❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Asterix VOIP
- midnight_man
Asterix VOIP
Páni, má to niekto nasadené? Potrebujeme spraviť v jednej firme VOIP ustrednu pre majitelov. Vyzera to celkom jednoducho no často vo firewalle vidim rôzne ruske IP a kadejaky bordel ktory v hromadných počtoch skenuje SIP protokol a bolo by otázkou času kym by našlo VOIP ustrednu na verejnej IP. Mate niekto tento problem vyriešeny? Isto nie som sam komu sa objavuju v conntracku stovky riadkov so SIP... dakujem
0 x
Asi pred pul rokem nam nejak hacknuli nas asterisk, i hovory pres to stihli navazat kamsi do jizni ameriky, nez jsme to zaznamenali. Vyresili jsme to striktnim firewallem a od ty doby je klid... Jinak asterisk je supr reseni jakekoli ustredny. At si tam napises jakkoli sileny pravidla, vzdycky to sezere a jede jak ma. Mame na tom nekolik firem s ruzne specifickymi pozadavky a problemy s tim nejsou vubec zadny. Jen je dobry si hned na zacatku ujasnit, jestli chces nejake jejich frontendove reseni, nebo se spokojis jen s terminalem bez nadstaveb. V tom prvnim pripade to pak sice zvladne obsluhovat i sekretarka, ale zase se vzdas moznosti specifickych uprav skriptu, protoze ta ludra to bude furt prepisovat.
0 x
- midnight_man
Jj, asterisk now je primo jimi podporovana, ale jsou i jine alternativni. Pokud to ma byt univerzalni, sel bych cestou ciste verze a konzole.
0 x
- midnight_man
Na jaké platformě to provozujete? Testoval jsem to před časem na x86 P4 ale viděl jsem realizace i na ALIXu.
0 x
- midnight_man
no je k tomu klasicky .iso image da sa to nainstalovat na hocijaku 32/64 bit masinu
Co sa CPU tyka, tak nebudu ziadne vysoke naroky myslim si.

0 x