❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LTE jde do hry.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: LTE jde do hry.

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

nooo s tim velkoobchodem, pokud to bude jako aaaazdsl velkoobchod ... pak to tedy nebude zadna slava, ono neco naridit, jeste neznamena, ze se nebude dit "velkoobchod" jen na oko .. aby byla povinnost splnena, ale realita bude stat tak za prd, ze s tou nabidkou stejne nikoho neuchvatime :(

co se tyka klastru, kvuli takovym moznostem jsem tam lezl, ale uprimne mam z toho stale obavu, zda se neco vubec podari
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm, já bych se trochu bál. Koukni se na grafy lidí a řekni mi jaká průměrná rychlost jim stačí. Ano, je pravda že když chci stahnout nějakej soft co má 100MB tak dneska je tendence to mít stažený dřív než na to máčknu a tam rychlost vždy chybý ale pro serfování je to odhaduju 2Mbit scela dostačující pro většinu lidí a to jim LTE dá + mobilitu která bude podle mě čim dál důležitější.

Otázkou je jestli se navykašlat na wifi a nedělat čistě mobilního operátora... :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

jako ja nevim - ale jel sem ted 3 tydny v kuse na HSDPA+ (davalo to nejake 3-4Mbity), ale proste srovnat s blbym 2Mbitem s latenci 10ms se to neda ani nahodou.. ten web proste nejede, sou tam prodlevy, cekam.. ani nahodou bych to nechtel misto stabilniho domaciho pripojeni s konstantni latenci... LTE na tom bude asi lepe, ale porad si myslim ze to nebude ono...
0 x

hapi

no je třeba si uvědomit, že preLTE jsou furt jenom hlasový služby, princim přenosu hlasu atd.. LTE je konstruovaná jako čistě datová takže se tam všechno přenáší jako obyč data. To je trochu jiný kafe.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

neboj hlas v LTE je otazka casu rek bych kratkeho, dyt LTE tu uz je nejaky patek / jako v provozu na svete, ne v CR :mrgreen: /, vyvijet jej dal je to hlavni. Rychlosti prenese dost, tak jeste doladit hlas...Pak bude TM prohlasovat FullHD Voice v siti LTE :lol:

PW
0 x

hapi

ne, myslel jsem to tak že i hlas tam je ale přenáší se jako data protože to je čistě IP záležitost, jenom datová síť. Starý technologie kombinujou hlas a data ale ne na IP vrstvě. Asi sem to neřek ani tak dobře.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

no já bych se zas tak nebál protože lokální ispík má něco co o2 či t-shit nikdy nedá a to je osobní přístup, kvůli tomu spousta lidí u nás od nich odešlo a rychlost ani moc neřešili..
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

"PPFka si založila "PPF Mobile Services a.s.", takže jednoho z účastníků aukce (mimo stávající trojky) už asi známe..."

PW
0 x

testxxx

Příspěvekod testxxx » 13 years ago

Mobile Services a.s pokus číslo 2 :lol:

Jméno skupiny PPF se v souvislosti s telekomunikacemi zmiňovalo už dříve. Kellner v roce 2009 založil společnost Mobile Services, která svého času měla rozjet virtuálního mobilního operátora. K tomuto účelu Kellner do firmy přivedl i někdejšího viceprezidenta pro značku a komunikaci Oskara, později Vodafonu, Igora Přerovského - z plánu nakonec sešlo a firma v roce 2011 zanikla.

Zdroj: http://mobil.idnes.cz/kellnerova-ppf-ch ... ratori_apo
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 13 years ago

S tím rozdílem, že tehdy se snažili o MVNO, zatímco dneska silou peněz můžou zkusit rozjet čtvrtýho operátora.
0 x