❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Anyplication a velmi nízké ceny za pronájem spojů

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ocior

Re: Anyplication a velmi nízké ceny za pronájem spojů

Příspěvekod ocior » 13 years ago

Příspěvek byl v rozporu s Pravidly viewtopic.php?f=12&t=9169
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

to PeterSwah myslim, ze se osobne nezname a o me praci asi moc nevite .. ok .. ale nemusite me hned srovnavat s nekym jako je David2006 .. mate me za cloveka co je pro nej dobra jen alcoma, ale co Ericsson, Ceragon atd .. ty take provozujeme v hojnem poctu a jsem tedy nejakym jejich vlajkonosem ? ... jsou to jen spolehliva zarizeni se kterymi rad pracuji ... co dodat ? Ti co me znaji tak vedi jak pracuju a ceho si na vyrobcich vazim ... ti co me neznaji, necht si me neberou do huby :) a nebo se poznejme a treba oboustrane zmenime ci upravime svuj nazor jeden na druheho :)
0 x

PeterSwah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PeterSwah » 13 years ago

hapi
Jednodušší/levnější provedení neladěného duplexního filtru.

soooc
Orcave 2222 se vyrábí na zakázku. V tuto chvíli je k dispozici pro pásma 11 a 15GHz. Aktuální nabídku/podmínky konzultujte s obchodem. Já opravdu obchodník nejsem.

Dade
Možná bude stačit, když si přestanete brát do huby Orcave... :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

to PeterSwah svoboda slova, nebude li se me neco libit u racomu reknu to nahlas ... coz je me svedkem kazdy kdo tam byl semnou na prohlidce :) ... tak stejne nebude li se me neco libit u alcomy tak jim to dam jasne najevo ... no a proc bych nemohl u orcave ? ... ze neco kritizuji jeste nemusi nutne znamenat, ze jsem osel :D
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Sleduju tuhle diskuzi a čerpám z ní nápady na Jezerku. Líbí se mi myšlenka Anyplication, stejně jako názory, které tady zaznívají. Jenom je potřeba mít na zřeteli, že Anyplication je služba, a proto ji není možné jej zaměňovat se statkem. Jak se o to někteří pokouší. Lze ji však se statkem porovnávat, ale teprve na základě toho, že si každý zváží, jaký je časový horizont konkrétní investice, konkrétní trasy. A vezme v potaz výhodu operativnosti v případě služby, zda-li pro něj má význam.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

PeterSwah píše:Informace o SLA jsou uvedeny v PDF, které je přístupné v pravém horním rohu webu.
Dále jsme přidali možnost připojištění spoje Orcave 1S10 proti atmosférickému přepětí v ceně 99,-Kč/měsíc. Bude-li zájem o připojištění i ostatních nabízených technologií, tak budou také přidány.

Pojištění proti přepětí je zajímavé, cena je za celý spoj? Ale přijde mi to jako drbání levnou nohou za pravým uchem, nijak to neřeší jádro problému, ale jen malou část důsledků. Navíc jsem do teď žil v tom, že tyto problémy máme vlastně jen my :) Takže pro ostatní je tato služba vlastně zbytečná.

Navíc pokud si něco pronajmu a třeba nechám i od odborné firmy postavit, přijde mi trochu zvláštní, že bych pak měl platit opravu něčeho, co vlastně není moje, navíc když poškození vznikne vlivem, který nejsem schopen ovlivnit.
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 13 years ago

To mi taky dost vadi. A druha vec, ktera me na tom uplne nebere je potreba kupovat si anteny a prislusenstvi. Kdyz si spoj pronajimam, chci si pronajmout i anteny. Na co mi tady bude par anten do X GHz, kdyz tu sluzbu ukoncim? Budou mi lezet v garazi. Bral bych moznost vyberu pronajem / prodej, ale o tom jsem nikde nevidel ani slovo, pripadne me, prosim, opravte.

edit: Jinak myslenka je to perfektni. Kdyz resime firemniho klienta, tak naklady na nejaky profi spoj k nemu je vzdycky nejvetsi problem, at uz pro nas, nebo pro nej. Telefony proste po 5ce moc dobre nefunguji.
0 x

Fidoo

Příspěvekod Fidoo » 13 years ago

Osobně jsem malinko zaražen spoustou dotazů na možnost pronájmu spojů jako službu takovou v konkrétních konfiguracích. Tuto službu samozřejmě nabízí v ČR více výrobců, dokonce i tuzemských výrobců případně systémových integrátorů a jak vidím ne všichni tento fakt mají v povědomí. Samozřejmě rozdělit kompletní službu pouze na železo a ještě bez príslušenství je velice zajímavý nápad, ale ne všichni chtějí jak z oblasti dodavatelů této služby tak z oblasti odběratelů jít touto cestou. Na základě oprávněných požadavků a dotazů na kompletní "carepack" na spoje v jakýchkoli pásmech bych rád uvedl že například v 10GHz pásmu profesionalní spoj tuzemského výrobce Racom Ray je možné taktéž získat do pronajmu od nízkých až do maximálních kapacit po předem sjednané období. Tuto službu dokážeme dadat taktéž šitou na míru každému zákazníkovi, ale ve vetšině případů je pronájem dodáván jako kompletní balíček včetně pojištění, SLA, příslušenství a antén, kde je cena velice podobná u většiny technologií. Servisní pobočky v Praze, v Olomouci nebo přímo u výrobce jsou jednoznačnou výhodou.
Pakliže má někdo konkrétní dotazy na konfiguraci, například bez SLA a instalace určitě zanechte SZ s požadavky a kontaktem. Obratem rád odpovim. 8)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Fidoo píše:Osobně jsem malinko zaražen spoustou dotazů na možnost pronájmu spojů jako službu takovou v konkrétních konfiguracích. Tuto službu samozřejmě nabízí v ČR více výrobců, dokonce i tuzemských výrobců případně systémových integrátorů a jak vidím ne všichni tento fakt mají v povědomí. Samozřejmě rozdělit kompletní službu pouze na železo a ještě bez príslušenství je velice zajímavý nápad, ale ne všichni chtějí jak z oblasti dodavatelů této služby tak z oblasti odběratelů jít touto cestou. Na základě oprávněných požadavků a dotazů na kompletní "carepack" na spoje v jakýchkoli pásmech bych rád uvedl že například v 10GHz pásmu profesionalní spoj tuzemského výrobce Racom Ray je možné taktéž získat do pronajmu od nízkých až do maximálních kapacit po předem sjednané období. Tuto službu dokážeme dadat taktéž šitou na míru každému zákazníkovi, ale ve vetšině případů je pronájem dodáván jako kompletní balíček včetně pojištění, SLA, příslušenství a antén, kde je cena velice podobná u většiny technologií. Servisní pobočky v Praze, v Olomouci nebo přímo u výrobce jsou jednoznačnou výhodou.
Pakliže má někdo konkrétní dotazy na konfiguraci, například bez SLA a instalace určitě zanechte SZ s požadavky a kontaktem. Obratem rád odpovim. 8)

Možná to bude tím že Orcave to relativně přehledně dalo na stránky a nemusí se kvůli každé orientační kalkulaci posílat ta SZ. Navíc se připustila nad vlastní službou diskuze zde na foru. Tedy v prvním kroku pokud chcete něco podobného nabídnout zkuste jít s kůží na forum veřejně a připravte danou nabídku s podmínkami. Máte to ulehčeno v tom že rovnou do modelových kalkulací započítáte připomínky a otázky zde z fora.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

David2006 píše:Možná to bude tím že Orcave to relativně přehledně dalo na stránky a nemusí se kvůli každé orientační kalkulaci posílat ta SZ. Navíc se připustila nad vlastní službou diskuze zde na foru. Tedy v prvním kroku pokud chcete něco podobného nabídnout zkuste jít s kůží na forum veřejně a připravte danou nabídku s podmínkami. Máte to ulehčeno v tom že rovnou do modelových kalkulací započítáte připomínky a otázky zde z fora.

Přesně jsem tohoto názoru. Štve mě, jak bych kvůli každé úvaze měl oslovovat prodejce a žádat si kalkulaci. Nestyďte se za svou nabídku, dejte to veřejně web, a pak se o výhodách/nevýhodách můžeme bavit.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Fidoo píše:Osobně jsem malinko zaražen spoustou dotazů na možnost pronájmu spojů jako službu takovou v konkrétních konfiguracích. Tuto službu samozřejmě nabízí v ČR více výrobců, dokonce i tuzemských výrobců případně systémových integrátorů a jak vidím ne všichni tento fakt mají v povědomí. Samozřejmě rozdělit kompletní službu pouze na železo a ještě bez príslušenství je velice zajímavý nápad, ale ne všichni chtějí jak z oblasti dodavatelů této služby tak z oblasti odběratelů jít touto cestou. Na základě oprávněných požadavků a dotazů na kompletní "carepack" na spoje v jakýchkoli pásmech bych rád uvedl že například v 10GHz pásmu profesionalní spoj tuzemského výrobce Racom Ray je možné taktéž získat do pronajmu od nízkých až do maximálních kapacit po předem sjednané období. Tuto službu dokážeme dadat taktéž šitou na míru každému zákazníkovi, ale ve vetšině případů je pronájem dodáván jako kompletní balíček včetně pojištění, SLA, příslušenství a antén, kde je cena velice podobná u většiny technologií. Servisní pobočky v Praze, v Olomouci nebo přímo u výrobce jsou jednoznačnou výhodou.

Rád odpovíš, stejně jako x dalších obchoďáků.
My jsme zvolili anyplicatin, protože to je za směšnou cenu a stává se to jejich otevřeností dostupnější.
Mají to na stránkách jako eshop. Objednávku jsme udělali v pondělí odpoledne a ani ne za 24hod to bylo na střeše.
Nemuseli jsme čekat na odpověď obchoďáka.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

JJ dejte to do fora nabidka od RAYe me tu chybi :-)
Pripadne Insidere nepridas se?
0 x

DarkLogic

Koukám, že obchodník, který "se obratem rád ozve" se už neozval :-)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

No me se uz ozval, ale ta cena nic moc.
At to da verejne na forum, pokud ne pisnu to sem, myslim ze to nic tajneho neni a je to pro vsechny snad stejne.
0 x

DarkLogic

Ladik píše:No me se uz ozval, ale ta cena nic moc.
At to da verejne na forum, pokud ne pisnu to sem, myslim ze to nic tajneho neni a je to pro vsechny snad stejne.

Že je to pro všechny stejné si moc nemyslím, jinak by to bylo veřejné. Spíše mám podezření, že v takových případech se naceňuje "podle xichtu" :-)
0 x