❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Router board 411 Hardware

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Miky1103

Router board 411 Hardware

Příspěvekod Miky1103 » 13 years ago

Dobrý den dostal jsem Mikrotik Router board 411 ale po testu jsem zjistil že je to nefunkční tak jsem zjistil že chybějí některé součástky ne že by nebyly osazeny ale uplně je někdo násilím vytrhal. Rozhodl jsem se že si to teda opravím protože mám velké skušenosti z pájením a už sem ledacos opravil ale mám problém že nemám seznam součástek a ani jejich hodnoty. Proto sem hlavně píši chtěl jsem vás lidi kteří mají taky tento router board jestli by prosím neudělaly podrobné fotky v co největším možném rozlišení abych si součástky podle jejich kódu mohl koupit. Předem děkuji který mi pomůžou.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ukaz foto toho rb :mrgreen: to me zajima...

PW
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

A neutrhnul ty součástky náhodou blesk ledabyle se procházející po desce? Raději t o zahoď.. Bude to drbačka s veeelmi nejistým výsledkem.
0 x

Miky1103

Ne ono je to v pohodě ja to dostal z DDM a tam to někdo našel na zemi a odpájel to a ja to tam chci vrátit ale už ty součástky nemám a pájel slušně takže nic hnusnýho tomu neudělal ja tomu věřím že to funguje. Fotk někdy dodám je to jenom jeden velkej Kondenzátor a pár SMDček.
0 x

pcwifi

prijde mi to jak z nudy slozit si vrak Š120 co nema motor,kola atd. :lol:

PW
0 x

Miky1103

No jako motor beru CPU a to tam je chybý jenom taková řadící páka a kastlík u spolujezdce. (Teda doufám že si mluvil o nějakým autě.) Ale když to RB připojím na napájení a na ethernet kabel tak se nerosvítí nic je ten největší problém že chybí ty dcě LED mezi napájením a ethernet portem ale je možný že je to jenom zdrojem protože tam zrovna moc nepasuje trošku se vyklá, a jelikož sem novej na fóru mohl bych poprosit ja uplouadnout nějaké foto? :?:
0 x

Miky1103

Zrovna teď to stahuju ale tam není vydět ten kondenzátor přes kterej de to napětí a je tím pádem docela důležitej.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Hele ale to je celkem bezna praxe - nez nejaky mrtvy mkt nebo jiny bord vyhodim, odpajim si z toho par soucastek na bastleni.
Jestli je par dalsich boardu potreba... ;)
0 x

Miky1103

Ale koukal jsem na hodně fotek stejného typu ale stejně tam byl třeba usb port kterej je tu taky odpájenej takže pokuď někdo máte tuto desku můžete napájet usb a může to bejt NAS ale mezi hlavní součastky co tu chybí je Beeper, jeden velkej kondenzátor, asi 2 SMD, MiniPCI-e konektor, USB, možna SIM čtečka. Nejhorší je že nenajdu ten SMD Kondenzator co je na funkčních deskách schovanej pod beeperem ale to je jedno. Ten nahradím drátkem nic se tomu stít nemůže maximálně to nebude fungovat.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

mozna se blbe koukam, ale nic vytrhaneho nevidim.. kazdopadne to je nejaka jina revize, nez ta ktera je vsude na webu..
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Miky1103 píše:Ale koukal jsem na hodně fotek stejného typu ale stejně tam byl třeba usb port kterej je tu taky odpájenej takže pokuď někdo máte tuto desku můžete napájet usb a může to bejt NAS ale mezi hlavní součastky co tu chybí je Beeper, jeden velkej kondenzátor, asi 2 SMD, MiniPCI-e konektor, USB, možna SIM čtečka. Nejhorší je že nenajdu ten SMD Kondenzator co je na funkčních deskách schovanej pod beeperem ale to je jedno. Ten nahradím drátkem nic se tomu stít nemůže maximálně to nebude fungovat.

Kondenzator nahradis dratem?
Klobouk dolu, takovyho kouzelnika uz jsem dlouho nevidel...
:D :D :D
0 x

Miky1103

Ano chápu není to zrovna ideální ale co jinýho dělat. Maximálně to nebude fungovat
0 x

pcwifi

neni idealni ? :lol: chlape to je nepripustny neco takovyho udelat...to to rovnou zahod aj s rukama...

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hehehe... neměl by jsi prvně zjistit co vlastně máš za verzi tý RB411?

píšeš že tam chybí USB, SIM atd.. ale to měla pouze jedna verze resp. jeden typ RB411. Máme RB411, RB411U, RB411AUR nebo tak nějak a každá má osazený něco jinýho.

Samozřejmě propojením drátem místo osazení kondíků se asi upeče stabilizátor.
0 x