❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
pmaster píše:-- Half Duplex The default mode. The TX and RX Frequencies
are the same.
-- Full Duplex The TX and RX Frequencies should be different.
citam dobre to bude FullDuplex.. ??
Kdyby to byl jen HD, tak to nepotrebuje oddelene anteny, nebo se pletu?
0 x
vzhledem ke koncepci toho radia kde jsou oddělený TX a RX to jinak nejde. Ale ano, kdyby to bylo čistě HD pojítko tak to nepotřebuje.
0 x
to si nemysim, airfibre by melo byt neco jako konfigurace 2+0, tedy rx a tx je oddeleno frekvenci - FDD a to je celkove dvakrat. Mozna. Michal.
0 x
aky je rozdiel medzi airfiber UBNT a freemile od SAFU
podla mna skor ziaden akurat ze na freemile mozem dat akukolvek antenu od 30-120cm, radia su napevno ani jedno nema ATPC, tu vyhrava airfiber lebo ma vykon do31dbm iked ma mensiu antenu, citlivost som nenasiel nikde na airfiber tak neviem porovnat, kapacita spoja ide v prospech AF kde ma 700FD freemile max100Mbit, a cena samozrejme ide v prospech AF
jednoznacne umna vyhrava AF 4:1
ps: ake budu prepustnosti na druhom tretom skoku? budu degradovane ako na 5Ghz alebo pojdu ako na profi radiach ?
podla mna skor ziaden akurat ze na freemile mozem dat akukolvek antenu od 30-120cm, radia su napevno ani jedno nema ATPC, tu vyhrava airfiber lebo ma vykon do31dbm iked ma mensiu antenu, citlivost som nenasiel nikde na airfiber tak neviem porovnat, kapacita spoja ide v prospech AF kde ma 700FD freemile max100Mbit, a cena samozrejme ide v prospech AF
jednoznacne umna vyhrava AF 4:1
ps: ake budu prepustnosti na druhom tretom skoku? budu degradovane ako na 5Ghz alebo pojdu ako na profi radiach ?
0 x
AirFiber je vtipne udelane profi radio - takze zadna wifina - staci se kouknout na vysledky v FCC, diametralni rozdil od PBM10 navic je to FDD 

0 x
este nech urobia 17Ghz a hned budu cen lepsie aj na inych radiach 
aj tak maju podla mna uz zaplateny vyvoj ako SAF tak aj ALCOMA. ak ti dokazu ponuknut opravu za opravu resp. vymenu spalenj dosky za 100€

aj tak maju podla mna uz zaplateny vyvoj ako SAF tak aj ALCOMA. ak ti dokazu ponuknut opravu za opravu resp. vymenu spalenj dosky za 100€
0 x
blax píše:AirFiber je vtipne udelane profi radio - takze zadna wifina - staci se kouknout na vysledky v FCC, diametralni rozdil od PBM10 navic je to FDD
Podle UBNT to umi i provoz na jedne frekvenci, rikaji to mu Hybrid Division Duplex, to je pro zajimavost.
0 x
taky na to koukam, uz nekdo objednal?
Shipping maji TBD, takze to be determined.
Shipping maji TBD, takze to be determined.
0 x
Za bezmála 70 tisíc už je to dost drahé. Raději si koupím Siklu, o tom vím přesně jak funguje, na jakou vzdálenost, a co od něj můžu čekat. Ve 24Ghz s rozumnou dostupností s takovou antébou, a při dodržení normy to bude použitelné tak řádově kolem 1km. Taky uváděná propustnost vs realita, pokud bude třetinová jako u 5Ghz tak to nebude žádná výhra.
0 x
nějak neplánujem dodržovat výkony. Siklu ok ale nikdy se mi nezdálo bejt na takový úrovni aby jsme ho koupili. Navíc je potřeba pevnějších stožárů.
0 x
To mne se to libi vic nez SIKLU. Stoji to trochu pres 60tis a zvladne to 700Mbps FD (1,4Gb HD)
A je to fullduplex pojitko (uziva 2 frekvence a muze soucasne vysilat i prijimat).
SIKLU neporidis pod 90tis. Prenosovka za tuhle cenu je 200Mbps FD (400Mbps HD)
A neni to fullduplex pojitko (uziva TDD).
24GHz pri danych legislativnich omezenich je na spoje odolo 1km (max do 1,5km).
Ale popravde reseni SIKLU s 30cm antenou bych taky nenasadil na vetsi vzdalenost.
Siklu jede na frekvencich, kde dest zpusobuje jeste vetsu utlum na trase nez na 24GHz
S 5GHz ani s PBM10 bych to nesrovnaval. To jsou WiFiny. Tohle bude doufam jina liga. Snad prvni zarizeni od UBNT ktere bude pouzitelne.
Takze u mne v tomto vitezi Ubiquiti 24 GHz
K
A je to fullduplex pojitko (uziva 2 frekvence a muze soucasne vysilat i prijimat).
SIKLU neporidis pod 90tis. Prenosovka za tuhle cenu je 200Mbps FD (400Mbps HD)
A neni to fullduplex pojitko (uziva TDD).
24GHz pri danych legislativnich omezenich je na spoje odolo 1km (max do 1,5km).
Ale popravde reseni SIKLU s 30cm antenou bych taky nenasadil na vetsi vzdalenost.
Siklu jede na frekvencich, kde dest zpusobuje jeste vetsu utlum na trase nez na 24GHz
S 5GHz ani s PBM10 bych to nesrovnaval. To jsou WiFiny. Tohle bude doufam jina liga. Snad prvni zarizeni od UBNT ktere bude pouzitelne.
Takze u mne v tomto vitezi Ubiquiti 24 GHz
K
0 x
Leeonek píše:Uvidíme kluci, ale možná by jste si měli sundat ty růžové brýle
mozna si zkus projit testy FCC, pak budes mluvit jinak - rozhodne to wifina uz neni

0 x