Ahoj mam nasledujici problem:
pustim ping a bezi bez problemua vypadku ale casto se stane ze 2 minuty vse bezi ok a pak 30 sekund nejde nacist zadna stranka a po tech 30 sekundach se zas vsechno rozjede jak ma pak to zas chvili bezi normalne a pak zase chvili nic pritom ping prochazi furt bez vypadku a takhle furt dokola routr je PC s mikrotikem je an nem nat primo an verejky a Queue tree jinak nic zajimavyho v pripade kdyz to nefunguje se do prohlizece nacte stranka routru ale za ni uz niz .
Diky za jakekoliv rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nenacitaji se stranky a pritom prochazi ping
a ping na sezna.cz popr jinou domenu ti jde, me to prijde jako nefunkcni dns
0 x
- midnight_man
dns? skus pingovat v tu chvilu pingovat http://www.sme.sk dns meno, nie IP...ci prelozi.
0 x
DNS to nei to je vyzkouseno nedostanu se ani na jine stranky primo pres IP co mam vlastni
0 x
nezkousel jsem vyzkousim. co by znamenalo kdyby neprochazeli?
0 x
No obecne vzato nacitani stranek prakticky nikdy neprobiha v malych paketech, takze pokud je nekde problem na trase, tak male pakety (normalni ping ma 32B) vetsinou projdou, ale velke vetsinou ne.
Je to sice zcela krajni stav, ale stat se to muze.
Je to sice zcela krajni stav, ale stat se to muze.
0 x
budu hádat, nízký limit omezení počtu TCP spojení?
0 x
Omezeni pocet spojeni nemam a velke pingi taky prochazeji.
0 x
A na některém routeru mimo tvoji správu po cestě do netu? To bys měl ověřit a obrátit se i s tímto popisem problému na tvého poskytovatele/dodavatele.
Ještě bych zkusil Skype test call, jestli při tom prochází v pohodě aspoň udp pakety, a pak hurá za dodavatelem
Ještě bych zkusil Skype test call, jestli při tom prochází v pohodě aspoň udp pakety, a pak hurá za dodavatelem

0 x
poskytovatelm to asi taky nebude neb od nej mame pojitko switch do nej 4 routry a pouze jeden dela popsany postup viz vyse. MOhl by to delat switch?
0 x
BOBIK píše:poskytovatelm to asi taky nebude neb od nej mame pojitko switch do nej 4 routry a pouze jeden dela popsany postup viz vyse. MOhl by to delat switch?
No ale tim jsi mel zacit, Bobo!
Takze bud je to v tom routeru, a nebo, pokud jeho externi adresa je v ramci tveho ISP "realna", tak je to u nej.
Jeste dopln jestli to mas jako jednu linku s nekolika adresama od isp nebo 4 samostatne linky, kazda s adresou od isp...?
0 x
jedna linka od ISP na ni 16 verejek vzdy 4 pro jeden routr mwzi linkou je switch a pak ty 4 routry.
router je menenej ale ma stejnou konfiguraci takze asi neco v ni
0 x
BOBIK píše:jedna linka od ISP na ni 16 verejek vzdy 4 pro jeden routr mwzi linkou je switch a pak ty 4 routry.
16 verejek je bud jeden subnet, a tedy zadny router nepotrebujes (pokud kazdy z nich nedela za sebou NAT - pak mas 9 adres volnych na experimenty), a nebo jsou to 4x 4verejky, tedy 4 nezavisle subnety.
Kazdopadne pokud ma tenhle problematicky kus porad stejnou verejku, sel bych po ni.
Bud vymenit za jinou, pokud to jde, nebo nechat proverit jestli na ni nema ISP nejaky filtr.
Ono se obcas zapomene v konfiguracich veci...

0 x
je to jeden subnet za kazdym z tech routru je cca 20 kliosu. vymenit verejky na tom jednom routru muzu nejaky tam nejsou pouzity tak to vyzkousim a uvidim.
Dam vedet jak jsme dopadl. Diky
Dam vedet jak jsme dopadl. Diky
0 x