zdravím,
nedávno jsem se přimotal k jednomu RB1100AHx2, který je v sítí jako bridge shaper pro cca 70Mbit.
Procesor, paměti a disk se flákají v řádu procent. A z ničeho nic se RB na minutu odpojil a po nabootění zapsal do logu systémovou chybu - viz obrázek.
Nemáte s tim někdo nějakou zkušenost? Případně, co stím?
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1100AHx2 - CRASH
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- zdenek.svarc
- Administrator
/system routerboard print
current-firmware vs upgrade-firmware, pokud bude rozdíl, tak pro jistotu
/system routerboard upgrade (routerboot aka firmware je součástí balíčku routerboard.npk)
a pak nejspíš downgrade na 5.13. Ve verzi 5.14 byla změna i k vůli 1100AHx2 a otázka, zda-li správným směrem.
current-firmware vs upgrade-firmware, pokud bude rozdíl, tak pro jistotu
/system routerboard upgrade (routerboot aka firmware je součástí balíčku routerboard.npk)
a pak nejspíš downgrade na 5.13. Ve verzi 5.14 byla změna i k vůli 1100AHx2 a otázka, zda-li správným směrem.
0 x
to mi dela jedna rb600 2xr52hn a 1x 1cm9 (2x nv2) ros 5.14 jednou za 14 dni az mesic hodi tuhle hlasku a restartuje se, dal jsem tam jinou 600 ciste nahrany sytem, restore zalohy a dela to same. Dokud tam nebylo nv2 ale Nstreme byl klid.
0 x
dneska v noci se tam půjdu podívat a udělám upgrade a uvidíme, nastavim rem. syslog a uvidíme, jestli uvidíme.
0 x
teď ještě tak koukám a vidím ke stažení pouze 5.15 a 4.17.
Má smysl používat pro případný downgrade tu 4.17?????
0 x
query píše:teď ještě tak koukám a vidím ke stažení pouze 5.15 a 4.17.
http://download2.mikrotik.com/routeros-mipsbe-5.13.npk případně si na konci uprav číslo verze.
Do 4.17 bych nešel. Možná nebude ani podporovaná pro AHx2
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Přijde na to, jestli funkce přidané v 5.x (ipv6 ppp a podobně) potřebuješ. Mám pocit, že verze routerbootu tam bude stejná.
0 x
honzam píše:query píše:teď ještě tak koukám a vidím ke stažení pouze 5.15 a 4.17.
http://download2.mikrotik.com/routeros-mipsbe-5.13.npk případně si na konci uprav číslo verze.
Do 4.17 bych nešel. Možná nebude ani podporovaná pro AHx2
Mi mohlo dojít, že to bude v archivu

0 x
Dle manuálu AHx2:
Currently tested operating system is MikroTik RouterOS (starting from version v5).
Currently tested operating system is MikroTik RouterOS (starting from version v5).
0 x
tak jsem to celý upgradnul. Ale zjistil jsem, že pád způsobilo asi grafování všeho, co jde do disku MK. snížil jsem vzorkování a ořezal a uvidíme.
0 x
Takže problém se opakuje a teď už v častějsích intervalech. 2-3 dny jede, pak hodí chybu a restartne se. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Chyba HW ?
0 x
Mě tohle dělal L7 filter, jakmile jsem odstranil ragefx a odskoky ve firewwalu, tak to přestalo dělat. Setkal jsem se s tím jen jednou na x86, pak už jsem to raději nikam nedával
0 x
Když pominu 2 ks nemocné od nákupiu, tak asi 10 ks jede v pohodě, routuje/šifruje/... jak vzteklé, obvykle jede přes to trvale 100 Mbps i přes sw bridge.
0 x