- zariadenie sa obcas samo restartne
- obcas prestane komunikovat cez ethernet s pripojenym mikrotikom rb450g
popravde som uz len krocik od toho aby som to siel rozslapat... preco? pretoze:
robila sa rekonstrukcia jedneho site, povedal som si mame tam nstreme dual, mk nema riadne rozhodene n-ko, tame tam nanobridge a bude to super... (spoj je na cca 300m... ) takze vsetko sa prestavalo a rok som o tom absolutne nevedel vsetko ficalo ako vino az raz packet loss na ethernete, chvilu to neslo vobec a pod, proste vsetko zle... zistilo sa ze zmrzol nanobridge.. vypnutie a zapnutie, vsetko ficalo asi hodinu a zasa to iste.. pozeram na to, pouzity ad-ckovy 12v zdroj, je na nom naveseny este druhy nanobridge a ten klop klop fici uplne v pohode, kabel od poe k zariadeniu je dlhy asi 3m. analogiou sme vymenili nanobdridga - kedze to lostilo na etherente aj nadalej, vymena kablu (solarix outdoor), vymena poe - klasicka mala krabicka, stale to iste.. fw bol 5.3.5, upgrade na 5.5, stale zle.. potom po jednom nahodnom vypnuti a zapnuti sa vsetko rozbehlo ako malo (autoneogation som vypnut skusal na etherente tiez, ethernet vtedy nekomunikoval vobec) takze nechalo sa to tak kedze to slo s tym ze asi bude problem s tymi 12v.. nasledne prebehla vymena zdroja na 24v, aj poe (dalo sa to 8port na plosaku), nanobridge bol povodne pripojeny do alixu, pri vymene zdroja sa vymenil aj alix za rb450g a vsetko opat ficalo asi mesiac uplne v pohode az dnes zasa... packetloss na etherente, nanobridge sa restartuje, obcas nekomunikuje cez eth, na wlan dostupny teda zaberie rucny restart... a teraz babo rad

oproti povodnemu problemu vymenenu nanobridge, kabel, poe, konektory, mikrotik (bol alix teraz je rb450g), zdroj (bol 12v, teraz je 24v, nemam tam 24v zdroj ktory by daval na vystup do 27, mam tam druhy kus 12v backup a menic 12>24 takze na 100% je tam spravne napetie a nie viac ako by zariadenia zniesli) je to meanwell so zalohou.. proste vymenene doslova vsetko a na tom istom spoji to iste zariadenie robi tie iste hluposti