❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Outdoor box pro RB711

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Selič
antispam: Ano

Re: Outdoor box pro RB711

Příspěvekod Selič » 14 years ago

No s tim jirousem je to problem "nove" verze GentleBOX JC-219. Pruser je nezvladnuty prechod pigtailu do patch anteny. U starsich JC-217 to bylo pajene, CSV jak se povdlo zapajet podle mereni nekde mezi 1,4 az 2 a zmetkovitost 1-2 kusy ze sta. u tech novych je tam plastovy klips do ktereho zapadne u-fl konektor. Je to sice hotove rozdva, ale nema to zajisteno kvalitni a stabilni kontak na plech ani na prostredni pin. Kdyz se kus povede tak CSV bylo i 1,3 ale jinak byda a spousta zmetku jak rika hapi.
Jest-li ma nekdo zajem muzu zaslat foto pres PM.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Mam zajem posli foto.
Me zatim vsechny jedou OK, ale toto by me dost nasralo kdyby bylo delano takto slendriansky - pajen spoj je pajeny spoj.
Sere me tam ten vyklajici se konektor MMCX.

Ahoj Lada
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

ppp76 píše:zkousel sis s nim nekdy tocit ? on ma skoro stejnej signal i kdyz je 45 stupnu od osy :evil: Gentlebox se jirousum vazne nepovedl , ale je LEVNEJ ..... grr nesnasim tenhle argument, gentlebox je srovnatelnej s elboxem :evil:

Člověče ty když ho otočíš o 45 stupnu od přijímaného směru tak máš skoro stejný signál? Tak to máme asi jiné gentleboxy. Na směrovost si fakt nemůžu stěžovat. Samozřejmě mohlo by to být lepší ale při množství jakém to nasazujem nemáme problémy. Waboxy máme nasazené asi 2kusy. Rikal jsem si jaké to bude super ale ve výsledku stejné jako gentlebox, akorát to rušení bude asi lepší
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 14 years ago

Ptal jsem se, protože beru gentleboxy s MMCX skoro zacatku co se to dalo koupit a nebyly potíže. Až teď jsem koupl celý pakl 10ks a 5 šlo k reklamaci. Design a vlastnosti antény jsou úměrné ceně. Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova. Tlačím cenu pro klienta na co nejmíň, ale UBNT a pod prostě nechci, tak se dívám po jiných alternativách k Jirousům. Každopádně díky všem, protože se prokázalo, že to nebyla jen náhodná smůla.
0 x

honzam

schneiderf píše:Ale nasere mě, když musím ke klientovi znova.

Ke klientovi znova? On když máš špatný signál tak ho stejně připojíš a pak mu to jedeš vyměnit? Copak sebou na instalace nevozíte náhradní anténu?
Je možné že poslední várka je fakt vadná ale k nám zatím nedorazila. Zatim vsechny mmcx gentleboxy ok
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Tak sem neodolal a vyzkousel sem kdyz tak gentleboxy chvalite , jeden sem si pucil a dal sem vedle sebe gentlebox a schibox mmcx do obojeho rb711 stejna konfikurace a i stejny nastaveni s gentleboxem sem dostal 14mb tcp a schibox 22mb tcp a to uz je pro me kua velkej rozdil . Jediny v cem sem zaznamenal rozdil bylo ze ten mmcx konektor byl v gentleboxu nejakej volnejsi a nesedl tak napevno jako v schiboxu... ze by vadnej pigtail? asi sem mel smulu :evil:
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 14 years ago

honzam píše:

Ke klientovi znova? On když máš špatný signál tak ho stejně připojíš a pak mu to jedeš vyměnit? Copak sebou na instalace nevozíte náhradní anténu?
Je možné že poslední várka je fakt vadná ale k nám zatím nedorazila. Zatim vsechny mmcx gentleboxy ok

Kolik si myslíš že sebou technici tahají antén? 2-3 no problém, ale když tam byla 50% úmrtnost. To abych přikoupil za auto vozík a ze zadu bral boxy a ze předu tam házel vadné předky antén ne? :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Taky jedno z reseni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

kolik tě stojí schibox a kolik gentle box? Ta cena mě schodí dolu zpátky do reality a nějaký parametry na papíře zcela ignoruju. Navíc klient jaksi nezpalatí skoro 2x než na gentle box kterej musí konkurovat ještě těm nano shitům s cenou ještě menší za komplet. Tohle jaksi u klientů neohájim ani železnou tyčí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

schneiderf píše:
honzam píše:

Kolik si myslíš že sebou technici tahají antén? 2-3 no problém, ale když tam byla 50% úmrtnost. To abych přikoupil za auto vozík a ze zadu bral boxy a ze předu tam házel vadné předky antén ne? :D

No my vzdycky minimalne 2-4 anteny v aute mame. Pokud byla takova umrtnost tak to je jasny ze smula
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:kolik tě stojí schibox a kolik gentle box? Ta cena mě schodí dolu zpátky do reality a nějaký parametry na papíře zcela ignoruju. Navíc klient jaksi nezpalatí skoro 2x než na gentle box kterej musí konkurovat ještě těm nano shitům s cenou ještě menší za komplet. Tohle jaksi u klientů neohájim ani železnou tyčí.

Tak asi si tu cenu umim u zakazniku obhajit :roll: kdyz spocitam vse kolem a kolem instalaci maj u mne cca od 2500 kdyz bych bral gentlase tak sme nekde na dvojce cca coz nenei zas tak ohromnej rozdil oproti konkurenci ktera dava nany a podobny veci . Nekteri se sice krouti , nekdo to nevezme ale devet z deseti to vezme bo videj ze soused mlaska blahem jak to slape a druhej co ma od konkurence nejaky plastshitsracky si rve vlasy az je skoro plesatej . Dulezity je proste klientovi vysvetlit ze si kupuje kvalitu na hodne let a ne rohlik na jedno sezrani :evil: Druha vec jsou taky slusny reference co se mezi lidma nesou . Jako mam tu konkurenci misti az deviti dalsich siti a nemuzu si stezovat ze by lidi nepribejvali . Jako demonstraci obcas klientovi ukazu levnou nanu a udelm btest pak tam hodim schiboxe a udelam btest kdyz videj ten rozdil maj volbu jasnou a pak uz si to mezi sebou reknou .... pozitivni drby nejlepsi reklama :mrgreen:
Jako ber to tak ze lid koupej cokoliv , vem si ty prodejce predrazenecjh vysavacu jak to muze nekdo koupit ? vysavac za 30 - 40 papiru? ... proste prodejci to umej udelaj ti doma demostracku jak je to uzasny a vo vo vo tom to je , odhadnout na co zakaznik zabere a tim smerem mu udelat predvadecku nebo vykecavacku :mrgreen:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hmm, tak to sež z jinýho kraje, tady mě s připojovací sadou za 3k pošlou do kopřiv. Nemyslim cenu za sadu ale komplet za montáž což se prodraží když tam je UPT kabel a nějaký věci okolo jako třeba konzolka. Pak mě pošlou do háje s tim že je to drahý. Já vim že oni netušej že jdou na něco čemu se internet jenom říká a youtube nechodí atd. ale to jim nevysvětlíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak ja jim trebas neuctuju nic za praci a za cestu to je muj vklad do te instalace , vraci se mit o to tim ze tam nejezdim na reklamace :wink: takze vysolej sice od 2500 do 3500 pokdu sou na vetsi vzdalenost nez 2 km ale uz me vetsinou nikdy neuvidej a neuslysej :mrgreen: Pokud je kabelu trosku vic tak holt prodelam na kousku kabelu , malej sponzorskej dar , ale jak rikam tim ze tam nikdy uz nemusim ject se mi o nekolikanasobne vraci . Pro me je dulezitejsi aby mesicne sypali pravidelny platby nez abych si narejzoval na instalaci ta je jednorazova a ta me neuzivi :cry:
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 14 years ago

To sú fakt u vás ľudia ochotný vyvaliť toľko za inštaláciu ? U mňa sú zákazníci ochotný zaplatiť max 50 € to sme približne na polovične cene o akej sa tu bavíte vy a aj to sa niektorým stále zdá moc.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

Hatatitla píše:To sú fakt u vás ľudia ochotný vyvaliť toľko za inštaláciu ? U mňa sú zákazníci ochotný zaplatiť max 50 € to sme približne na polovične cene o akej sa tu bavíte vy a aj to sa niektorým stále zdá moc.

hahaha... bohaty cesi :-)
my mame instalaciu za 33 eur vo vacsine a to este ludia kukaju jak puk... no dnes sme akurat odisli z instalacie naprazdno koli tomu. zenska kukala na nas jak vyjavena, ze ci sme normalny, ze chceme za zapojenie 33 eur :-)
0 x