❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Náhodné disconnecty

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Re: Náhodné disconnecty

Příspěvekod soooc » 13 years ago

hapi píše:
soooc píše:A já vím, čím to je. Je to rozbitý :) Nejen přenosový kanál je potřeba mít čistý a ne každé zařízení vysílá jen do něj ;) A u TDMA to platí dvojnásob. Hledejte na http://www.thesis.cz diplomky na tohle téma ;)

no jo chlape ale nstreme na tom samim kanálu jede jak z praku. Problem bude jinde.

Nstreme je zatím to nejodolnější z mutací 802.11, co jsem viděl a měřil. Víc vydrží jen 7Mbit Canopy ;)
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Polk píše:
honzam píše:To se zase nikdo nepřidá z ČR a SR? Všichni nadáváte ale na forum jim to nikdo veřejně nenapíšete. To je tak těžké sesmolit pár vět třeba pomocí google translate a přidat obrázek?

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=60980

Už jsem také podpořil. Ještě by mě zajímalo, kdy nám sem přestanou posílat ty po**ný RB711, kterým lítá signál jak nudle v bandě. Včera jsem byl u člověka po 3. kdy jsem si myslel, že už ta rb711 musí být v pořádku .. a nebyla, skončil jsem tam s RB411 + R52 .

Zrovnavdnes som narazil na na GROOVE, u ktoreho musim dat Tx minimalne 15dB, a potom je na AP signal -62, ak dam 14 a menejda to -89dB, pripadne na def da -58. PORAZII MA. To oni maju posahany asi zakladny chipset ci co.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

S posledním 5.15RC1 mám uptime víc než jeden den. To se zatím nestalo. Netvrdím že to je opravené ale asi něco udělali.
Vyzkoušejte http://www.mikrotik.com/download/share/ ... .15rc1.npk
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

jeden ci 2 dny sem mel uptime taky... ale treba tyden nikdy.. no uvidis - dej vedet jak to vypada
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Bylo by fajn kdyby to opravili. Sice mám i spoje SXTxSXT 5.14 na obou stranach nv2 a uptime 8d.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

jasne, tam zalezi asi na ruseni... jako me se to rozpoji max 1-2 denne..coz o to, blbe je, ze se ta NV2ka spojuje fakt dost dlouho (cca. 10sec) a to uz proste poznat jde... kdyz se ti rozpojil Nstreme tak to bylo na 1-2sec max...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ale teď si trochu kecáš. nstreme se spojuje stejně dlouho, jakej je v tom rozdíl? musí project kanály tak jako tak. Pokud chceš spojování okamžitě, tak si nastav u klientský strany kanál do scan listu jako má apčko. Spojování bude okamžitý.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:ale teď si trochu kecáš. nstreme se spojuje stejně dlouho, jakej je v tom rozdíl? musí project kanály tak jako tak. Pokud chceš spojování okamžitě, tak si nastav u klientský strany kanál do scan listu jako má apčko. Spojování bude okamžitý.

nastavit scanlist na kanal APcka neni reseni ale hovadina. Nevim jak tobe, ale me Nstreme, resp. obyc Acko spojuje o dost rychleji nez Nv2 (kvuli TDMA)...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

u mě ne, je to stejný, navíc pokud to je ptp spoj tak když tě sere 10 sekund na spojení tak si tam nastav ten scan list a máš dočasně vyřešeno.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

toto rozpojování také pozoruji, děje se mi to na AP kde je Omnitik a blízko od Omnitika je anténa s RB711 či jinou věcí která umí 802.11n. Pomůže když jsou zařízení metr od sebe. Jedno zařízení může být na 5,1G a druhé na 5,8G a problém je furt stejný.

To se ovlivňuje http://www.internet.matejov.eu/includes ... epice1.jpg
Je to hrůza a bohužel instalace začínají být náročnější v rozmístění antén. Bohužel většina majitelů rodinných domů chtějí aby bylo vše u sebe a aby to trochu dobře vypadalo no.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Takže páni, problém s rozpojovaním u NStreme vyriešila zmena freq o 10mhz nižšie + upgrade ROS a bootloader. zatiaľ 1d uptime spoja.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše: zmena freq o 10mhz nižšie

heh? to jako ze si mimo kanal?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

čo iné ostáva pri momentalnej situacii s tym pasmom :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Zajímavé třeba je že polovina lidí na sektoru má uptime i několik desítek dní. A druhá polovina klientů se odpojuje denně třeba 3x.
Přítom víceméně všichni mají gentleboxy. Jedou v A + NV2.
Přílohy
nv2.jpg
nv2.jpg (45.62 KiB) Zobrazeno 1702 x
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

tak prvně bych začal s tím že bych všem dal 5.14 aby totiž nebyl problém v tom že jedna 5.6 posere celé AP....
0 x