❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
lamacek1980

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod lamacek1980 » 13 years ago

Asi jsem to prehlid, nebo tady nebyla jednoznacna odpoved, ale ma nv2 nejaky prinos i na obycejnem acku? Jako ze mam nejaky spoj na cm9 v nstremu, prepnu to na nv2 a prinese mi to jeste vyssi propustnost nebo nizsi latence v zatezi. Diky
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ja sem v A-cku vetsi propustnost jednoznacne zaznamenal. Bez nv2 sem frcel cca. max 2,5 - 3MB, s nv2 atakuju 4MB, pricemz v Acku sem si zdecimoval odezvu, nv2 mi jii drzi pekne pouzitelnou.

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

pcwifi píše:ja sem v A-cku vetsi propustnost jednoznacne zaznamenal. Bez nv2 sem frcel cca. max 2,5 - 3MB, s nv2 atakuju 4MB, pricemz v Acku sem si zdecimoval odezvu, nv2 mi jii drzi pekne pouzitelnou.

PW

ale to si tam měl Ačko bez nstreme ne?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

jo, nstreme byl problem pri vetsi zatezi, cely to slo srat i tak za minimalniho zlepseni propustnosti...

PW
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ano uz som to minule spominal aj ja ze v 802.11a mi NV2 skoro o 40% podviha priepustnost.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

midnight_man píše:ano uz som to minule spominal aj ja ze v 802.11a mi NV2 skoro o 40% podviha priepustnost.

Klasika, ale nie vzdy a vsade. Ako tu uz niekto spominal, nstreme je v zarusenom prostredi priebojnejsie a na nstreme mam vetsiu priepustnost aj kvalitu ako s nv2.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Hm, já mám propustnost s NV2 stejnou jako s nstreme. U NV2 to akorát v plné zátěži drží ping kolem 20ms, ale občas pozoruju, že to s tím pingem zacvičí chvilkově ke 100-150ms. Řekl bych, že u NV2 se s CM9/R52 moc nepočítalo a ty to umí jen aby to na nich nějak šlo. Uvažuju vyměnit v těch RB karty za nko.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

tom-tom píše:Hm, já mám propustnost s NV2 stejnou jako s nstreme. U NV2 to akorát v plné zátěži drží ping kolem 20ms, ale občas pozoruju, že to s tím pingem zacvičí chvilkově ke 100-150ms. Řekl bych, že u NV2 se s CM9/R52 moc nepočítalo a ty to umí jen aby to na nich nějak šlo. Uvažuju vyměnit v těch RB karty za nko.

Aha, tak to som si nejak nevsimal, mam vetsinu CM9. Tak skusim vysledovat/porovnat co to robi na a-only a N kartach. Dik za typ.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

kdyz se da TDMA 2 nebo 3 tak to ma i vic nez nstreme, ovsem u Nstreme pri zaruseni spoje velmi rychle leti rate dolu a je po srande NV2 je robustnejsi vydrzi vic, alespon dle meho skromneho nazoru, vetsinou tez cm9,groove,711, APcka r52Hn.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 13 years ago

Zajimave, jak ma kazdy v podstate jine zkusenosti s nstreme i nv2.
Ale asi hodne dela to, ze tu nebudou mit dva ruzni lide spoj se stejny HW. Preferuji taktez nstreme do zarusenych spoju a ma tam i vetsi propustnost, ale vcera jsem na stole skladal 2x R52Hn only N s jednim chainem a v NV2 v defaultnim nastaveni UDP 117 M a jen prepnutim na nstreme jsem se nedostal pres 14 M, coz mi prijde docela divne. Bude to spoj na cca 1km v nezarusenem (resp. mam tam akorat jen svuj 2x nstreme dual, takze si misto udelam) snad se to v provozu bude chovat normalne, staci mi tam vytahnout 20M.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 13 years ago

Nějak žiju s tím že Áčko = používám nstreme, Nko = valime 2chainy a nv2
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Je to važne tak. Aj nám niekde chodi lepšie NV2 inde zas Nstreme. Rôzne spoje, rôzny HW, rôzne prostredie.... spojitosť + - žiadna.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

hej mna tiez zaskocilo, ked na jednom spoji mi ide nstreme na acku 28mbit a na druhom nkovom spoji ide 14mbit nstreme a ked sa zapne nv2 ide to okolo 45mbit(halfduplex, 1 chain...)
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

Nevim proc, ale u jakehokoliv jineho nastaveni tdma size nez 1 se mi zda, ze se provoz jakoby natahuje. Tj. mam-li nastaveny tdma size na 1 ms, odezva pres hlavni spoj je cca do 5 ms pri plnem zatizeni a i tak jede web spolehlive a bez nejakeho zasekavani. Jakmile nastavim ale tdma size na 2 ms, sice se odezva navysi jen nepatrne (na 7-8 ms), ale web se jakoby zadrhava. To jsou jen me poznatky.
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 13 years ago

Mno NV2 je pořád stále pěkná s...ka . Na nějakém AP jede celkem obstojně. Jiné AP dělá neustále reconnecty. A několik AP mi dělá to že cca každý den stopne veškerý traffic procházející skrze AP, klienti zůstanou připojení, ale neproteče nic skrze wlan.
0 x