❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dual nstreme versus SVMko
dual nstreme versus SVMko
Potřebuju přenést 15 Mbps od optiky k sobě na páteř na 4 km a SVMko se mi zdá jako drahá záležitost pokud to lze řešit i jinak, třeba dual nstreme. Máte s tím někdo reálné zkušenosti? Kolik dokáže reálně přenést a případně na jakých strojích vám to běží? Případně prosím o konfiguraci.
0 x
ty no ani ne. ale na 23km to je uz docela zahul, ale s tema 10Mb asi nepocitej. Ale to at sem daji odpoved odborniciMichal007 píše:basty píše:zadna wifka se neda srovnavat s 10Ghzdal bych tam teda asi Alcomu, ktera je asi lepsi nez SWM. Pokud jsou prostredky tak rozhodne 10Ghz
A nemáš nějaké zkušenosti s tím dual nstreme?
0 x
basty píše:ty no ani ne. ale na 23km to je uz docela zahul, ale s tema 10Mb asi nepocitej. Ale to at sem daji odpoved odborniciMichal007 píše:basty píše:zadna wifka se neda srovnavat s 10Ghzdal bych tam teda asi Alcomu, ktera je asi lepsi nez SWM. Pokud jsou prostredky tak rozhodne 10Ghz
Já jsem nic o 23 km nepsal!!! Jsou tam uvedené 4km

0 x
a joo sorry, to jsem se asi prehlid z jinyho tema. no tak to tech 10 a ja myslim ze i vic by mohlo jet.Michal007 píše:basty píše:ty no ani ne. ale na 23km to je uz docela zahul, ale s tema 10Mb asi nepocitej. Ale to at sem daji odpoved odborniciMichal007 píše:basty píše:zadna wifka se neda srovnavat s 10Ghzdal bych tam teda asi Alcomu, ktera je asi lepsi nez SWM. Pokud jsou prostredky tak rozhodne 10Ghz
Já jsem nic o 23 km nepsal!!! Jsou tam uvedené 4km![]()
![]()
0 x
basty píše:a joo sorry, to jsem se asi prehlid z jinyho tema. no tak to tech 10 a ja myslim ze i vic by mohlo jet.Michal007 píše:basty píše:ty no ani ne. ale na 23km to je uz docela zahul, ale s tema 10Mb asi nepocitej. Ale to at sem daji odpoved odborniciMichal007 píše:basty píše:zadna wifka se neda srovnavat s 10Ghzdal bych tam teda asi Alcomu, ktera je asi lepsi nez SWM. Pokud jsou prostredky tak rozhodne 10Ghz
Já jsem nic o 23 km nepsal!!! Jsou tam uvedené 4km![]()
![]()
sice to moc neni k tematu, ale mam rozchozeny spoj na cca. 3km bez jakehokoliv nstream a mam 10Mb FD s latenci do 30ms.. takze pocitam ze ten nStream2 da tak cca. 20Mb bez prob...
0 x
Michal007 píše:Prave jsem rozchodil dual na RB532, dává stabilně 15 FD (měřeno přez FTP), ale latence je ve stovkách milisekund. Nemáte někdo zkušenosti jak se to chová třeba na P4Dle těch RB si myslím že tak 30 FD, ale jaká bude latence???
![]()
Záleží na tom, jak výkoný stroj tam použijete.
Jinak hodnoty ohledně NStreme2 mě taky zajímají.
0 x
Besito píše:Michal007 píše:Prave jsem rozchodil dual na RB532, dává stabilně 15 FD (měřeno přez FTP), ale latence je ve stovkách milisekund. Nemáte někdo zkušenosti jak se to chová třeba na P4Dle těch RB si myslím že tak 30 FD, ale jaká bude latence???
![]()
Záleží na tom, jak výkoný stroj tam použijete.
Jinak hodnoty ohledně NStreme2 mě taky zajímají.
chtěl bych se vejít tak do 40tis kc za oba. Ještě jsem se na to nedíval, ale určitě intel chipset, P4 Prescott 3.20 GHz, 1 Gb paběti.

0 x
Na tuto vzdálenost si vem WinLink-1000 od RadWinu. Je to sice 5GHz spoj ale umí ma 3 km přenést FD 18 Mbit s latencí cca 3-5 ms. Mám jich v síti několik a velká spokojenost. Pokud to máš na páteř, tak zbytečně nešetři a jdi do kvalitního spoje. Ušetříš si hodně probémů.
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=25965
0 x
Coman píše:Na tuto vzdálenost si vem WinLink-1000 od RadWinu. Je to sice 5GHz spoj ale umí ma 3 km přenést FD 18 Mbit s latencí cca 3-5 ms. Mám jich v síti několik a velká spokojenost. Pokud to máš na páteř, tak zbytečně nešetři a jdi do kvalitního spoje. Ušetříš si hodně probémů.
Nevypadá to zle, jkou to má odolnost proti rušení? Máš s tím nějaké zkušenosti co se týče zarušeného prostředí?

0 x
V prostředí s extrémním rušením je lepší vypnout DFS a nastavit tam jednu volnou frekvenci. Jednotka má snahu při zarušeném kanále swapovat jinam a na pár sekund při změně frekvence nepřenáší data. Nejlepší řešení je použít verzi bez interních antén a použít externí paraboly s límcem.
Já to jedu na několika spojích napříč městem a plná spokojenost.
0 x
Coman píše:V prostředí s extrémním rušením je lepší vypnout DFS a nastavit tam jednu volnou frekvenci. Jednotka má snahu při zarušeném kanále swapovat jinam a na pár sekund při změně frekvence nepřenáší data. Nejlepší řešení je použít verzi bez interních antén a použít externí paraboly s límcem.
Nakupuješ na aspě nebo je nějaký levnějsí zdroj?
0 x