Zdravím, mám mk 433AH v kterém funguje karta R52, rád bych do slotu pridal cm9, ale os ji nepozná. Poraďte mi, prosím, děkuji. J.
ps: RoS je orig. 3.10.
J.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mikrotik a cm9 prosím o radu
mikrotik a cm9 prosím o radu
Naposledy upravil(a) jarfa dne 10 May 2012 09:57, celkem upraveno 3 x.
0 x
vadna karta ? v jinem RB je identifikovana ? Predpokladam ze mas verzi RoS lepsi nez 3.30
ale i v te uz davno jela...
PW

PW
0 x
Updatoval jsem RoS na 3.30. Kartu cm9 to nepoznalo. Zkusím ji v něčem jiném. J.
0 x
tohle se nám párkrát stalo. myslím, že vždy za to mohl RB, nikoliv CM9. Klidně se tam po restartu objevila, ale třeba za hodinu zmizela. Zjevně problém se slotem.
CM9 má tak starý čip, že fungovala snad i v 2.9 verzích.
CM9 má tak starý čip, že fungovala snad i v 2.9 verzích.
0 x
jarfa píše:Zdravím, mám mk 433AH v kterém funguje karta R52, rád bych do slotu pridal cm9, ale os ji nepozná. Poraďte mi, prosím, děkuji. J.
ps: RoS je orig. 3.10.
J.
Takych mam v sufliku zo desat. Ak to spravi raz spravi to nahodne aj druhy raz a na ktoromkolvek RB. Podotykam, ze je to kusova vada, nie vada CM9 rady ako takej. CM9 chodi na akejkolvek verzii ROS, R52 asi tiez a e-N kove R52N od ver. 4.x a po upgrade licencie. Takze tuto konkretnu VYHODIT !!!
0 x
CM9 nefunguje v RB433 pokud je strčená do spodního slotu (ten co je nejblíž okraji desky), v ostatních slotech funguje. Taky jsem na to narazil a už jsem tady o tom psal. Je tam problém někde v zapojení konektoru, něco se tam zkratuje a CM9 docela slušně topí a systém ji nevidí. R52 a ostatní karty v tom slotu šlapou normálně.
0 x
CM9 jsem strčil do Alixe, tam chodí. Asi bude problem v RoS RB433. J.
0 x
Takových 433 tady pár mám, které jedou jen se 2 kartama, v třetím slotu snesou buďto cokoliv kromě CM9, nebo vůbec nic.
V resources jdou tyto karty ale vidět, akorát je mikrotik nepropaguje do wireless.
Teď nedávno se mi dokonce stalo, že RB byl 2 měsíce ok a teprv pak se jedna karta začala ztrácet ze systému, nebo přestala vysílat,
po rebootu pak pár dnů ok a potom znova.
U této desky jsem vypozoroval takovou zvláštnost - začalo se zvedat zatížení CPU na 100% a na router se nedalo skoro ani přihlásit.
Jakmile jsem tu kartu vypnul, zátěž spadla do normálu.
V resources jdou tyto karty ale vidět, akorát je mikrotik nepropaguje do wireless.
Teď nedávno se mi dokonce stalo, že RB byl 2 měsíce ok a teprv pak se jedna karta začala ztrácet ze systému, nebo přestala vysílat,
po rebootu pak pár dnů ok a potom znova.
U této desky jsem vypozoroval takovou zvláštnost - začalo se zvedat zatížení CPU na 100% a na router se nedalo skoro ani přihlásit.
Jakmile jsem tu kartu vypnul, zátěž spadla do normálu.
0 x