❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 21:05, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Fiha, tady to ožilo:-) Já to nakonec asi taky budu muset zkusit. Kde to objednáváte, jestli to není tajný ? Mám dvě možnosti. Buď to nasadit místo svejch starech nepřeladitelnejch ATH, nebo to ignorovat a čekat kdy mi je někdo sestřelí tímhle zařízením. Tedy raději to první 

0 x
já nechápu nad čim tady slintáte. Nad další wifinou? Všichni víme že jakýkoliv pásmo pracující pod taktovkou 802.11 či jeho mutací stojí za houby.
Čekat až ti někdo sestřelí ATH? takže místo toho budeš čekat až ti M10 sestřelí někdo jinej jinym M10? kurva to je na hlavu.
Čekat až ti někdo sestřelí ATH? takže místo toho budeš čekat až ti M10 sestřelí někdo jinej jinym M10? kurva to je na hlavu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
no hapi, já doufám že ten "zázrak" narozdíl od mého ATH půjde SW přeladit. V mejch desítkách jsou napevno oscilátory TX.. takže snad teoreticky se dá s PB vydržet o chvíli déle, protože by se dalo cuknout s kanálem. Což nyní můžu jenom tak, že si někde vymodlím rohy pro jinej kanál, vyškrábu se na site, smažu chybový počítadlo, změřím AGC při vypnutý protistraně, zapnu a koukám zda je to OK. A právě čekám že s tím jak ostatní dobrodějové nasadí PB, tak si ušoupu haksny namísto občasnýho SW přeladění. Dává Ti to takhle aspoň trochu smysl? Samo že ideál je jít do licencí... ale v mojí lokalitě to zatím zas tak nabušený v 10tce není, sami je máme 5let.
0 x
David2006 píše:To sem nikde neřekl Okoune. Osobně čekám až jak dopadnou první zkušenosti a pojítko projde prvním udáním (škodolibých lidí je v ČR dost). Poté se rozhodnu zda koupím nebo nekoupím. Ten jeden spoj co potřebuji akutně jsem ale vzal v licenci jak známo.
To si nikde neřekl? Děláš si legraci?
Škodolibých lidí ČR? Není to náhodou opačně? Že někdo nasadí pojítko, které je nekompatibilní s dnešníma pojítkama? Neštvi mě

0 x
patrik_ píše:no hapi, já doufám že ten "zázrak" narozdíl od mého ATH půjde SW přeladit. V mejch desítkách jsou napevno oscilátory TX.. takže snad teoreticky se dá s PB vydržet o chvíli déle, protože by se dalo cuknout s kanálem. Což nyní můžu jenom tak, že si někde vymodlím rohy pro jinej kanál, vyškrábu se na site, smažu chybový počítadlo, změřím AGC při vypnutý protistraně, zapnu a koukám zda je to OK. A právě čekám že s tím jak ostatní dobrodějové nasadí PB, tak si ušoupu haksny namísto občasnýho SW přeladění. Dává Ti to takhle aspoň trochu smysl? Samo že ideál je jít do licencí... ale v mojí lokalitě to zatím zas tak nabušený v 10tce není, sami je máme 5let.
no ale to neni můj problem ale tvůj že jsi už dávno nekoupil takovej HW kterej jde přeladit. Chápej, ty teď do těch zařízeních nemusíš vůbec vrtat. Oni jedou a jedou, nestaráš se. Papír píše třeba 50Mbit FD a oni jednou 50Mbit FD s latencí krutě pod 1ms.. S timhle shitem co přijde na trh spadneš zase do toho stavu jakej je na 5GHz tedy přelazování, maximální rychlost nemožná atd... z toho pásma vznikne totální sračka.
0 x
nikde není nic špatně pouze VO je staré což víme všichni a několik let nezměněné, před 5 lety TDMA v těchto pásmech nikoho ani nenapadlo, Siklu taku udělalo celkem velkou revoluci se svým TDMA (at již funguje jak chce)
jediná obrana proti PB M10 je aktualizace VO kde bude jednoznačně řečeno že TDMA tam nepatří.
jediná obrana proti PB M10 je aktualizace VO kde bude jednoznačně řečeno že TDMA tam nepatří.
0 x
kdybyste misto 5 stranek kecu radeji pockali az to opravdu bude/nebude v obchode, resp. az to opravdu nekdo nekam povesi a vyzkousi.... 

0 x
souhlas. Je to samý offtopic a hádání se
0 x
od pcwifi » 07 úno 2012 12:24
tady to frčíííííííí , proc si proste nepockame a uvidime co ne-bude ? kristalovou kouli nemame nikdo, tak vyckejme...
to sem uz taky rikal uz pred par strankama
PW
tady to frčíííííííí , proc si proste nepockame a uvidime co ne-bude ? kristalovou kouli nemame nikdo, tak vyckejme...
to sem uz taky rikal uz pred par strankama

PW
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
možná by stačila stejná evidence v 10GHz jako je v 80GHz bez ohledu na modulaci... ale byla by to asi dlouuuhá tabulka
Dalo by se jednoduše vyšpekulovat kdo vysílal první, na jakým kanále a azimutu a modulačním zdvihu, výkonu a kdo musí rušení odstranit. S řešením pomocí dohody se zdrojem rušení nemám dobré zkušenosti-nefunguje, zpravidla nehodlá rušení odstranit. A ČTÚ je bezzubé v tomto ohledu - zavolají před měřením, rušitel se stáhne, příp přeladí, po proběhlém měření zase vykuřuje že po trase padaj ptáci. Už jsme raději několika kliošům dali sami výpověď s tím že díky zarušení nejsme schopni služby poskytnout v dané kvalitě (klioši předtím jeli třeba rok i déle OK).

0 x
David2006 píše:Agónie PBM10 zdárně pokračuje, neb Poláci dostali jen antény bez jednotek. Ubiquiti si nedělá prdel jen z userů a konkurence, ale i z obchoďáků.
Ono se blbe prodava neco co neexistuje
0 x