Zdravím, mám novú wifi kartu Ubiquiti SR5, mám na nej 12db všesmerovú anténu a nech skúšam, ako skúšam, stále mi to nevie dopražiť viac ako na 10 metrov na volnom priestranstve s priamou viditelnostou.. tak isto je to aj zo stenami.. celkom pri anténe mám -55dbm uz vonku na volnom priestranstve lepsie ako -68 nedostanem...
poradíte prosím vás ako sa dá tento problém riešiť ?
(chcem snimi spravit v buducnosti bezdrotovy prepoj so smerovkami ale bojim sa o ten vykon..)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT SR5
Mikrotik s ub kartami neumí moc pracovat. Co nastavit jako TX power nikdo zjevně neví. Ale mikrotik si to myslí a to špatně ... zvyšuj TX tak dlouho, až ti to pojede. Bohužel nevíš, zda nepřekračuješ limity ...
0 x
- midnight_man
dstudio píše:Zdravím, mám novú wifi kartu Ubiquiti SR5, mám na nej 12db všesmerovú anténu a nech skúšam, ako skúšam, stále mi to nevie dopražiť viac ako na 10 metrov na volnom priestranstve s priamou viditelnostou.. tak isto je to aj zo stenami.. celkom pri anténe mám -55dbm uz vonku na volnom priestranstve lepsie ako -68 nedostanem...
poradíte prosím vás ako sa dá tento problém riešiť ?
(chcem snimi spravit v buducnosti bezdrotovy prepoj so smerovkami ale bojim sa o ten vykon..)

Pokial si nechas ako ma MK defaultne antenu a, tak to co chytas je len co karta chyti/vysiela len obvodmi na nej, zato sa to tak smiesne sprava...
nakopal by som ich..tiez parkrat vo mne hrklo ako v starych hodinach..what the fuck_?....aaaa kua takto to jeee

0 x
je to tak, karty se začli vyrábět když byl ještě "standartní" konektor u-fl. Podle mě byla SR5 vůbec první minipci karta s MMCX konektorem, nebo se pletu?
0 x
hele ty ubnťáku
první karta která měla TRUE MMCX byla CM11 která se neopálila při odpojení pigtailu protože při odpojení pigtailu konektor interně přepnul na rezistor na desce pro nahrazení zátěže. Z tohoto pohledu jsou všechny dnešní výrobky totální socky.

0 x
- midnight_man
CM11 RULEZ!!!!! kym neboli UBNT hračky 3/4 siete frčalo na CM11tkach
stare dobre časy 

0 x
midnight_man píše:CM11 RULEZ!!!!! kym neboli UBNT hračky 3/4 siete frčalo na CM11tkachstare dobre časy
No vidis, ja som CM11 nevidel ani z rychlika. CM9 rulezz !!! dodnes ..
0 x
- midnight_man
midnight_man píše:čo by si dnes chcel robiť s CM9 prosim ťado poličky...
hehe, cca 80% na sieti mam este CM9 ci ine 5213/5413 a nemam zatial potrebu hromadne menit..28-38Mbps povetsinou staci.
0 x
midnight_man píše:38mbps s rate 54/54?
Len na principialnu ukazku, nechce sa mi lovit cisto spoj s CM9-CM9. Tuna Ap je SR5 a klient je CM9 (RB433AH obe strany), vzdialenost 3Km, dedina.
- Přílohy
-
- test-Tx.jpg (124.31 KiB) Zobrazeno 2349 x
-
- test-Rx.jpg (109.39 KiB) Zobrazeno 2349 x
0 x
- midnight_man
ale no, 5 spojeni, ziadny upload atd atd..realny traffic 35mbps je o dačom inom
. Takyto test na single N spravim na 80mbps
a viem ze 80 tade neprejde

0 x
midnight_man píše:ale no, 5 spojeni, ziadny upload atd atd..realny traffic 35mbps je o dačom inom. Takyto test na single N spravim na 80mbps
a viem ze 80 tade neprejde
Jasne jasne, mas pravdu, to je na dlhu debatu, okolnosti su rozne.
0 x