Chlapi surne potrebujem radu, ako spravit bezpečne downgrade s 5.15 na 5.12? Viem ze tam treba robit nejake veci pred tym ako sa spravi downgrade..viete to niekto? Je to hlavna GW..nerad by som to posral...surne.
Dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ako na downgrade z 5.15?
- midnight_man
no to je sice pekne, ale tam o tych skriptoch či čo to treba nič nepísu 

0 x
downgrade som robil tak ze som nakopiroval starsi firmware do files a v system/package som dal downgrade, restartlo...a potom to slo...
Ak ti to nepojde takto tak jedine cez netinstall+seriovy kabel...(v noci ked vsetci budu spat:D), a docasne tam pichni nieco menej vykonne s rovnakym poctom portov a nastaveniami....
Ak ti to nepojde takto tak jedine cez netinstall+seriovy kabel...(v noci ked vsetci budu spat:D), a docasne tam pichni nieco menej vykonne s rovnakym poctom portov a nastaveniami....
0 x
- midnight_man
a robil si to z 5.15 na nizsiu? to viem aj ja toto...ale ze tam treba nejak licenciu ci co riesit, nejaky skript proste treba spustit.
0 x
z 5.6 som robil na nizsie...o tom skripte som nepocul...tak napis na forum.mikrotik.com....
0 x
-
nepotrebujes riesit licenciu, pripadne si ju exportni, aby si ju mal pre pripad Netinstallu (ak by si ju nepamatal).
inak normalne nahras starsiu verziu na flash a vo files das downgrade - to je vsetko.
inak normalne nahras starsiu verziu na flash a vo files das downgrade - to je vsetko.
0 x
- midnight_man
*) certificate manager - fixed building certificate trust chain which caused
certificate validation problems for some programs (VPN, SSTP etc)
when downgrading from this version to older version please run
"/certificate reset-certificate-cache" to maintain correct trust chain;
som to poplietol
to sa tyka certifikatov.
tak je to OK potom
certificate validation problems for some programs (VPN, SSTP etc)
when downgrading from this version to older version please run
"/certificate reset-certificate-cache" to maintain correct trust chain;
som to poplietol

tak je to OK potom

0 x