❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
blax
antispam: Ano

Re: Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

Příspěvekod blax » 13 years ago

miract píše:Kdyz to vezmu z druhe strany, tak by mi musel stat z mojich 18 i 32GHz penize za letosni rok vracet.. :-D

prave kvuli tomuto chteji prechodne obdobi od kvetna do konce roku. Kvuli jiz vydanym opravnenim - takze nove licence podle noveho a stare jsou jiz zaplacene do 31.1.2012 takze i toto maji poreseno.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 13 years ago

A následující roky? I ty staré oprávnění se budou počítat podle nového nařízení? Nebo proste "doběhnou" ve staré ceně a pak se teprve budou vydávat nové? Dá se tomu nějak zabránit?
0 x

blax

TTcko píše:A následující roky? I ty staré oprávnění se budou počítat podle nového nařízení? Nebo proste "doběhnou" ve staré ceně a pak se teprve budou vydávat nové? Dá se tomu nějak zabránit?

pokud jsem to spravne pochopil tak podle noveho, branit proti cemu - je to narizeni vlady, na ktere se odvolava tvoje licence
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Mám dohodnutou nějakou cenu na x let se kterou jsem počítal, a oni najednou podražijou o 100%. Koupil sis spoj, počítáš s nějakou návratností a teď tohle.
0 x

blax

Leeonek píše:Mám dohodnutou nějakou cenu na x let se kterou jsem počítal, a oni najednou podražijou o 100%. Koupil sis spoj, počítáš s nějakou návratností a teď tohle.

zkus poslat primo dotaz na CTU, ale nekde jsem tusim cetl ze se pro dany rok vzdy ridi platnym narizenim vlady
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Leeonek píše:Mám dohodnutou nějakou cenu na x let se kterou jsem počítal, a oni najednou podražijou o 100%. Koupil sis spoj, počítáš s nějakou návratností a teď tohle.

Nazval bych to řečí úřední "podporou malého a středního podnikání" :) Ale v pásmu 900 a 1800 MHz nic měnit nejde, to ne ...
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Stejne mi ta Vase cisla vubec nevychazi. Pisete 46tis nebo 23tis nebo i jina cisla

Dodnes vychazi 40MHz pasmo s vvykonem 20dBm a ATPC na 11.520Kc.

Nove (po roce 2014) to bude 10.000 x 5 x 0,8 x 0,6 x 0,8= 19.200Kc

Pri vyuziti 2 sousednich pridelu (2x40MHz) to bude 2x19.200=38.400
(predpokladam, ze nepujde soucasne pozadat o jeden pridel s 80MHz sirku kde by byl koeficiant K7=8 a tudiz cena 10.000x8x0,8x0,6x0,8=30.720Kc)

Pocitam spravne?

K.
0 x

blax

chybi ti tam 2x - to cos vypocital je pro jeden kanal, ale na v FDD spojich pouzivas 2 - jeden na RX druhej na TX, predtim to bylo za par nyni za kanal.
vcera me na stejnou chybu upozornil Insider
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 13 years ago

Řešil jsem to s Miraclem a bohužel mi potvrdili, že se to bude vztahovat na již běžící spoje. Asi by to bylo na nějaký hromadný podmět ČTÚ. Zkoušel jsem komunikovat už před 1/2 rokem se sdružením Telekominikační klastr, ale nepovedlo se mi to. Jste tam někdo registrován?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Tak to je teprve ta správná sranda, taky mi to vycházelo sice dráž, ale skousl bych to, když to počítám x2 tak to je fakt už super cena. No a teď by mě opravdu zajímalo, proč je tohle zdražení. Úředníků na čtu přibylo, nebo potřebují vyšší platy?
0 x

marinak01

Příspěvekod marinak01 » 13 years ago

Financni koordinace s EU?
0 x

blax

helapc píše:Řešil jsem to s Miraclem a bohužel mi potvrdili, že se to bude vztahovat na již běžící spoje. Asi by to bylo na nějaký hromadný podmět ČTÚ. Zkoušel jsem komunikovat už před 1/2 rokem se sdružením Telekominikační klastr, ale nepovedlo se mi to. Jste tam někdo registrován?

CTU je v tomto nevine ono se ridi jenom platnym narizenim nasi VLADY takze spis se obracej na prislusne ministerstvo
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Tak pokud opravdu je zmena i v tom, ze cena je za kanal a nikoliv za par jako doposud, tak to uz je razantni zdrazeni.

To je 38.400Kc za 1kanalovy par o sirce 40MHz v pasmu 11GHz. Na tom udelate max 250Mbps.
Pokud budete chtit alespon 500Mbps bude to rocne 76.800Kc +DPH
Je ten vypocet spravny?

Jedine pozitivum noveho navrhu je podpora XPIC (druha polarizace jen za 25%).

K.

blax píše:chybi ti tam 2x - to cos vypocital je pro jeden kanal, ale na v FDD spojich pouzivas 2 - jeden na RX druhej na TX, predtim to bylo za par nyni za kanal.
vcera me na stejnou chybu upozornil Insider
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 13 years ago

Jednat s ministerstvem umím jen prostřednictvím stávky, což mi jako osobě podnikající nepomůže :) Předpokládám, že ČTÚ se k tomu bude vyjadřovat.
0 x

blax

Leeonek píše:Tak to je teprve ta správná sranda, taky mi to vycházelo sice dráž, ale skousl bych to, když to počítám x2 tak to je fakt už super cena. No a teď by mě opravdu zajímalo, proč je tohle zdražení. Úředníků na čtu přibylo, nebo potřebují vyšší platy?

jsou tam dva duvody:
a) stat koordinuje licencni politiku s EU - napriklad slovensko nebo polsko 11ghz stoji cca 130k rocne
b) stat nema prachy a toto mu ma prines par set mega navic - coz jsem cetl v dokumentech ktere jsou k tomu dostupne
pb
0 x