❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ dalo má data soukr. firmě?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
milanc
antispam: Ano

ČTÚ dalo má data soukr. firmě?

Příspěvekod milanc » 13 years ago

Ahoj,
přišel mi poměrně zajímavý dopis. Odesílatel HRDLČKA spol s r.r., Za Lužinami 1084/33, 155 00 Praha 5 -Stodůlky.

Jedná se o požadavek na doplnění/validaci dat do "Registr subjektů technické infrastruktury pro celou ČR".
Součástní je login pro přístup na www.rsti.cz.

Popravdě tomu moc nerozumím, nějaký projekt za podpory EU a Ministerstva průmyslu a obchodu. Dle mého názoru jen jakýsi katalog čehosi k ničemu.

Zaujala mne ale jiná věc, a to cituji
"Připravená data byla získána z databáze ČTÚ, který centrálně eviduje podnikatele v elektronických komunikacích podle všeobcného oprávnění".

Tak se chci zeptat, jistě nebudu jediný, kdo toto obdržel.
Pokud se pamatuji, nikdy jsem nedal ČTÚ souhlas, že může jakékoli údaje o mně poskytnout 3tí osobě/subjektu.

Pokud v tom není nějaký háček, zvážil bych udání na ÚOOZ.

Milan
0 x

dindi18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dindi18 » 13 years ago

Dostal jsem stejný dopis a zarazilo mě to samé! Obávám se že jakýsi Hrdlička asi není jediný který od ČTU dostává data.... :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

to samí a vim o dalších ISPících kteří to včera dostaly poštou. Kašlem na ně, neni tam ani typická výhrůžka pokutou. Jinak bych se přidal k tomu co to jako má znamenat a jakto že ČTU pustilo informace a jakto že nějakej subjekt může dostat naše informace a něco takovýho žádat.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

dindi18 píše:Dostal jsem stejný dopis a zarazilo mě to samé! Obávám se že jakýsi Hrdlička asi není jediný který od ČTU dostává data.... :(

http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavac ... vneni.html
0 x

milanc

Příspěvekod milanc » 13 years ago

Ahoj, díky za reakce. Nakonec jsem se donutil a na tom webu se zalogoval. Co se údajů týká, je možné, že jde jen o vycucnutí databáze ČTÚ, která je linkována o post výš. V podstatě jen identifikační údaje podnikatele. Nevěděl jsem, že to je takto na webu ČTÚ přístupné. V podstatě jde ale o data, která si může každý převít třeba z živ. či jiného rejstříku online. Třeba jen zvolili nevhodnou formulaci, více to asi řešit nebudu, vyhodím.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

nevim, kdybych se mel zabyvat daty , kdo o me co kde ma, asi bych nedelal nic jineho , neresim to, jsme v kocourkove , ala ceska rekuplika .

Tento dopis jsem taky dostal, letel hned do kamen , asi jako spousta jinych .
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Taky mi to prislo, taky to slo do kamen. :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo zima je letos krutá :-)
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Me trochu vytocilo ze firma, se kterou jsme nikdy nespolupracovali a o nic ji nezadali, posle poptavku po spolupraci formou doporuceneho dopisu. Naprosto zbytecne jsem stravil asi 20 minut na poste. Ze chodi postou reklama na tohle a tamto, uz jsem si zvyknul..vetsinou ale maji alespon tu "slusnost", ze to poslou obycejne a clovek kdyz neni zrovna k dispozici, nemusi pak na postu.
Jinak muj nazor je, ze je treba to ignorovat, ani ten web ze zvedavosti neotvirat. Alespon se jim pak bude hur vysvetlovat na co ze pouzili ty evropske penize..
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Přišel mi krom toho dopisu jeste email od jine firmy,že se dozvěděli z ČTU že provozujeme optiku. Sice mi to srce nerve,že se to dozvěděli z ČTU,ale
proč by moje informace měli vědět všichni nechápu.Na druhou stranu my by jsme byli za podobny unik info potrestáni podle mne.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

no jestli je pravda, co se v dopise píše o tom, že když se tam registruji tak třeba stavitel nového baráku v lokalitě musí mít povolení od nás, že nám baráken nesundá spoj je celkem zajímavá výhoda. ovšem zaráží mě že je to s.r.o. a ne státní podnik.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

hmm, jenže to platí jen pro licenční pásma, v bezlicenčním je toto nevymahatelné, toliko vyjádření ČTÚ rok staré
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Dneska otravovali po telefonu
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Mně tak...."nepřeji si zveřejňování jakýchkoliv zápisů o mé firmě v tom jejich registru"....a byl klid.. :D
0 x