❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
-
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
Asi jsem to prehlid, nebo tady nebyla jednoznacna odpoved, ale ma nv2 nejaky prinos i na obycejnem acku? Jako ze mam nejaky spoj na cm9 v nstremu, prepnu to na nv2 a prinese mi to jeste vyssi propustnost nebo nizsi latence v zatezi. Diky
0 x
ja sem v A-cku vetsi propustnost jednoznacne zaznamenal. Bez nv2 sem frcel cca. max 2,5 - 3MB, s nv2 atakuju 4MB, pricemz v Acku sem si zdecimoval odezvu, nv2 mi jii drzi pekne pouzitelnou.
PW
PW
0 x
pcwifi píše:ja sem v A-cku vetsi propustnost jednoznacne zaznamenal. Bez nv2 sem frcel cca. max 2,5 - 3MB, s nv2 atakuju 4MB, pricemz v Acku sem si zdecimoval odezvu, nv2 mi jii drzi pekne pouzitelnou.
PW
ale to si tam měl Ačko bez nstreme ne?
0 x
jo, nstreme byl problem pri vetsi zatezi, cely to slo srat i tak za minimalniho zlepseni propustnosti...
PW
PW
0 x
- midnight_man
ano uz som to minule spominal aj ja ze v 802.11a mi NV2 skoro o 40% podviha priepustnost.
0 x
midnight_man píše:ano uz som to minule spominal aj ja ze v 802.11a mi NV2 skoro o 40% podviha priepustnost.
Klasika, ale nie vzdy a vsade. Ako tu uz niekto spominal, nstreme je v zarusenom prostredi priebojnejsie a na nstreme mam vetsiu priepustnost aj kvalitu ako s nv2.
0 x
Hm, já mám propustnost s NV2 stejnou jako s nstreme. U NV2 to akorát v plné zátěži drží ping kolem 20ms, ale občas pozoruju, že to s tím pingem zacvičí chvilkově ke 100-150ms. Řekl bych, že u NV2 se s CM9/R52 moc nepočítalo a ty to umí jen aby to na nich nějak šlo. Uvažuju vyměnit v těch RB karty za nko.
0 x
tom-tom píše:Hm, já mám propustnost s NV2 stejnou jako s nstreme. U NV2 to akorát v plné zátěži drží ping kolem 20ms, ale občas pozoruju, že to s tím pingem zacvičí chvilkově ke 100-150ms. Řekl bych, že u NV2 se s CM9/R52 moc nepočítalo a ty to umí jen aby to na nich nějak šlo. Uvažuju vyměnit v těch RB karty za nko.
Aha, tak to som si nejak nevsimal, mam vetsinu CM9. Tak skusim vysledovat/porovnat co to robi na a-only a N kartach. Dik za typ.
0 x
kdyz se da TDMA 2 nebo 3 tak to ma i vic nez nstreme, ovsem u Nstreme pri zaruseni spoje velmi rychle leti rate dolu a je po srande NV2 je robustnejsi vydrzi vic, alespon dle meho skromneho nazoru, vetsinou tez cm9,groove,711, APcka r52Hn.
0 x
Zajimave, jak ma kazdy v podstate jine zkusenosti s nstreme i nv2.
Ale asi hodne dela to, ze tu nebudou mit dva ruzni lide spoj se stejny HW. Preferuji taktez nstreme do zarusenych spoju a ma tam i vetsi propustnost, ale vcera jsem na stole skladal 2x R52Hn only N s jednim chainem a v NV2 v defaultnim nastaveni UDP 117 M a jen prepnutim na nstreme jsem se nedostal pres 14 M, coz mi prijde docela divne. Bude to spoj na cca 1km v nezarusenem (resp. mam tam akorat jen svuj 2x nstreme dual, takze si misto udelam) snad se to v provozu bude chovat normalne, staci mi tam vytahnout 20M.
Ale asi hodne dela to, ze tu nebudou mit dva ruzni lide spoj se stejny HW. Preferuji taktez nstreme do zarusenych spoju a ma tam i vetsi propustnost, ale vcera jsem na stole skladal 2x R52Hn only N s jednim chainem a v NV2 v defaultnim nastaveni UDP 117 M a jen prepnutim na nstreme jsem se nedostal pres 14 M, coz mi prijde docela divne. Bude to spoj na cca 1km v nezarusenem (resp. mam tam akorat jen svuj 2x nstreme dual, takze si misto udelam) snad se to v provozu bude chovat normalne, staci mi tam vytahnout 20M.
0 x
Nějak žiju s tím že Áčko = používám nstreme, Nko = valime 2chainy a nv2
0 x
- midnight_man
Je to važne tak. Aj nám niekde chodi lepšie NV2 inde zas Nstreme. Rôzne spoje, rôzny HW, rôzne prostredie.... spojitosť + - žiadna.
0 x
hej mna tiez zaskocilo, ked na jednom spoji mi ide nstreme na acku 28mbit a na druhom nkovom spoji ide 14mbit nstreme a ked sa zapne nv2 ide to okolo 45mbit(halfduplex, 1 chain...)
0 x
Nevim proc, ale u jakehokoliv jineho nastaveni tdma size nez 1 se mi zda, ze se provoz jakoby natahuje. Tj. mam-li nastaveny tdma size na 1 ms, odezva pres hlavni spoj je cca do 5 ms pri plnem zatizeni a i tak jede web spolehlive a bez nejakeho zasekavani. Jakmile nastavim ale tdma size na 2 ms, sice se odezva navysi jen nepatrne (na 7-8 ms), ale web se jakoby zadrhava. To jsou jen me poznatky.
0 x
Mno NV2 je pořád stále pěkná s...ka . Na nějakém AP jede celkem obstojně. Jiné AP dělá neustále reconnecty. A několik AP mi dělá to že cca každý den stopne veškerý traffic procházející skrze AP, klienti zůstanou připojení, ale neproteče nic skrze wlan.
0 x