tak jsem po tydnu dohadovani s mikrtik podporou dostalo oznameni, ze si mam zkusit pohrat s wireless spojem, resp. zkusit dat karty na default (ted zregulovano na tusim 13dBi)... Resp. zkusim nejdriv tu regulaci a pak kdyztak NV2 uplne vypnout...
Co se tyce napajeni - jsou tam Sunny zdroje tusim 19V 1.9A, zadne smejdy - pouzivam je hodne.. jak jsem psal - na tom samem situ je RB433 a u ni zadny reboot nebyl a ani po pridani te nove 711 neni...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Náhodné disconnecty
nv2 vypnout ? a proc to teda kura mikrotici vubec vynalezali ? Reseni je : nepouzivat. Bravo twe
PW

PW
0 x
nechápu, tobě se to rebootuje? My rešíme bezdrátový disconnect při použití NV2
Naposledy upravil(a) honzam dne 05 Apr 2012 22:03, celkem upraveno 1 x.
0 x
no jo no, ale ono se ti to na jinym protokolu neodpojí to je ten průser. Co takhle na ně apelovat aby spravili nstreme kterej bych na ptp spoje viděl raději. Teď to funguje tak že to ztrácí rate až na minimum což je nelogický.
0 x
- midnight_man
Keď sme pri tom NV2, mám taký postreh s testu doma na stole. Postavil som Single N spoj na kartách R52. JRC24EX, RB411+JR200.
Antény umiestnené v izbe tak aby signál bol -60 cca. kvalita ccq 100%..všetko ok. Cize single N, 40Mhz pásmo, nerušené prostredie. NV2 aj Nstreme BTtestom 99mbps..spokojnosť.
No keď prišlo na TCP test FTP prenosu z jedneho PC na druhy...pri NV2 som sa dostal niekde na 35mbps a tam to zastalo...ping 4-10ms..no rýchlosť zastala. Pri Nstreme (best fit, 3999) sa rýchlosť šplhá na 82/2mbps
Neviem čím to je...sranda.
Antény umiestnené v izbe tak aby signál bol -60 cca. kvalita ccq 100%..všetko ok. Cize single N, 40Mhz pásmo, nerušené prostredie. NV2 aj Nstreme BTtestom 99mbps..spokojnosť.
No keď prišlo na TCP test FTP prenosu z jedneho PC na druhy...pri NV2 som sa dostal niekde na 35mbps a tam to zastalo...ping 4-10ms..no rýchlosť zastala. Pri Nstreme (best fit, 3999) sa rýchlosť šplhá na 82/2mbps

0 x
to je normální, na stole to jede takhle blbě. Člověk se furt zastavuje na cca 33Mbit a pak nepochopitelně na cca 66Mbit jako by to bylo na schvál.
0 x
Teď řeším další problém.... Na jedné parabole, ke které jsou připojeni dva klienti dochází k disconnectům pouze u jednoho klienta. Problém je v tom, že ten klient se po rebootu třeba disconnectne 6x a potom když se odpojí, tak se znovu nepřipojí... z druhé strany (Ether1) se tam dostanu, rebootnu to RB a spoj se znovu slinkuje. Nemáte podobnou zkušenost? Pro jistotu jsem podle rady člena "keksik" vyměnil zdroj tomu klientovi za 24V 2A - poznatek je takový, že těch diskonnectů je již jen asi jedna pětina, ale nevím, jestli je to tím zdrojem, a nebo je to jen souhra náhod. Každopádně se to odpojuje méně, ale po cca 2 dnech se to prostě odpojí a už nepřipojí. Ten druhý klient jede ok bez disconnectu. Jen včera se rebootlo to AP... Nevím proč - možná nějaký problém s tím protějším klientem co se odpojuje. Může být nějak vadné přímo to RB? Jinak jak říkám po výměně zdroje se to disconnectuje o hodně méně a než to rádio vytuhne, tak to jede ccq 99/99... Délka ethernetu je cca 40m... Díky za typ!
0 x
5.11 a dělalo to i s 5.14 napadá tě něco? proč to rb jede dál ale rádio je mrtvé? zkoušel jsem i vypnout a zapnout to radio ve winboxu, ale bez uspěchu.... musi se to proste rebootnout....
0 x
dyt tu o tom taky pisu.. nahodne rebooty, disconnecty a po par dnech vytuhnuti RB, resp. uz se po wlan nespoji... po rebootu vse OK... uz 14dni pisu se supportem MT a prijde mi to, ze vubec nevi, posilal sem jim uz 3x suppouty a pry tam nic neni.. Prozatimne sem to vyresil watchdogem, ale samozrejme to neni reseni....
DRakgon píše:Teď řeším další problém.... Na jedné parabole, ke které jsou připojeni dva klienti dochází k disconnectům pouze u jednoho klienta. Problém je v tom, že ten klient se po rebootu třeba disconnectne 6x a potom když se odpojí, tak se znovu nepřipojí... z druhé strany (Ether1) se tam dostanu, rebootnu to RB a spoj se znovu slinkuje. Nemáte podobnou zkušenost? Pro jistotu jsem podle rady člena "keksik" vyměnil zdroj tomu klientovi za 24V 2A - poznatek je takový, že těch diskonnectů je již jen asi jedna pětina, ale nevím, jestli je to tím zdrojem, a nebo je to jen souhra náhod. Každopádně se to odpojuje méně, ale po cca 2 dnech se to prostě odpojí a už nepřipojí. Ten druhý klient jede ok bez disconnectu. Jen včera se rebootlo to AP... Nevím proč - možná nějaký problém s tím protějším klientem co se odpojuje. Může být nějak vadné přímo to RB? Jinak jak říkám po výměně zdroje se to disconnectuje o hodně méně a než to rádio vytuhne, tak to jede ccq 99/99... Délka ethernetu je cca 40m... Díky za typ!
0 x
Net.Work: Můžeš mi prosím přiblížit jak jsi to ošetřit tím watchdogem? Nikdy jsem to nepoužíval.... Zkoušel jsi na tom spoji měnit přímo RB? Mám to na špatně přístupném kostele a tak se mi tam nechce a mám strach abych to zbytečně nevyměnil a nic se nespravilo... Nemůže to být zase jen nějaká vadná série? Před měsícem mi došla 711, která naskenovala všechny sítě co byly v dosahu, ale nešlo se připojit ani k jedné.... Zvláštní je to, že po diskonektu toho klienta se rebootlo AP a ten klient zůstal viset nastartovanej a funkční jen s vytuhlým rádiem bez rebootu.... Přikládám náhled logu....
- Přílohy
-
- problem_disconnect.jpg (132.65 KiB) Zobrazeno 1700 x
0 x
jednoduse... /system watchdog zaskrtnes watchdog timer a pak do watch address das IP adresu protistrany, na kterou se bude pingat... Kdyz RB vytuhne a nedopingne se, tak se samo rebootne...
0 x
OK - zkusím to. A co používáš za verzi ROS? Mě to rádio poprvé vytuhlo až na 5.14, ale downgrade zpět na 5.11 nepomohlo.... To nikdo jiný nemá problém s vytuhnutím rádia? A na čem ti to dělá? 711? Zkoušel si vyměnit tu desku?
0 x
puvodne tam byla v 5.4 a s ni to jelo tyden bez jedineho problemu (mozna nejaky disconnect, ale uptime spoje v ramci dni, tak sem to neresil), pak se kousla jedna strana, tak sem upgradoval na posledni verzi i firmware a od te doby v podstate co 2-3dny se to stale rebootuje (diky watchdogu)... Ted sem si vzpomel... mozna ze ten prvni tyden sem tam nemel zapleho NTP clienta - mas ho tam zapleho?
Jinak jsou to single chain RB711. V napájení problém 100% není.
Jinak jsou to single chain RB711. V napájení problém 100% není.
0 x