❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Automaticky vraceni nastaveni
Automaticky vraceni nastaveni
Cau, mam takovy mensi problem. Mam na sektoru pripojene lidi s mikrotikama a potreboval bych je vzdalene prepojit na jinej sektor, ale samozrejme pokud dam "Scan" tak se mi mikrotik odpoji a ja tudiz vzdalene nevidim co najde/nenajde. Je tedy moznost nejak nastavit aby se neodpojoval (myslim si ze je to nepravdepodobne)? A tudiz me napadla druha vec, je nekde moznost nastavit v mikrotiku aby pri zmene nastaveni se treba po 2 ci 5ti minutach vratil do puvodniho nataveni? Jde mi o to ze bych si "tipnul" SSID na ktery by mohl videt a kdyz by to bylo spatne, tak by se automaticky prenasavil zpet. Diky za odpoved
0 x
1) napiš ssid do wifiny ručně. Je to problem?
2) safe mode
60 sekund mého času si honoruji za 50kč takže očekávej fakturu
2) safe mode
60 sekund mého času si honoruji za 50kč takže očekávej fakturu

0 x
0 x
honzam píše:a nebo skenuj vzdáleně a neodpojí se ti toKód: Vybrat vše
/interface wireless scan wlan1 duration=5
super diky moc... to je ono. Diky!
0 x
Ahoj, no nevím, jestli to není předčasná radost.
1/ dura=5 je málo. Jednak se stanice i při tak malé hodnotě někdy odpojí a pak je dlouhé čekání na znovuspojení. Pokud máme štěstí a při 5-ti se to nerozpojí, tak naskenuje tak 10-20 procent stanic, víc nestihne.
Neboli - naprosto neprofesionální řešení, které akorát zdvihá krevní tlak.
2/ VŠECHNY, zdůrazňuji VŠECHNY AP, i ty největší šroty tuhle funkci SCAN zvládají bez problémů. Otázka zní, proč s tím dělá Sergejs takové ciráty?
3/ Ten texťák by nebyl špatný, jednak to je řešení a také to umožní stav okolí archivovat. Při ev. problémech se signály a podezření na vadnou anténu je to bezva vodítko. Ten texťák jsem již Sergersovi navrhoval, bohužel reakce žádná.
Takže pokud někdo ten skript má, nebo umí, určitě potěší monoho z nás. Faktury - viz HAPI výše přijímáme s vděčností.
Dík,
mpcz 03/03/2012
1/ dura=5 je málo. Jednak se stanice i při tak malé hodnotě někdy odpojí a pak je dlouhé čekání na znovuspojení. Pokud máme štěstí a při 5-ti se to nerozpojí, tak naskenuje tak 10-20 procent stanic, víc nestihne.
2/ VŠECHNY, zdůrazňuji VŠECHNY AP, i ty největší šroty tuhle funkci SCAN zvládají bez problémů. Otázka zní, proč s tím dělá Sergejs takové ciráty?
3/ Ten texťák by nebyl špatný, jednak to je řešení a také to umožní stav okolí archivovat. Při ev. problémech se signály a podezření na vadnou anténu je to bezva vodítko. Ten texťák jsem již Sergersovi navrhoval, bohužel reakce žádná.
Takže pokud někdo ten skript má, nebo umí, určitě potěší monoho z nás. Faktury - viz HAPI výše přijímáme s vděčností.
Dík,
mpcz 03/03/2012
0 x
mpcz píše:Ahoj, no nevím, jestli to není předčasná radost.
Dík,
mpcz 03/03/2012
Ahoj,
tak dnes mi napsali z Mikrotiku, že teda ano, budou se tím scanem na klientovi zabývat. Ale na 100 procent prý to neslíbí, že se to povede ...
No, i naděje není k zahození ...
mpcz, 04/03/2012
0 x