❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Jo traktorista uz to asi neudejchal a je blahem bez sebe ze ani psat nemuze protoze ma konecne vysnenou "desitku" :D
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Protoze kazdy, kdo vlastni alespon jeden kus, ho ma z obav pred verejnym lyncovanim peclive nainstalovany ve sklepe za dvermi s napisem "Pozor, jaguar!"...
:D :D :D
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

ještě sem to na střeše neviděl ale myslim že když se podívam na jeden bod místíního združení tak tipuju že to tam bue :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

bude to casem asi vsude, otazkou je co bude pak pokud se to podari zakazat ... max bude prechodna doba 6 mesicu a slus ... nicmene z meho pohledu, zadny zazrak a cenovka tohle teda nespravi ... myslim co se pouzitelne hodnoty tyce, proto nechapu k cemu by to mohlo byt komu dobre
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Věřím, že se to spoustě lidí bude líbit a nějak fungovat... Ne všichni řeší na ptp spojích ping <1ms a FD přenos :wink:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

No tady bych si bez duplexu ani neskrt.. jedeme zasadne duplex a musim rict, ze trafic je tak 1:2
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Jen tak mimochodem, náhodou jsem zabrousil na aspě do 10GHz a už to má i aspa v nabídce. Proto jsem se chtěl zeptat, vzhledem k tomu že se tady někdo kasal, že už nic nebude nakupovat u i4 ani ostatních obchodníků, kteří to budou prodávat... u koho teď nakupujete? ;)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

tom-tom píše:Jen tak mimochodem, náhodou jsem zabrousil na aspě do 10GHz a už to má i aspa v nabídce. Proto jsem se chtěl zeptat, vzhledem k tomu že se tady někdo kasal, že už nic nebude nakupovat u i4 ani ostatních obchodníků, kteří to budou prodávat... u koho teď nakupujete? ;)

A jeste ma Aspa u toho: "Doporucujeme" :mrgreen:
Import_4.jpg
Import_4.jpg (27.99 KiB) Zobrazeno 2187 x
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

je to tezke, kazdy obchodnik si chce vydelat ... takze funguje klasicka ceska kratkozrakost, vsak co to nevadi, ze neco pose*u a lidi nase*u hlavne kdyz vydelam :(
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

Viktor Novotný píše:je to tezke, kazdy obchodnik si chce vydelat ... takze funguje klasicka ceska kratkozrakost, vsak co to nevadi, ze neco pose*u a lidi nase*u hlavne kdyz vydelam :(

Ne u vsech obchodniku to tak je. V ipmedii to stahli z prodeje, co jsem tak koukal... nebo aspon jsem to tam nenasel a pritom to tam jednu dobu take meli... :)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

no nevim, moc stazene to neni... http://ipmedia.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=2671

PW
0 x

lukasw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 13 years ago

Viktor Novotný píše:je to tezke, kazdy obchodnik si chce vydelat ... takze funguje klasicka ceska kratkozrakost, vsak co to nevadi, ze neco pose*u a lidi nase*u hlavne kdyz vydelam :(

viktore, to neni kratkozrakost, to je snaha uzivit se, trzni mechanizmy nezdeformovane dotacemi a jinymi narizenimi zejmena EU. zakaznik to chce = zakaznik si to koupi, a pokud mu to neprodam ja, znamena to ze vydela konkurence a v nejhorsim pripade jim ten zakaznik zustane. mimochodem, vsichni nadavate na i4, tak kdo jim tech cca 300 000 000 tržeb dela? ze by prodavali led zarovky na nadrazi ? to asi ne . . .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no ja to urcite nejsem, naposled jsem tam nakoupil tak pred dvema roky a to jeste v nejvetsi nouzi kdy dana vec nebyla jinde skladem, takze nevim kdo tam nakupuje, kazdopadne jsem spise myslel, ze rozumny spravce site ma trosku mozek a rekne si hele potrebuju HD 50 - 60 mega, nebo jsem uz velky kluk a koupim si neco FD ? .. protoze pokud potrebuju 50 - 60 mego HD, tak to postavim na cem koli na 5Ghz a jsem vysmaty .. na co bych si zavrel na sajtu vrata pro 10Ghz ? a nebo pak jsem osel, co ma par klientu a snazim se dobehnout velke poskytovatele, ale timto toho moc nedobehnu, spise si nase*u do vlastniho coz zjistim az pozdeji ..
0 x

lukasw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 13 years ago

Viktor Novotný píše:no ja to urcite nejsem, naposled jsem tam nakoupil tak pred dvema roky a to jeste v nejvetsi nouzi kdy dana vec nebyla jinde skladem ..

hehe...
nevim, co maji v i4 tak specialniho co jinde nejde sehnat. navic jsem te povazoval za isp, ktery vi co dela, ma dostatecne znalosti a zazemi na to, aby nemusel nakupovat podle aktualni potreby, ale nakupuje s předstihem, no, proste jsem myslel ze jsi vetsi na to aby te drobnosti rozhazely . . .

ano, nouze dela 25mega mesicne, takovou nouzi bych fakt nechtel.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne, nakupuji s predstihem, ale pokud dany produkt nekde neni dva mesice ... je to uz kriticke i pro mne ... mame sklad jen 90m takze nemuzem mit vseho plnou rit :D ... myslim, ze to bylo v dobe, kdy jeste nebyly M5 loca ale jen ty prvni 5 ... a v te dobe jsem mel objednavky snad vsude .. a nidke nic nebylo .. tak doslo i na i4 .. bohuzel :) pak jak se zase obevilo dostatecne mnozstvi tak nam vsichni poslaly a bylo na sklade asi 400 ks :D delalo se z toho tenkrat asi dva mesice ... ale hold neni snadne mit vse na sklade, kdyz neni kde nakoupit :) a jiste tu dobu pamatujes :P ... jinak nejsem kdo vi jak velky ... mam jen kolem 10tis kliosu, to ze mne jeste nejak velkeho isp nedela :)

co se ale uvahy o nasazeni PBM10 tyka, myslim, ze v tom souhlasis ne ? .. nebo vidis nejake vyhody nasazeni ?
0 x