❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Náhodné disconnecty

Návody a problémy s konfigurací.
DRakgon

Re: Náhodné disconnecty

Příspěvekod DRakgon » 13 years ago

NTP client je zapnutý na obou stranách pořád... Bez přesného času je to na nic... Já upgradoval jen ROs ..... Je nutné upgradovat i ten firmware? Jak se to přesně dělá? Jinak tu 711 si teda měnit nezkoušel?
0 x

DRakgon

Jinak k tomu Watchdogu - jestli jsem to pochopil tak ta položka "Ping Start After Boot" udává čas po startu za který se začne Pingat. Co se týká toho rebootu, tak ten se provede hned po prvním neúzpěšném pingu, nebo to má taky nějaký limit?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

net.work píše:uz 14dni pisu se supportem MT a prijde mi to, ze vubec nevi

Stejné jako u mě. Už přes měsíc si s nima píšu ohledně NV2 odpojování. Na poslední dva emaily mě už ani neodpověděli.
Zezačátku měli snahu a psali at vyzkouším to a to...
Nevyřešilo se nic a nyní už dělají mrtvého brouka. Fakt super support.
Reportoval jste jim to ještě někdo jiný? Já mám takový pocit že okolní státy nemají tak velké zarušení na 5Ghz a tím pádem se jim to neprojevuje :(
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

DRakgon píše:Jinak k tomu Watchdogu - jestli jsem to pochopil tak ta položka "Ping Start After Boot" udává čas po startu za který se začne Pingat. Co se týká toho rebootu, tak ten se provede hned po prvním neúzpěšném pingu, nebo to má taky nějaký limit?

Koukl sem do manualu a je tam tohle: watch-address (IP address; default: none) - if set, the system will reboot in case 6 sequental pings to the given IP address (sent once per 10 seconds) will fail
tzn. 6 neuspesnych pingu po 10sec = to rebootne az po 1minute, tzn. nejaky disconnect na 10-15sec tomu rozhodne nemuze vadit...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:
net.work píše:uz 14dni pisu se supportem MT a prijde mi to, ze vubec nevi

Stejné jako u mě. Už přes měsíc si s nima píšu ohledně NV2 odpojování. Na poslední dva emaily mě už ani neodpověděli.
Zezačátku měli snahu a psali at vyzkouším to a to...
Nevyřešilo se nic a nyní už dělají mrtvého brouka. Fakt super support.
Reportoval jste jim to ještě někdo jiný? Já mám takový pocit že okolní státy nemají tak velké zarušení na 5Ghz a tím pádem se jim to neprojevuje :(

ackoliv to nerad priznavam, je to smutne, jak posledni dobou (cca. 1-2roky) klesa uroven podpory a vubec kvalita vseho co vyleze z MikroTiku... Jo, fajn, vydali Nv2, ktera sama o sobe je fajn, ale opet je to nedotazene (min. mi prijde ze sam support pripousti to, ze maji nejaky bug v tx-power setu, pac uz vice lidi tu potvrdilo, ze v podstate prvni vec, co support doporucuje je si pohrat s tx-power, resp. tx-power na default :-( )
0 x

DRakgon

OK diky za info. Ještě jednou se zeptám - zkoušeli ste to někdo vyměnit za jinou 711? Jde mi jen o to, jestli nejsou vadné ty 711... Jak jsem již psal, tak minulý měsíc mi jedna přišla a naskenovala vše, ale nepřipojila se ani k jednomu AP.... Jo a jak se dělá tem upgrade firmware?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

zatim sem je nemenil, ale bud je to bug v MT a nebo proste neco vysraneho na te desce... Firmware upgradujes pres /system routerboard upgrade
0 x

DRakgon

Tak teď se pro změnu rebootlo AP...Úplně bez příciny... (alespoň mě nic nenapadá...)

Viz printscreen....
Přílohy
1.jpg
1.jpg (60.29 KiB) Zobrazeno 2612 x
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

napajanie
0 x

DRakgon

midnight_man píše:napajanie

teď nevím jestli myslíš toho clienta a nebo to AP... tomu klientovi jsem dal new 2A zdroj a to AP je připojené do PoE switche, do kterého je dalších asi 5 AP a ostatní jednou OK....
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

tomu RB v ktorom bola ta chyba cervena o reboote.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tobe se jako rbcko samo od sebe rebootlo? to neni firmwarem ani nahodou. rbcko se mi samovolne v zivote nerestartlo. to bude v napajeni nebo poskozeny kondiky atd.
1 x

DRakgon

hapi píše:tobe se jako rbcko samo od sebe rebootlo? to neni firmwarem ani nahodou. rbcko se mi samovolne v zivote nerestartlo. to bude v napajeni nebo poskozeny kondiky atd.

Právě že se to AP rebootlo zrovna když spadla ta protistrana.... To jsem ale videl poprve... Vzdy když ten klient vytuhl, tak to AP bezelo dal...
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

Se zeptám asi blbě, ale nepovedlo se ti nastavit ten watchdog na straně AP?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

hapi píše:tobe se jako rbcko samo od sebe rebootlo? to neni firmwarem ani nahodou. rbcko se mi samovolne v zivote nerestartlo. to bude v napajeni nebo poskozeny kondiky atd.

RB1200 ze :-D
0 x