❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb133, mikrotik nenacita r52 do interfaces..

Návody a problémy s konfigurací.
Myghael

Re: rb133, mikrotik nenacita r52 do interfaces..

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

To jsem měl na mysli tou setrvačností. Proč to měnit, když to není nutné? Bez ironie, souhlas s Leeonkem i když nejsem ISP jako takový. Sám jsem doma připojen přes tři RB133 (paralelně, nejsou za sebou).
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Leeonek: +1
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

na co to menit leeonku? treba proto ze to je nejslabsi clanek na sektoru a dokud nebyla nv2 tak si musel ject bez nstreme a jeden ten pomalej hajzl ti pekne zpomali sektor a to jak na nstreme tak nv2. overeno. ano, 20 mbit propusti ale pouze na udp testu, normalne se to stezi na tu hodnoti dostane,overeno. vysledek je vzdy stejej, spomaleni sektoru. mame starou cast site na tedle rbckach tak vim o cem mluvim.

navíc ni neříkej že by jsi to dneska někomu nasadil.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Leonek mas zasadnu pravdu, uznavam..ja som skočil so wifi už pri M5 :) Cize tieto problemy akosi nepoznam. No Trvám na tom že v chrbtici siete taky HW nema čo hladat. Pokial to zvlada NV2 u klientov budiš...ja pouzivam na pristupovy system M5 Airmax cize....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

hapi: těch 20Mbit bylo stahováním ze share-rapidu, procesor ještě nebyl na 100%. Je to asi měsíc co jsem tu jednu RB133C měl a zkoušel jsem co to zvládne. Bohužel když má natovat, je to maximálně 10Mbit, a to ještě s potížemi.
Spomalením sektoru máš přesně co na mysli? Při použití kombinací 411(711) a RB133C dochází ke zmenšení maximální propustnosti, nebo ke zvyšování odezev? Nemám těch sektorů pravda mnoho, ale zatím jsem si ničeho takového nevšiml. Nkoví klienti s výkonnějšími routerboardy fungují adekvátně rušení většinou s tou samou rychlostí, ať už je tam připojené nějaká 133ka nebo ne. S NV2kou se dostanu u Nka a jedné polarizace přibližně na 40mbit, při rušení to jde dolů, ale to jde ikdyby tam byli samé 711ky. Jak jsem zmiňoval, obecně RB133C se nedostane přes 10mbit s natem, ale to je jen zpomalení jednoho klienta, ostatní jedou pořád stejně, nebo ne?

midnight_man: jasné, o chrbtici se tu taky nebavím, na to bych neměl odvahu :)
0 x

pmaster

Příspěvekod pmaster » 13 years ago

davam to ako klientske zariadenie na 5G, pricom je mikrotik neporovnatelny oproti zariadeniam od UBNT co sa tyka konfiguracii a viac menej na trhu si iba 3 druhy wirelles zariadeni mikroik/routerboard, UBNT a vsetko ostatne co sem nepatri na pasmo 2,4 a 5

ale dost uz k zariadeniam a ich vhodnosti skor ma zaujima 'reco to nefunguje a toto vlakno je zamearane viac ktomu .. ;)
0 x

midnight_man

Pozri, jedine čo mozes urobit je uploadnut tam nejaky novy FW a ROS. Ak ti to aj tak nepojde...skus mikrotik forum. Ináč ti asi nik neporadi co s tym.
0 x

pmaster

takze riesenie, starucke RB nevie nacitat R52 z new verzi, nahodil som jednu staru miniPCI kartu R52 a hla vsetko funguje ako ma..
0 x

midnight_man

jj..mikrotik ma uz problem so starsim HW..aj co sa tyka ROS...riesilo sa to na forach. Pocitaju s tym.
0 x

pmaster

len tu je to presne opacne novu r52 nenacita a staru bezproblemov :D
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Jede mi v tom R52, R52N, R52Hn i R52N-M...
0 x

pmaster

teraz opat a RB133 karta r52 a nascanuje siete v okruhu ale nevysiela.. bude odpalena tx cast?
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

vypada to tak, stejny joke ted udelala jedna R52H, naskenuje vse a nepripoji se nikam sviňa :lol:

PW
0 x