vyklajici se konektor MMCX.
Ahoj Lada
0 x
ppp76 píše:zkousel sis s nim nekdy tocit ? on ma skoro stejnej signal i kdyz je 45 stupnu od osyGentlebox se jirousum vazne nepovedl , ale je LEVNEJ ..... grr nesnasim tenhle argument, gentlebox je srovnatelnej s elboxem
Člověče ty když ho otočíš o 45 stupnu od přijímaného směru tak máš skoro stejný signál? Tak to máme asi jiné gentleboxy. Na směrovost si fakt nemůžu stěžovat. Samozřejmě mohlo by to být lepší ale při množství jakém to nasazujem nemáme problémy. Waboxy máme nasazené asi 2kusy. Rikal jsem si jaké to bude super ale ve výsledku stejné jako gentlebox, akorát to rušení bude asi lepší
0 x
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ptal jsem se, protože beru gentleboxy s MMCX skoro zacatku co se to dalo koupit a nebyly potíže. Až teď jsem koupl celý pakl 10ks a 5 šlo k reklamaci. Design a vlastnosti antény jsou úměrné ceně. Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova. Tlačím cenu pro klienta na co nejmíň, ale UBNT a pod prostě nechci, tak se dívám po jiných alternativách k Jirousům. Každopádně díky všem, protože se prokázalo, že to nebyla jen náhodná smůla.
0 x
schneiderf píše:Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova.
Ke klientovi znova? On když máš špatný signál tak ho stejně připojíš a pak mu to jedeš vyměnit? Copak sebou na instalace nevozíte náhradní anténu?
Je možné že poslední várka je fakt vadná ale k nám zatím nedorazila. Zatim vsechny mmcx gentleboxy ok
0 x
Tak sem neodolal a vyzkousel sem kdyz tak gentleboxy chvalite , jeden sem si pucil a dal sem vedle sebe gentlebox a schibox mmcx do obojeho rb711 stejna konfikurace a i stejny nastaveni s gentleboxem sem dostal 14mb tcp a schibox 22mb tcp a to uz je pro me kua velkej rozdil . Jediny v cem sem zaznamenal rozdil bylo ze ten mmcx konektor byl v gentleboxu nejakej volnejsi a nesedl tak napevno jako v schiboxu... ze by vadnej pigtail? asi sem mel smulu 

0 x
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:schneiderf píše:Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova.
Ke klientovi znova? On když máš špatný signál tak ho stejně připojíš a pak mu to jedeš vyměnit? Copak sebou na instalace nevozíte náhradní anténu?
Je možné že poslední várka je fakt vadná ale k nám zatím nedorazila. Zatim vsechny mmcx gentleboxy ok
Kolik si myslíš že sebou technici tahají antén? 2-3 no problém, ale když tam byla 50% úmrtnost. To abych přikoupil za auto vozík a ze zadu bral boxy a ze předu tam házel vadné předky antén ne?

0 x
kolik tě stojí schibox a kolik gentle box? Ta cena mě schodí dolu zpátky do reality a nějaký parametry na papíře zcela ignoruju. Navíc klient jaksi nezpalatí skoro 2x než na gentle box kterej musí konkurovat ještě těm nano shitům s cenou ještě menší za komplet. Tohle jaksi u klientů neohájim ani železnou tyčí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
schneiderf píše:honzam píše:schneiderf píše:Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova.
Kolik si myslíš že sebou technici tahají antén? 2-3 no problém, ale když tam byla 50% úmrtnost. To abych přikoupil za auto vozík a ze zadu bral boxy a ze předu tam házel vadné předky antén ne?
No my vzdycky minimalne 2-4 anteny v aute mame. Pokud byla takova umrtnost tak to je jasny ze smula
0 x
hapi píše:kolik tě stojí schibox a kolik gentle box? Ta cena mě schodí dolu zpátky do reality a nějaký parametry na papíře zcela ignoruju. Navíc klient jaksi nezpalatí skoro 2x než na gentle box kterej musí konkurovat ještě těm nano shitům s cenou ještě menší za komplet. Tohle jaksi u klientů neohájim ani železnou tyčí.
Tak asi si tu cenu umim u zakazniku obhajit

Jako ber to tak ze lid koupej cokoliv , vem si ty prodejce predrazenecjh vysavacu jak to muze nekdo koupit ? vysavac za 30 - 40 papiru? ... proste prodejci to umej udelaj ti doma demostracku jak je to uzasny a vo vo vo tom to je , odhadnout na co zakaznik zabere a tim smerem mu udelat predvadecku nebo vykecavacku

0 x
hmm, tak to sež z jinýho kraje, tady mě s připojovací sadou za 3k pošlou do kopřiv. Nemyslim cenu za sadu ale komplet za montáž což se prodraží když tam je UPT kabel a nějaký věci okolo jako třeba konzolka. Pak mě pošlou do háje s tim že je to drahý. Já vim že oni netušej že jdou na něco čemu se internet jenom říká a youtube nechodí atd. ale to jim nevysvětlíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tak ja jim trebas neuctuju nic za praci a za cestu to je muj vklad do te instalace , vraci se mit o to tim ze tam nejezdim na reklamace
takze vysolej sice od 2500 do 3500 pokdu sou na vetsi vzdalenost nez 2 km ale uz me vetsinou nikdy neuvidej a neuslysej
Pokud je kabelu trosku vic tak holt prodelam na kousku kabelu , malej sponzorskej dar , ale jak rikam tim ze tam nikdy uz nemusim ject se mi o nekolikanasobne vraci . Pro me je dulezitejsi aby mesicne sypali pravidelny platby nez abych si narejzoval na instalaci ta je jednorazova a ta me neuzivi 

0 x
To sú fakt u vás ľudia ochotný vyvaliť toľko za inštaláciu ? U mňa sú zákazníci ochotný zaplatiť max 50 € to sme približne na polovične cene o akej sa tu bavíte vy a aj to sa niektorým stále zdá moc.
0 x
Hatatitla píše:To sú fakt u vás ľudia ochotný vyvaliť toľko za inštaláciu ? U mňa sú zákazníci ochotný zaplatiť max 50 € to sme približne na polovične cene o akej sa tu bavíte vy a aj to sa niektorým stále zdá moc.
hahaha... bohaty cesi

my mame instalaciu za 33 eur vo vacsine a to este ludia kukaju jak puk... no dnes sme akurat odisli z instalacie naprazdno koli tomu. zenska kukala na nas jak vyjavena, ze ci sme normalny, ze chceme za zapojenie 33 eur

0 x