❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vymena elektrolyt. kondenzatoru na Mikrotiku RB450

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
polo

Vymena elektrolyt. kondenzatoru na Mikrotiku RB450

Příspěvekod polo » 13 years ago

Ahoj,
mel bych na vas mensi prosbu, nejprve, ale kratky uvod do meho problemu. Pred asi 2 lety mi prestal fungovat Mikrotik RB450. Kvuli skole a praci jsem nemel cas resit co a jak a tak jsme koupil novy(RB750). Po nejake dobe jsem si udelal cas a rozebral ten stary a zjistil ze elektrolyticke kondenzatory jsou nafoukle a tak jsem je odpajel. Kvuli nedostatku casu jsem to zase odlozil a ted jsem se k tomu konecne zase vratil.

Bohuzel kondenzatory jsem ztratil a tak bych vas chtel poprosit pokud mate doma nekdo RB450 zda byste jej mohli vyndat z krabicky a podivat se jake jsou kapacity tech kondenzatoru. Posilam fotku jak vypada PCB te R450 tedka - na fotce jsou cervene tecky - to jsou kondenzatory, ktere chybi - pro jistotu prosim porovnejte s vasi deskou at tam nedavam neco co tam nebylo:)

Krom kapacity prosim napiste i napeti, popr. dalsi udaje, aby me prodavac pak neprekvapil nejakou otazkou ohledne parametru:)
Přílohy
rb450.jpg
rb450.jpg (145.56 KiB) Zobrazeno 4812 x
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Ja tam davam 1000uF/6,3V
0 x

polo

Příspěvekod polo » 13 years ago

Myslis na vsechny ty pozice co jsou vyznaceny cervenou teckou? Rdasi bych tam dal ten typ co tam ma byt:)
0 x

Lamicka

Příspěvekod Lamicka » 13 years ago

podla mna vsade budu tie 1000µF na 6,3V ale ak das 1000µF na /10V tak sa nic nestane :)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

klidne tam dej na 100V, pokud se ti tam vlezou... :-)
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

miract: mas nejakou osvedcenou znacku ? Zatim vsude davam ty co mi v zakladu prodali v GESu, tedy HITACHO, ale nevim zda to je to prave orechove :oops:
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 13 years ago

Hitano je jeden z naj odpadov :) Nichicon , Rubycon alebo Panasonic s Low ESR v rozumnych cenovych relaciach za kus.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja kupuju v EZK HITANO(asi ten odpoad) a zatim drzi vpohode.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

mimicko píše:Hitano je jeden z naj odpadov :) Nichicon , Rubycon alebo Panasonic s Low ESR v rozumnych cenovych relaciach za kus.

Kde to sezenu ? :mrgreen:

Trebas tyhle ?

http://www.pselectronic.cz/k1008-5875-c ... x20mm.html
0 x

mimicko

Do RB450 idu 560uF/6,3V tak v ponuke su na vyber:
parametre: ESR=0.036ohm , Life Time @ Temperature: 3000 hours @ 105°
http://sk.farnell.com/rubycon/6-3zlg560mefc8x11-5/capacitor-560uf-6-3v/dp/1281806
a este lepsie s excelent. par: ESR=0.008ohm , Life Time @ Temperature = 5000 hours @ 105°C
http://sk.farnell.com/nichicon/rl80j561mdnasqkx/capacitor-alum-elec-560uf-6-3v/dp/1854128
Ak by ti nesli linky tak posledne 7 cislie v linku je kod produktu na ich webe vyhladas.
Tie co si dal odkaz to je najskor to same co Hytano. A moc sa o nich nedozvies lebo nieje sheet od nich :)
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

No vybral sem nejaky Panasonicy ... u tech 560uF/6.3V nemeli dle me vhodnou zivotnost :wink:

http://cz.farnell.com/panasonic/eeufr1a ... dp/1800622
0 x

mimicko

Tiez to nieje spatna volba :) a je tam aj cenovy kompromis. I ked ja radsej tie druhe co som dal link. Su urcene presne pre danu aplikaciu :wink:
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Jenze 560uF je dost atyp a 1000uF mam dost. Zkusim napsat primo Mikrotiku, uvidime co to zmeni - 1000uF misto 560uF, treba to bude fuk, pokud je to napriklad jen na filtraci. 8)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja jsem davam 1000 misto 560 na hodne RBx50... Tak ze je to fuk(overeno casem).
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

miract: no ja to daval ted do RB411, kde puvodni se "lehce" nafoukli - klasika. Snad by napajeni mohli mit stejne/podobny ... 8)
0 x