❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

Insider píše:
Dade_Marfi píše:otazka ale zustava, ze co kdyz si konkurence na protejsim vezaku udela sektor zrovna v kanale kde ja na svem sajtu prijmam ? tak jsem stejne v prdeli ...

Chlopci čtěte.. Konkurence si na protějším baráku neudělá sektor v pásmu přijímače... TO je právě to pravidlo.. AP budou pouze ve spodních..

ale ja se bavil o kolizi ptp se sektorem ... rozumej ja mam sajt kde mam nyni treba spodni kanaly jako prijmaci na ptp spojich ... a konkurence tedy udela naproti apecko co bude mit spodni jako vysilaci ... a jsem kde *** ?
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Tohle neni dobra koncepce.
Ano, harmonizovat to ve smyslu roztazeni do harmonizovanych pasem VCETNE zachovani stavajiciho pasma, to dava smysl. Ale provadet jakysi mezistav s cilem postupneho prechodu mezi CZ a EU bandem a jeste navic do toho pustit TDD, to je cesta do pekla. Uz takhle je cilovy stav pouhych 5 kanalu, coz oproti stavajicimu stavu neni vyrazny posun, obzvlast s ohledem na pripadne (a vysoce zadane rekl bych) trunkovani 2 nebo 3 kanalu dohromady.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Dade_Marfi píše:
Insider píše:
Dade_Marfi píše:otazka ale zustava, ze co kdyz si konkurence na protejsim vezaku udela sektor zrovna v kanale kde ja na svem sajtu prijmam ? tak jsem stejne v prdeli ...

Chlopci čtěte.. Konkurence si na protějším baráku neudělá sektor v pásmu přijímače... TO je právě to pravidlo.. AP budou pouze ve spodních..

ale ja se bavil o kolizi ptp se sektorem ... rozumej ja mam sajt kde mam nyni treba spodni kanaly jako prijmaci na ptp spojich ... a konkurence tedy udela naproti apecko co bude mit spodni jako vysilaci ... a jsem kde *** ?

Ale spodni jsem myslel 10150-10300MHz
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo taaak, jako ze uvolni to "misto" pod 1nim kanalem, tak ted to chapu a zacina to byt rozumny napad :)

nicmene spise je pro mne podstatne zakazat tam TDD ... ten ubnt zazrak je vazne ulet ... a mam dost hustou obavu co to udela v meste
0 x

Jardax

Aaaaa, ted to ctu, Slovaci to maji nakanalovane na 7MHz!!! To se jim to maka na 20 kanalech... :D :D :D
To je jejich specifikum nebo to vychazi z te harmonizacni normy?? Zrovna ji nemuzu najit, i kdyz jsme ji tu nekde mel...
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:jo taaak, jako ze uvolni to "misto" pod 1nim kanalem, tak ted to chapu a zacina to byt rozumny napad :)

nicmene spise je pro mne podstatne zakazat tam TDD ... ten ubnt zazrak je vazne ulet ... a mam dost hustou obavu co to udela v meste

Harmonizace - to je to spravne slovo.. Tam TDD nema misto..
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Jardax píše:Aaaaa, ted to ctu, Slovaci to maji nakanalovane na 7MHz!!! To se jim to maka na 20 kanalech... :D :D :D
To je jejich specifikum nebo to vychazi z te harmonizacni normy?? Zrovna ji nemuzu najit, i kdyz jsme ji tu nekde mel...

Ee.. harmonizovana norma mluvi o kanalech az 28 a ve doporuceni je i spojovani kanalu.. je to jinak CETP/IT 12-05/2007
0 x

Jardax

Jinak ano, pokud budou 3 z 10 spodnich "kolokovanych" kanalu prideleny po 7MHZ na PtM, proc ne. Ale to nedava smysl z hlediska praktickeho pouziti, ten potrebny datovy tok je opacnym smerem.
Kazdopadne prostym sloucenim by nam vyslo hezkych 10 LO a 6 HI kanalu, a to se vyplati! :)
0 x

Jardax

Neco jsem ti Insidere spachal, to se ti bude desne libit... :D :D :D

10GHz navrh.jpg
10GHz navrh.jpg (37.54 KiB) Zobrazeno 1898 x
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

mas rad malovani ? ... to co je nakonec na tom gogle-docs nyni se me zda ok ... tobe ne ?
0 x

Jardax

To neni z malovani, jen to ma pekelnou kompresi :)
Mne to Insiderovo prijde prilis komplikovane, ja bych to pro zacatek pojal co nejsireji...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak nevim, me zase prijde to Michalove srozumitelnejsi nez tvoje :D
0 x

Jardax

Fakt? Ja bez doprovodneho textu nejsem schopen vyklicovat jak si to teda predstavuje a s tim textem jen tak tak... :)
Obecne bych se snazil vytasit se s co nejsirsim pojetim, aby bylo pripadne kam couvat.
Ale tohle mi neprijde blby, vzit to pasmo sakumprask :D :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne navrh ma Michal dobry, ted je jen otazka jak rychle se to stihne zpracovat a dat na CTU .. pak jak probehne ta priblbla rozprava verejna ... no a kdy to realne muze byt offic. ... protoze to jedine nam asi pomuze zbavit se TDD s*acek z pasma ...
0 x

Jardax

Aktualne si nemyslim, ze by ten ubnt bazmek byl nejaky zasadni problem, to je otazka cca tydne.
Ale dlouhodobe by samozrejme bylo dobre to VO aktualizovat, pokud mozno co nejlepe pro nas ;)

(a nemyslel jsem ze se mi libi Michaluv navrh vice nez ten muj - i kdyz on na tom jiste stravil mnohem vice cesu nez ja ;) )
0 x