❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

433AH + nefunkcni eth1

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
franko

433AH + nefunkcni eth1

Příspěvekod franko » 13 years ago

Ahoj,

mam takovy problem - nemuzu se dostat na jednu 433AH. Ma odpaleny port eth1, ostatni porty do nedavna fungovaly. Pres Winbox neodpovida - resp. vidim MAC ale nepripojim se k boardu - hlasi to : Server has disconnected. Pres RS232 s nim komunikuji, ale neznam heslo :(. Pres netinstall nenabootuje - nebot zrejme je bootovaci jen eth1.

Co mam delat ?? Restartoval jsem ho do defaultu pomoci sroubovaku - propojeni dvou plosek na desce.

Mam nejakou moznost to ozivit, nebo to mam zahodit.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Resetuj heslo http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Password_reset
a pak se připoj přes sériák. Jiná možnost není
0 x

franko

To je na tom to nejpodivnejsi - reset jsem uz takto udelal, ale presto nefunguje default user : admin bez hesla. Reset se podaril - vidim, ze hostname (identity) se zmenilo.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Máš to připojený přes switch nebo jseš k tomu napřímo do ETH? Některý levný switche mají problém a k RB se přes ně nejde na MAC připojit.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Problém mají spíš lepší switche :-) Pokud mají broadcast storm atp. kontroly zapnuté.

Také je na tom zajímavé, že na RB450G dokážu přes MAC Winbox v klidu uploadovat cokoliv, vždy to projde. Ale na RB433AH (stejný kabel, switche, počítač) ne, nikdy. Někdy projde pár kilo, někdy megabajt, ale nikdy ne vše. Běžná práce ve winboxu je v pohodě, ale jak je těch dat víc a rychlejších, nejde to.

Repkins píše:Máš to připojený přes switch nebo jseš k tomu napřímo do ETH? Některý levný switche mají problém a k RB se přes ně nejde na MAC připojit.
0 x

franko

je to pripojeny pres switch - 1Gbitovy DELL PowerConnect 6248. Jiny jsem take zkousel a nic .... fakt uz nevim :cry:
0 x

Repkins

Upload novýho ROS do RB přes MAC měl problémy u verze 3.xx, tam to uprostřed přenosu spadlo a dělalo to u všech RB i na x86. U ROS 4.xx a 5.xx jsem s uploadem přes MAC neměl problema.

Ještě mě napadá použít MAC Telnet a zkusit se přes to připojit k té 433 z jinýho RB. Moc šancí tomu nedávám ale je to jedna z možností připojení se k RB. No a pak samozřejmě zkusit LAN kabel napřímo do RB, bez switche.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

je to fakt, niekedy po MAC uploadne par mega, inokedy len zopar sto kb...Tie mac nie vzdy funguju. Asi to zalezi od sietovky, switchu a podobne...
0 x

Repkins

Teď se mě do ruky dostal RB411 kterej po zapnutí ani nepípnul, jen rozsvítil všechny LEDky krom ledky od signalizace čtení z disku. Zkusil jsem trochu prohnout tišťák a ejhle, RB normálně naskočil. Připojil jsem se winboxem, nahrál novej ROS, restart, RB naběhl ale už jsem se k němu nepřipojil. MAC ve winboxu vidím, ale hlásí mě to to samý co Frankovi. Tak jsem ho zase přes napájení restartnul a připojil jsem se, odhlásil jsem se a už jsem se zase nepřipojil. Takže si myslím, že ani ten 433AH nebude použitelnej, že je kaputo. Hodit po psovi.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Jojo, tenké plošňáky, bezolovnaté pájky, nejlacinější součástky. Co bychom asi víc chtěli ...

Teoreticky by ti mohla pomoci metoda zapékání. Vraž to na pět minut do trouby na 250 stupňů. Nemáš co ztratit.
0 x