❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Sice ispadmina nemam a nenam, ale neni ta koncovka nahodou *.rrd ?
0 x
Vysel novy instalacni image ispadmina, obsahuje novou verzi lightkeepera, nove jadro systemu a podporuje php 5.3, ktery tam jiz bezi. Budu testit o vikendu pak napisu nejake poznatky...
0 x
dantasik píše:Vysel novy instalacni image ispadmina, obsahuje novou verzi lightkeepera, nove jadro systemu a podporuje php 5.3, ktery tam jiz bezi. Budu testit o vikendu pak napisu nejake poznatky...
Dik za info, jdu taky testit.
0 x
dantasik píše:Vysel novy instalacni image ispadmina, obsahuje novou verzi lightkeepera, nove jadro systemu a podporuje php 5.3, ktery tam jiz bezi. Budu testit o vikendu pak napisu nejake poznatky...
A na to potrebujete novy image ? To si neumite udelat update sam ?
0 x
Umim, bohuzel ale nikde nesezenu update soubory pro LKPro. Zbytek by se dal udelat, ale jelikoz se tam menilo dost veci okolo te posty a apache,
Kernel by se dal taky cucnout a udelat, ale to uz vyjde prave lip to nainstalit cele a mit vse nove.
Kernel by se dal taky cucnout a udelat, ale to uz vyjde prave lip to nainstalit cele a mit vse nove.
0 x
Na webu je ke stazeni novy image, nazev je stejny ispadmin-3.62-64bit.iso, ale lisi se velikosti od toho puvodniho.
0 x
Podařilo se Vám nainstalovat nový image? já jsem skončil u příkazu lilo, nevytvoří mě to zavaděč.
0 x
Taky mi to zlobilo u lila, psalo to neco ve smyslu nemohu zapsat na sda1, tak jsem ten disk v raidu odpojil
V pohode to pak zapsalo, dokoncil instalaci a system najel z jednoho disku. Pote resync raidu a jede to v pohode.

V pohode to pak zapsalo, dokoncil instalaci a system najel z jednoho disku. Pote resync raidu a jede to v pohode.
0 x
Je blbost zapisovat lilo na /dev/sda1. Ma to byt na /dev/sda.
0 x
miract píše:Je blbost zapisovat lilo na /dev/sda1. Ma to byt na /dev/sda.
Myslim ze na predchozim image 3.53/Lenny to na /dev/sda bylo.
0 x
mount -o bind /dev /hd/dev - tento příkaz je nutné zadat při instalaci Debian 6 Squeeze (u Lenny ne)
chroot /hd
Už je to opraveno i na wiki.ispadmin.eu
chroot /hd
Už je to opraveno i na wiki.ispadmin.eu
0 x
U ISPA ma kvari jedna vec. A to, ze po aktivovani FUP pri
jednotlivych tarifoch a po dosiahnuti hranice nastaveneho FUP konkretnym
klientom, mu zostava znizena rychlost pocas 24hodin. Hodilo by sa, keby sa dal definovat
cas platnosti FUP na hodinovej baze. Suvisi to s tym, ze v noci je linka
volna, tak aj takyto cez FUP obmedzeny klient by si v noci mohol
postahovat plnou rychlostou (aj vratane casovych tarifov---pre noc ix
krat vyssou ako zakladny tarif) veci. A FUP by platilo len v case ktore
nastavim (spravidla v case spicky).
Soudruzi mi napisali ze eee o takom sa neuvazuje. Vas Linux guru nenapada ako to ojebabrat v ISPA?
jednotlivych tarifoch a po dosiahnuti hranice nastaveneho FUP konkretnym
klientom, mu zostava znizena rychlost pocas 24hodin. Hodilo by sa, keby sa dal definovat
cas platnosti FUP na hodinovej baze. Suvisi to s tym, ze v noci je linka
volna, tak aj takyto cez FUP obmedzeny klient by si v noci mohol
postahovat plnou rychlostou (aj vratane casovych tarifov---pre noc ix
krat vyssou ako zakladny tarif) veci. A FUP by platilo len v case ktore
nastavim (spravidla v case spicky).
Soudruzi mi napisali ze eee o takom sa neuvazuje. Vas Linux guru nenapada ako to ojebabrat v ISPA?
0 x
no, nevim, ktery soudruh vam toto presne rikal, ale pokud se podivane do nastaveni tarifu v menu "Nastaveni / tarify", tak zde je u FUP moznost snizit rychlost na xxxx hodin. Jestli FUP plati na den mesic nebo hodinu je zde mozne nastavit z popup menu.
ale je potreba si uvedomit, ze FUP je "pokuta" a napriklad snizeni rychlosti na hodinu moc efekt mit nebude. kombinace s nocnimi tarify se neplanuje z z vyse uvedenho duvodu. Musite se rozhodnout zda tedy vubec fup potrebujete, kdyz jej pozdeji potrebujete "zmekcovat"
Zdravi Dusan Sys
ale je potreba si uvedomit, ze FUP je "pokuta" a napriklad snizeni rychlosti na hodinu moc efekt mit nebude. kombinace s nocnimi tarify se neplanuje z z vyse uvedenho duvodu. Musite se rozhodnout zda tedy vubec fup potrebujete, kdyz jej pozdeji potrebujete "zmekcovat"
Zdravi Dusan Sys
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Resil jste nekdo import Voipu z IPXEu? kdyz si dam v ustredne vyexportovat podklady, tak ISPadmin pri importu nahlasi vzdy chybu na radku c. 2
0 x
Tak mame jiz nasazenou novou verzi zakladniho systemu a je to o neco rychlejsi, lightkeeper vypada graficky dobre ale rozhodne nedoporucuji delat upgrade nekomu kdo nema paru co se kde deje a zapisuje...je tam plno drobnosti ktere se musi odladovat po nahozeni...ale vysledek stoji za to. Vse hezky na novych verzich vcetne kernelu 3.2.7
0 x