❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Ladik
antispam: Ano

Re: Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Neco malo maji nahore vpravo: Více informací o Anyplication
Vice uvidim az me zavolaji nebo napisou.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

net.work píše:
Ladik píše:
net.work píše:snad to sem nejak zapadne... : http://blog.orcave.com/index.php?itemid=203

Tak do toho asi pujdu, to je fakt bomba. Jeste musim prostudovat podminky.
Skoda ze to nedela RAY :-)

a mas link na nejake ty podminky? ja to nikde nenasel...

http://www.anyplication.cz
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

JJ to je ta stranka.
Neco podobneho by mohl nabidnout RAY, pripadne Insider a jdu do toho, ale toho se asi nedockame :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

blax píše:jj udelal jsem chybu, s tim kanalovym parem je to nesmysl.

hoši, nějak jsem ztratil nit, jak to teda sakra je? :) Je to teda ještě x2 nebo je vypočítaná cena konečná, tudíž za duplexní pár, a insider tu zbytečně plaší :)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Leeonek píše:
blax píše:jj udelal jsem chybu, s tim kanalovym parem je to nesmysl.

hoši, nějak jsem ztratil nit, jak to teda sakra je? :) Je to teda ještě x2 nebo je vypočítaná cena konečná, tudíž za duplexní pár, a insider tu zbytečně plaší :)

Je to x 2
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 13 years ago

JJ je to x2 a stejne jako dnes stejny vzorec x2
v tomhle ohledu se nic nemeni stejny vypocet jen se dosazuji jina cisla.

Jinak dany navrh neprosel zvlast protoze s nim CTU nesouhlasilo cca za mesic se ma projednat novy navrh, ktery bouzel nikdo nevime jak bude vypadat a jake v nem budou zmeny.
Pokud by ale platil soucasny navrh ceny stavajich licenci se prepocitaji dle novych vypoctu.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Ladik píše:JJ to je ta stranka.
Neco podobneho by mohl nabidnout RAY, pripadne Insider a jdu do toho, ale toho se asi nedockame :-)

To asi tezko.
Zakladnim predpokladem podobne nabidky je hromada starych, levnych, uz davno zaplacenych nebo od zakazniku v ramci upgradu sundanych spoju.
Pak jich mas plny sklady a nevis co s tim - za par supu to prodat, a nebo to sikovne pronajmout, rezie prakticky nulova, proste levny prachy.
Neco malo za repasi - technici i vybaveni stejne funguji a musi se platit.
Neco malo za montaz - dtto.

To je mimochodem taky takove male vysvetleni na ten hystericky polodotaz od David2006 na tema jaktoze je to najednou tak levny...
Neni to levny, je to proste stary a davno zaplaceny. Tyhle spoje nikdo nevyrabi, ty se recykluji.

Neco podobneho, i kdyz ne tak luxusniho, provozuje Miracle uz davno.
0 x

Anton Mlynský

Příspěvekod Anton Mlynský » 13 years ago

Leží mi na skladě několik Summitů v kapacitách 10-40Mbit. většinou na 30tkách anténách. (Nejací pohrobci, z dob pronájmů).
Nenutím, nenabízím, nechlubím se. je to jen FYI.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Anton Mlynský píše:Leží mi na skladě několik Summitů v kapacitách 10-40Mbit. většinou na 30tkách anténách. (Nejací pohrobci, z dob pronájmů).
Nenutím, nenabízím, nechlubím se. je to jen FYI.

Takže bazar, ne ? Co to má kromě obchodní konotace společného s novým nařízením vlády?
0 x

Anton Mlynský

Takže bazar, ne ? Co to má kromě obchodní konotace společného s novým nařízením vlády?

Omlouvám se, měl jsem to dát k citaci ohledne anyaplication.
Proto jsem to dal jako noticku, a dál to nerozvíjel.

Samotného mě zajímá, jak to s 11GHz a frekvencemi vůbec bude dál.
Zazněli mi od přátel na ICQ i slova "Arbitr", "právník", "arbitráž" (tedy někde v směsici slov jako "no to si snad dělaj pr**l")
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Třeba se ČTU ty navrhované změny zdáli jaksi nízké + se to tedy o něco odročilo. Při představě že bych za 0dBm v 11GHz měl platit skoro 40tis ročně....lituji pak ty co by platili 10-20dBm nebo pro 400lidí uvažovali o 80MHz kanálu :roll: . Nicméně mé modlitby směřují spíše k AirFibru na 17GHz a i ten 24GHz bude fajn (a ano odhadnu jejich dostřel což se nejlíp uvidí v praxy :wink: ).
0 x

Jardax

David2006 píše:Třeba se ČTU ty navrhované změny zdáli jaksi nízké + se to tedy o něco odročilo. Při představě že bych za 0dBm v 11GHz měl platit skoro 40tis ročně....lituji pak ty co by platili 10-20dBm nebo pro 400lidí uvažovali o 80MHz kanálu :roll: . Nicméně mé modlitby směřují spíše k AirFibru na 17GHz a i ten 24GHz bude fajn (a ano odhadnu jejich dostřel což se nejlíp uvidí v praxy :wink: ).

Vis, traktoristo, davat vedle sebe v jedne vete 11GHz a 17/24GHz je fakt docela na bednu.
At ti i4 / ubnt tvrdi cokoliv, u nas v CR proste 24GHz na vic jak 2km rozumne neprocpes, jasny?
Zadny ze dame vetsi talir a pritopime... To neni wifina.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Vetsi talir je primo umerny mensimu vykonu. Tak k cemu ti bude, kdyz si das misto 30dB paraboly 40dB a budes muset snizit vystupni vykon o 10dB?
0 x

Jardax

miract píše:Vetsi talir je primo umerny mensimu vykonu. Tak k cemu ti bude, kdyz si das misto 30dB paraboly 40dB a budes muset snizit vystupni vykon o 10dB?

To nebylo psano pro tebe. To bylo psano pro wifisty.
Takhle se to prece dela, ne? Kdyz nestaci vykon, zvetsime talir a/nebo pritopime... :)

Proc myslis, ze se tu nekteri tesi na avizovane ubnt 24GHz s dosahem 13km?
Ja vim ze je to broskvovina, technicky i legislativne, ale vysvetluj to takovymu Davidovi2006...

Co, jak jenom dva kilaky? To urcite pujde nejak udelat...
Pche, znam tyhle typky jako vlastni boty... :D :D :D
0 x

Anton Mlynský

miract píše:Vetsi talir je primo umerny mensimu vykonu. Tak k cemu ti bude, kdyz si das misto 30dB paraboly 40dB a budes muset snizit vystupni vykon o 10dB?

To jakože se dnes v 5Ghz nasazují ruzné Dish, Bowl, Basin, a jiné bazény a jako všichni stahujete výkon na povolene EIRP?
No né, vážně?
0 x