❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak mají být ty jumery na napájení 18V zdrojem (2 RB532 KO)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Jak mají být ty jumery na napájení 18V zdrojem (2 RB532 KO)

Příspěvekod soucez » 19 years ago

Lidi mám velký problém. Nevím v čem je chyba. Dneska jsem potřeboval vyměnit CM9ku v RB532. vypnul jsem tedy jack s napájením a kartu vyměnil. Domontoval ještě bleskojistku a zapnu napájení a modrá LED problikla a nic. Tma. nenaskočí to.
Tak valím domů pro druhý RB532 se kterým jsem celý týden laoroval na stole takže jsem věděl že je funkční. Zapnu ho na tom stole s jiným zdrojem 18V a to samé!!! Blikla modrá LED a nic. TMA. Taky K.O.

kde je sakra chyba? U obou jsem měl Jumpery napájení předělané na napětí 6...22V
Z výroby to dochází nastavené na těch max. 56V

Necháváte ty jumpery s použitím 18V zdroje v jaké pozici? pro 6..22V nebo pro těch 56V?

Není mi jasné co se mohlo stát.
0 x

fujara

Příspěvekod fujara » 19 years ago

soucez píše:Lidi mám velký problém. Nevím v čem je chyba. Dneska jsem potřeboval vyměnit CM9ku v RB532. vypnul jsem tedy jack s napájením a kartu vyměnil. Domontoval ještě bleskojistku a zapnu napájení a modrá LED problikla a nic. Tma. nenaskočí to.
Tak valím domů pro druhý RB532 se kterým jsem celý týden laoroval na stole takže jsem věděl že je funkční. Zapnu ho na tom stole s jiným zdrojem 18V a to samé!!! Blikla modrá LED a nic. TMA. Taky K.O.

kde je sakra chyba? U obou jsem měl Jumpery napájení předělané na napětí 6...22V

Necháváte ty jumpery s použitím 18V zdroje v jaké pozici? pro 6..22V nebo pro těch 56V?

Vadna je ta CM9. Uz sa stalo ze vadna karta odpalila aj RB.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

fujara píše:
soucez píše:Lidi mám velký problém. Nevím v čem je chyba. Dneska jsem potřeboval vyměnit CM9ku v RB532. vypnul jsem tedy jack s napájením a kartu vyměnil. Domontoval ještě bleskojistku a zapnu napájení a modrá LED problikla a nic. Tma. nenaskočí to.

Vadna je ta CM9. Uz sa stalo ze vadna karta odpalila aj RB.

Ne ta karta byla právě vatžena z toho funkčního RB co jsem měl na stole.
0 x

level

Příspěvekod level » 19 years ago

zajimava zalezitost me se stalo to same RB532 1 den v provozu tak se mi zda ze to vypada na spatnou varku
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

level píše:zajimava zalezitost me se stalo to same RB532 1 den v provozu tak se mi zda ze to vypada na spatnou varku

No asi jo. Hele najelo by to vůbec kdyby to bylo najumperované na těch max 56V?

Nemám chybu v tom že jsem na ty jumpery neměl hrabat a nechat je jak bylo z výroby? Ale v manuálu mají že 6....22V patří na pozii 2-3.

Jelo mi to. Tak snad to bylo OK. Jsem z toho RB dost sklamný.

Prosím vás. Potřebuji náhradní řešení a zajímá mě jestli proti Mikrotiku S CM10kou spojím buï COMPEX WPE54AG nebo toho OvisLinka5000.

Nezkoušel jste to někdo? Mikrotika bych dal jako AP bridge a Compexe nebo Ovise zatím jako clienta.,

Díky za každý poznatek. Zítra to musím dát před odjezdem do Kamenice do provozu...
0 x

level

Příspěvekod level » 19 years ago

mam vyzkouseno ze pri nastavenych jumprech z vyroby na 56V pri pouziti original dodavaneho zdroje 18V se RB nerozebehne a teoreticky ani nemuze kvuli podpeti.
0 x

level

Příspěvekod level » 18 years ago

takze je to takto , u RB532 odchazi soucastka D20 nad regulatorem napeti staci napajet novou a jede to dal
0 x